Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Sikeresen hazatértek önkénteseink Erdélyből, ahol tizenkilenc település húsz gyermekotthonába jutottak el az élelmiszer adományokkal. Nem kevesebb, mint tíz raklap, 2.6 tonna száraztésztát osztottunk el és szállítottunk ki a gyerekeknek. Sorrendben Kalotaszentkirály, Zsobok, Csicsókeresztúr, Vice, Marosszentkirály, Magyarfülpös, Nyárádszereda, Nyárádremete, Szováta, Parajd, Felsősófalva, Oroszhegy, Máréfalva, Székelyvarság, Ilyésmező, Segesvár, Medgyes és Magyarlapád voltak úti céljaink.
Minden szórványkollégium és bentlakás kis lakói nagy örömmel fogadtak bennünket, a nevelők sehol sem felejtették el megjegyezni, hogy a gyerekek mennyire szeretik a mákos tésztát, vagy éppen a bolognai spagettit. Aki éppen nem iskolában volt érkezésünkkor, mosolyogva jött segíteni kipakolni az autókat, néhányukat alig lehetett lebeszélni, hogy ne hármasával akarják vinni a dobozokat. Voltak olyan kisiskolások, akik az évzáróra felvett ünneplőt sem vették le, úgy szaladtak az autóhoz, hogy ők is bevigyenek egy-egy dobozt. És volt olyan kis segítség is, aki viccesen jegyezte meg, hogy azt hitte rendes tésztát hozunk és "csak laska érkezett".
Ahogy minden más akciónk alkalmával, most is hálásak vagyunk a sok-sok segítségért és támogatásért, ami érkezett. Köszönjük az akcióban részt vett önkénteseknek a szervezést, a szállítást és hogy együtt okozhattunk örömet ennyi gyermeknek. Köszönjük a Mary-Ker Pasta Kft-nek a rengeteg tészta felajánlását. Hálásak vagyunk az MG Cargo Kft-nek, akik a raktározásban és a logisztikában voltak segítségünkre. Társalapítványunknak a Szórványmagyarság Gyermekeiért Alapítványnak is köszönjük, akik egy kisbusszal és egy önkéntes munkatárssal segítették az akció sikerét. Köszönjük a Magyar Kertépítő Kft támogatását és nem utolsó sorban köszönjük azoknak a magánszemélyeknek, akik felajánlásukkal támogatták az akció sikerre vitelét.
Akciónkról képes beszámoló ide kattintva, Facebook oldalunkon található.
Végezetül már most emlékeztetnénk támogatóinkat, barátainkat, hogy szeptember közepén indulunk újra Erdélybe, az immár hagyományos Iskolatáska Erdélybe akcióval. Ezért kérjük, hogy senki ne dobja el a kinőtt, vagy a jó állapotban lévő, de lecserélt iskolatáskákat, hiszen biztosan fogunk nekik helyet találni!

Megtekintések: 204

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek