Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Betörtem lassan lassan......
Egy érdekes jelenségre figyeltem fől,a csőlátásra,akkor alakul ki amikór az ember túl van terhelve,és nagyon kell öszpontositson a munkájára.Mozogsz mint egy robot,de csak nagyon kis teret vagy képes figyelni,a periférikus látás beszűkül,mintha egy csőből néznél kifele,zakatól az agyad,feszűl az izmod,igyekszel kiszűrni a körülötted levő zajból a rád vonatkozó parancsokat igy probálván megfelelni a mögötted ordítóknak.
No de telt az idő,s a súlyom fogyatkozásával nőtt a tapasztalatom.Megtanultam másodpercekre kimérni az időt,rájöttem,hogy ha egy dobozt cipelek,nem kell futni,békénhagynak hadd vigyem,s igy tudom nyújtani az Á-ból a B-be való eljutás idejét,kimélni és tartalékólni az erőm,salyát fájdalmam tanított meg helyesen emelni,rakodni stb.
Érdekes nép ez a ciprusi,büszke,öntelt,magabiztos,mindenttudó de mindezt nagyon bután csinálja,ami még makacsabbá teszi,s a végén ezek a mondhatnánk nemes tulajdonságok ellene fordulnak.Ezért lenéző,semmibevevő a modora,sokszor még emberszámba sem vesz.Úgy viselkedik mint valami felsöbbrendű faj,ő s csakis ő,te várj,türj,nyelj
(s a sarokba röhögd ki a bunkóságokat amiket elkövet.)Néha átéreztem a szó szoross értelmébe a német koncentrációs táborok hangulatát.
Aztán csoda történt....végig ott volt a kezembe,s nem tudtam használni!!!....
Patentfogó,csavarhúzó,s a mérőműszer,ezek a csodatevő eszközök végig a rendelkezésemre álltak,csak időnek kellet eltelnie,hogy rájöjjek,és használni tudjam őket!
Tudniillik,ha kézbe veszed őket,s elindulsz velük,senki nem kiabál rád,nem tudva hova indultál,mi romlott el.Nyugodtan
komoly arcot vágva elsétálgathatsz egész nap,kihasználva a sokfőnökség előnyeit,éspedig azt,hogy egyik sem tudja mit ad ki a másik,és szólni nem mer a társa ellen.Köztük is megy a harc ki legyen a nagyobb,kinek van nagyobb szava,egyszóval ki nyalta fényesebbre a nagy főnökség fenekét.
Amikor éreztem,hogy nem bírom tovább,vettem a varázseszközeimet,és sétálltam egyet,persze nem víve túlzásba,nehogy rájöjjenek.De ez titok,ne mondjátok el senkinek!!!Külömbe szerszám nélkül fog kelleni villanyt szerelnem!
Vasárnap.Szabadnap,de mit kezdesz vele?Se TV,se könyv,semmi amivel agyonüthetnéd az időd,csak a gondolatok,a honvágy,a keserűség.......unalmamba a forgalmat néztem az úton,ami a házunk előtt haladt,s fertelmes zajt csapott,sajnos éjszaka is amitől nem lehetett aludni.Mire megszoktam a monoton zúgást,s elszenderedtem,jött egy motoros és tövig húzva a gázkart elbőgött a ház előtt.Miután kihúztam a körmeim a plafonból,ahova ijedtembe ugrottam fel,s visszafeküdtem jött egy úlyabb motoros és kezdődött elölről,egyszerűen nem lehet megszokni!
Teltek a napok,hetek,a családdal csak hétvégeken beszéltem,mert nagyon drága a telefon s nem akartam terhelni őket plusz kiadásokkal,és fogyott a pénzem amit magammal hoztam othonról.Kérdeztem a kollégáktól,vajon előleget nem lehetne kérni,de láttam a tekintetükbe,hogy nem sok esélyem van.Összeszedtem minden bátorságom s felmentem a naaagy naaagy főőőnökhöz,adjon már egy kis előleget,tudniillik egy éhenhalt vendégmunkással nem sokat tud kezdeni.És ADOTT!! száz eurót három hétre,aval a megjegyzéssel,hogy ne is kérjek többet!Nos,száz euró nem valami sok,nem is futotta másra csak spagetire,meg egy kis szalonnára.A mindennapi kenyér luxussá vált!
Amenyi spagettit megettem,itt Cipruson, egy átlagos olasz család egy év alatt nem fogyaszt el anyit,de túléltem az első honapot,s a fizumból már futta másra is.Sőt még egy sört is megengedtem magamnak,hadd legyen szép az élet!!!
Tudtam,hogy pár hét,s jön a feleségem ez vigasztalt valamenyire,de másfelől sajnáltam is őt idehozni ebbe az önteltek országába,tudva azt,hogy menyire érzékeny,no meg hogy semmi tapasztalata a külfőldi munkáról.
No de ez a következő rész témája..............

Megtekintések: 70

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Éva Február 7, 2011, 12:09pm
Kitartast...es varom a kovetkezo beszamolot!
Hozzászólt Mártonné Nagy Melinda Február 7, 2011, 9:25am
Sajnos sok mindent át kell élnünk.....de reméljük ha később is de jobb lesz...:)
Hozzászólt Kenesei Aurélia Február 6, 2011, 3:34pm
szerencse,hogy szeretsz és tudsz is írni.Kiengeded a gőzt és mi is tanulunk belőle.Igenis légy egy kicsit önző és kérj ha kérned kell.Sajnos attól vagyunk mi a büszke székelyek,hogy restelkedünk kérni,-nem nagyon hajlik a "derekunk".Bátorkodjál-hadd tanuljon a nép tőled!
Hozzászólt Bálint Mária Február 6, 2011, 3:23pm
Azt én is úgy gondolom, csak Jani is nyerjen Ciprussal.
Hozzászólt Dr. Elekes Edit Február 6, 2011, 1:54pm

Jani-----ne hagydd hogy az álciviláció felöröljön------te a székely észjárásoddal túléled -----kitartást kivánok neked

és irjj még ilyen jókat nekünk---nagyon drukkolunk mindannyian neked---meggyöződésem hogy Ciprus nyert veled

Hozzászólt BODA EMESE Február 6, 2011, 12:54pm
JANI jo volt olvasni varom afolytatast  hadel mert lesz meg job is kezdet nehez  es mutasad hogy szekely vag nem felsz amunkatol,kellemes napot kivanok,
Hozzászólt Nagy Magdolna Február 6, 2011, 12:45pm
Lesz ez még jobb is..:-)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek