Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

Az alvás a legintimebb dolog egy ember életében. Mikor alszol, kiszolgáltatott vagy és védtelen. De ha olyan mellé fekszel, akit szeretsz és aki viszont szeret, az alvás lesz a legintimebb, legbensőségesebb élményetek. A bizalom első és legfontosabb bizonyítéka. Együtt aludni, hallani a szerelmed lélegzését, látni az arcát miközben ámodik...földöntúli élmény. Mellé pihenni fekszel le. És nem mindegy, hogy csak a tested pihen, vagy a lelked is. Nem mindegy, hogy alszol, vagy fel is töltődsz.

Számtalanszor alszunk idegenek mellett. Elég ha régi osztálykirándulásokra gondolunk, vagy rossz házasságokra. Minden ember alszik, de csak kevés pihen.

 A lelkünk elfárad, minden nap, újra és újra, ugyanígy a testünk is. A testnek, bőrnek, izmoknak pár óra elég. Egyedül, vagy a macskával, ágyban, vagy fotelban. Tulajdonképpen mindegy. Felkelsz, nyújtózkodsz, zuhany, két falat reggeli és indul a nap. A lelked nem ilyen rugalmas, fel kell töltődjön, és ez csak akkor lehetséges, ha elengeded magad, ha pihensz, és nem csak azért alszol, mert muszáj. Aludj azért, mert szeretsz a párod mellé bújni. Aludj el úgy, hogy tudod, a legmélyebb szeretettel őrzik az álmod. A gondolat, hogy reggel a szeretett ember mellett ébredsz, az álmaidat is megszépíti. Nem fog habzó szájú, fekete bika kergetni, nem zuhansz le száz emeletnyi magasságból és nem látod a főnöködet ordítani. Felébredsz reggel, de nem az ébresztőóra hangjára, hanem a szerelmed illatára. És illata csak annak van, akit szeretünk.

Lefeküdni bárkivel lehet. Egyszerű vonzalom az egész, kémia. De aludni? Aludni nem. Csak azzal, aki a párod, a másik feled. Az igazi. Próbálkozni lehet, hogy rátalálj, de csak egy van, aki tényleg csak hozzád illik, és te sem illesz senki máshoz. Nem az első a fontos, hanem az utolsó. Akit öregen és ráncosan is szeretni fogsz, hibáival és rossz döntéseivel együtt, és akinek meg mered mutatni saját lelkedet is. Meztelenül. Úgy, ahogy talán még magadnak sem mered.

Ha van nagy szerelem, akkor együtt aludni gyönyörű. A szex semmit nem ér, felejthető, névtelen, ha nem jár vele a reggel szépsége. Csókold meg ébredés után azt, aki melletted fekszik. Még mindig kívánod? Még vonz? Este nagyon csinos volt. Reggel is tetszk? A haja kócosan, a szeme álmosan aranyos, vagy visszataszító? Illata van vagy szaga? Egyáltalán megölelted az éjszaka folyamán? Aludtál mosolyogva és gondtalanul mellette, vagy azon gondolkodtál, mi is a neve...?

Felületesek vagyunk. Sokszor. Esendőségünk átka. De egy dologból soha, soha ne adjunk lejjebb és tanuljuk meg hamar. Az az IGAZI, a Nagybetűs, akivel aludni nem csak egy kötelező, elkerülhetetlen folyamat, hanem egy igazi, életreszóló, biztonságot adó élmény.

Minden éjszaka.

Megtekintések: 187

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Cseh Tamás Június 2, 2011, 9:29am
Erre érdemes volt várni!!!
Hozzászólt Cseh Tamás Június 2, 2011, 9:28am

Erre egyszerüen alig találok szavakat.Ez egyszerüen csodálatos írás.GRATULÁLOK.

Nem csak szépen és jól le van írva,de még így is van,én is így gondolom.

Az ember azt hinné az elején és közben,hogy ez volt a lényeg az írásban,de NEM ,végig csupa jó megfogalmazások,tények.

Hozzászólt Nagy Magdolna Június 2, 2011, 9:12am
Nekem is ez volt az első gondolatom mint a Katáé. Ilyen bölcsek a mai fiatalok? Bogi, adj hálát az Universumnak, hogy nyugodt álomra leltél és ilyen tehetséget kaptál. Így érdemes indulni a nagybetűs életben. Köszönöm  remek írásaid.
Hozzászólt Benczi Boglárka Június 2, 2011, 12:01am
Nagyon köszönöm Katám. Már tudom, az alvás nem fölösleges :)
Hozzászólt Nagy Kata Június 1, 2011, 11:25pm
Nagyon szép és érett gondolatok, Bogicám. Örülök, hogy megtaláltad. Az utolsót.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek