Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

"egy falatnyi Erdély..." Franciaországban és Genfben

„egy falatnyi Erdély…” című vándorkiállításunk az idei évben „Ember és Föld” című fotóalbumunk képeivel egészült ki. A friss kiállítási anyaggal a napokban érkeztünk haza franciaországi és svájci utunkról, melynek során Strasbourg, Genf, Lyon és Grenoble voltak állomásaink. Francia nyelvi környezetben Európában először mutatkoztunk be és kiválóan éreztük magunkat a helyi magyarok és francia családtagjaik, barátaik társaságában. A rendezvények remek hangulatban teltek és minden alkalommal sok-sok kérdés is érkezett az előadások végén munkánkkal, vagy az erdélyi mindennapokkal kapcsolatban.

Mesélhettünk az alkotótáborokról, a székelyföldi és mezőségi jótékonysági akciókról, az erdélyi magyarok életéről és hétköznapjairól, valamint bemutathattuk esszékötetünket és fotóalbumunkat. Voltak őszinte, nagy nevetések és néha egy-egy könnycsepp is megcsillant, de ezek csak megerősítettek bennünket, hogy egyformán gondolkodunk bármerre is élünk.

Megismerhettünk érdekes sorsokat, szép és keserédes történeteket a nyugati magyar diaszpóra néhány közösségének életéből. Találkozhattunk három generáció képviselőivel, akiknek mást-mást jelent magyarnak lenni, magyarnak maradni. Szép emlékekkel és hasznos tapasztalatokkal érkeztünk haza.

Körutunk nem jöhetett volna létre a rengeteg a segítség nélkül, ami a szervezésben közreműködőktől érkezett. Köszönjük Jacky-Szalóki Annának és a Strasbourgi Magyar Kultúregyesületnek a meghívást és rendezvényünk helyszínének biztosítását. Köszönjük a Genfi Magyar Kulturális Központnak a szervezést és a rendezvényhelyszínt. Köszönjük Gábor Áronnak és a Rhone Alpes-i Francia-Magyar Baráti Egyesületnek a lyoni, a France Hongrie Dauphiné Egyesületnek és dr. Reményi Györgynek pedig a grenoble-i szervezést. Hálásak vagyunk Angyal Rékának, Marchant Katinak és Philnek, Gábor Áronnak és családjának, illetve Fodor Olga néninek és Jenő bácsinak a nagyszerű vendéglátásért.

Végül, de nem utolsó sorban pedig nagy köszönettel tartozunk Rékának, Boginak és Andinak, a Kőrösi Csoma Program ösztöndíjasainak szervezőmunkájukért és minden segítségükért, amivel hozzájárultak a körút eredményességéhez.

Örültünk, hogy ott lehettünk és reméljük hamarosan újra találkozunk!

Megtekintések: 233

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bernáth Gusztáv Május 28, 2017, 11:54am

Gratulálok Nektek és további sikeres bemutatkozásokat kivánok

Hozzászólt Gálffy Mária Május 16, 2017, 8:29pm

Gratulálok és további sok sikert !!

Hozzászólt Barta László Május 14, 2017, 12:48pm

Gratulálok Mindnyájatoknak! Jó volt olvasni a sikeres bemutatkozásról,a kiaállításról és jó látni a sok érdeklődöt is a fotókon.Nyugat--Európában,a mostani rendezvényeken tovább mélyítettétek Erdély-,és az erdélyi emberek jó hírét.További sok sikert és kitartást!Üdvözlettel.   

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2021   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek