Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

A földön közeledett 2o14 karácsonya, de ebből a mennyben semmit sem vettek észre. Jézusnak eszébe jutott, hiszen ez a nap a születésnapja. Elment hát az Atyjához, és szülinapi ajándékként arra kérte, engedje le a földre, hogy nézze meg hogyan ünneplik az emberek a karácsonyt. Az Atya nem nagyon akarta, de mivel ismerte fiát, tudta róla hogy egy lázadó, ezért beleegyezett. Jézus pedig elindult világot látni...                                

 

 

De a világ nagy, ahány nép szinte annyi karácsonyi szokás, s még nem is beszéltünk azokról, akik sosem hallottak Jézusról. Mit nézzen meg? Hová menjen? Ez volt most a legnagyobb dilemmája. Úgy döntött a Nyugat és Kelet közé eső térségbe látogat. Így érkezett Székelyföldre, természetesen álruhában. Már messziről érezte a töltött káposzta illatát. Lopva benézett a családok ablakán, sütő, főző, takarító asszonyokat látott, segédkező férfiakat és játszó gyerekeket. A családok zöme éppen templomba készült. Jézus koldusnak volt öltözve, egy hetes izzadságszagú inget viselt, szakállában egy sereg tetű vert tanyát. Lyukas kabátjának zsebje nem volt, a keze így majdnem megfagyott.  Aki csak elment mellette megvetően nézett rá. Szinte mindenki kerülte. A vadonat új luxuskocsikból is gúnyos pillantások áradtak feléje. Lám ide is elért Nyugatról a vásárlási láz. Minden templomban annyian voltak, be sem fértek az ajtón. Ennyi Istent szerető ember lenne errefelé. De Jézus ebből a bőrén semmit sem érzett. Pedig tudta, hisz ő mondta:,, ez a nemzedék a szájával tisztel engem, de szívük távol van tőlem,, . Fájt ez neki, megint átélte a vérrel verejtékezés éjszakáját. Megint egyedül hagyták mint akkor. Nem értették meg, Isten nem az ajándékaidat akarja, hanem téged. Te add oda magad neki égőáldozatként, és ő is odaadja magát neked. De mivel őt nem látod ezért az odaadásod csak embereknek szólhat.

,, Aki első akar lenni, legyen az utolsó, emberek szolgája,,  

Szívében újra keresztre feszítve indult volna Jézus hazafelé, amikor az egyik bokor alól egy csöves mászott elé. Remegő kézzel elővette az utolsó cigijét és rágyujtott. Meglátta Jézust, nézte csak nézte, majd odaadta a cigit, mondván: - Húzz egy slukkot, hiszen hideg van.

Jézus szíve egyből begyógyult.

Megtekintések: 63

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek