Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Hőség van,hallom mindenhonnan Hazám környékéről!Hőségriadók sárga piros kódok...stb
Nos,itt Cipruson nem tudom mi van,csak az igaz,hogy 47 fok van árnyékba!A lakásban ahol lakunk kb 40 45 fokot mutat a hőmérő.Irtózatos mikor nem kapsz levegőt,szívod de mintha nem volna elég,égeti a tüdődet,folyik a víz rólad ha megmozdulsz,most írás közben is tócsa van alattam.Érdekesség képen megmértem a falak főmérsékletét a lakásunkba,45,48 fokot mutatott a lézeres hőmérő.No de dolgozni is kell,s ott nincs légkondi,napi kb 10 l vizet izzadok ki,és 15 l vizet iszom meg,és még szerencse,hogy árnyékba dolgozunk,mi lenne a napon?
Eszembe jut időnként az otthoni fenyvesek árnyéka,illata,és elönt a honvágy,hiába nézelődöm itt nincs még hasonló sem ami megnyugtatna egy kicsit!Lázálomként élem meg a mindennapokat.Hőség nappal,hőség éjjel,a szél is csak forró levegőt hoz,a csapon a hideg víz helyett olyan forró víz folyik,hogy legalább 10 percig engedned kell,hogy be tudj állni alája,s akkor éppen csak hogy nem éget no ez a hőség!A tenger vize melegebb mint a testhőmérsékleted,tehát nem hűsít,inkább felmelegít,nincs hova menekülj,csak lihegsz és nézel ki magadból.
Eszedbe jutnak az otthoni hűvös erdők,a folyók,a rétek,s csak sóhajtani tudsz,s visszavágyni,aztán fogadat összeszorítva újra nekifogni a munkának,s remélni,hogy egy napon hazaérsz,s élvezni fogod a fenyvesek ölelését,a folyók hűs simogatását,a rétek,mezők simuló ragaszkodását....,jó hogy jöttél te ide tartozol!
De mesze van még az a nap,inkább nem gondolsz rá,mert fizikai fájdalom,amit érzel.Végzed a munkád,teljesíted a parancsot,húzod az igát,mert te választottad,neked kellet,és örvendesz,hogy ez is van!A válság itt is érezteti hatását,mind kevesebb a munka,minden nap csak azt hallod,hogy nem biztos hogy jövő hónapba még dolgozhatsz,és a kis otthonod jut eszedbe,amit elvesztesz ha itt munka nélkül maradsz!A gyerek aki mindent megtett a hiányodba,hogy bebizonyítsa a melletted állást azzal hogy jól tanult,jelesen érettségizett,pedig nem segítetted mert nem volt rá mód,csak távolról próbáltad tanácsokkal kérésekkel irányítani,és ő meghallgatott,könnyeket csalva időnként a szemedbe,és büszkeséggel töltve el a szívedet!Talán ő aki a legjobban megszenvedné az otthon elvesztését,mindamellett,hogy egyetemre megy,és nem lesz szüksége a lakásra,de az otthona,ahova mindig visszatérhet, ha elvesz gyökértelenül marad.Nincs ahova hazatérjen,ahol a szüleit várja haza,s ő is hontalanná válik mint mi.
No de van még munka,van még remény,mert végül is nem mi számítunk most már,hanem ő,az ő jövője van a kezünkbe,és ezzel nem lehet játszani!Nekem nem sikerült,de amíg a két kezem erejéből tudom segítem őt,hogy ne keljen átmenjen amin én mentem át,addig segítem,végül is ez az életem értelme!Tűröm a hőséget,tűröm a munkát és reménykedek,hogy neki könnyebb lesz mint nekem,és amíg bírom tartom az otthont,hogy legyen hol találkoznunk,időnként ha hazatérünk mindannyian! Isten engem úgy segéljen!

Megtekintések: 92

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt péter anna Augusztus 4, 2012, 8:27am

nagyon meghatott ez az irás. Kérem a Jó Istent, hogy segitsen meg titeket - minket, mindenkit, hogy helyre álljanak a dolgok.

Hozzászólt KOCSÁKNÉ HUSZÁR MAGDA Július 18, 2012, 12:55am

Kedves János...írásod meghat,mint mindig;legföképpen most,hogy tudom miről beszélsz,átérzem,átélem minden szavát,még,ha nem is teljesen ugy,mint te.De én is,mint te,mint minden honfitársunk és sok embertársunk,küzdünk az életbenmaradásért.Magunk miatt nem is kesergünk,csak az fáj,hogy nem sokat tehetünk azért,hogy gyermekeinknek jobb életet bíztositsunk. Probálunk talpon maradni ebben a gazdasági válságban,reménykedünk hátha jobb lesz,hátha nem szünik meg a munkánk....amiért egyre kevesebb bért fizetnek annak ellenére,hogy többet várnak el......Gyermekeinkért megteszünk mindent,amit tudunk,Ők és a jó Isten tartják bennünk a reményt,a hitet és belőlük merítünk erőt.A jó Isten adjon nektek erőt,kitartást és egészséget..

Auka most is,mint mindig,találoan fejezte ki magát és minden szavával egyetértek:)

Szeretettel gondolok rátok és én is ugy bucsuzom tőled: ISTEN TÉGED ÚGY SEGÉLJEN AHOGY SZERETNÉD!!

Hozzászólt Kenesei Aurélia Július 17, 2012, 6:13pm

...megható és nagyon nagyon emberi amit leírtál. Féltelek de nem akarlak sajnálni...szentül tudom , hogy erős vagy és kitartó...álhatatos és bátor. Igen Te választottad s Te fogod véghezvinni. Előtted volt a példa ...jöhet bármilyen vihar és bármilyen szél...eshet az eső és süthet forrón a nap....a fenyvesek állnak és állnak...és szép illatuk és gyönyörű színük és még teremnek is. Ez nekünk a példa...hogy honvágyunk van????....így a jó...vágyunk és vágyakozunk ....minket így teremtett az Isten...különleges szép hazában , különleges embereknek....Tündérország nem teremhet csak "óriásokat"...kit ebben kit abban de óriásnak.

  Bizonyítod ezt a könnyeiddel a lábad alatt összegyűlt verejtékkel...a megdacolt hőség tűréseddel s nem csak azért , hogy a gyermekednek jobb legyen...hanem azért mert "ezt választottad"....s megteszed! Jelesre vizsgázol mint a gyermeked az érettségin ...lesz hova hazatérj...lesz hova hazavárni a gyermeked. "az utak elválnak azért , hogy újra találkozhassanak s mindig otthonunkhoz, szeretteinkhez vezetnek."...írom Neked szeretettel...Isten Téged úgy segéljen!!...ahogy szeretnéd...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével adományozok


átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek