Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Soha ennyi felajánlás és adomány nem érkezett, soha ennyi csomagot nem tudtunk összeállítani és soha ennyi apró településre nem jutottunk el, mint az idei „Angyalok a Mezőségen” akció alkalmával.

18 önkéntessel, 9 autóval, 9 különböző útvonalon, sok ezer kilométert megtéve, közel 1.000 ajándékot rengeteg faluba és tanyára vittünk el. A csomagokat személyesen, kézből kézbe adtuk át, sok-sok magányos idősnek, nehéz sorsú kisgyereknek és családnak tettük szebbé a karácsonyát. Felkerestünk hat gyerekotthont és szórványkollégiumot is. A mezőségi Magyarfülpös, Nagysármás, Marosszentkirály és Vice bentlakásai mellett ismét eljutottunk Székelyvarságra és idén először Magyarlapádra is, ahol az idei évtől szervezik meg a környék magyar diákjainak taníttatását. Találkoztunk olyan gyerekekkel, akik a szemünk láttára cseperednek évről-évre, visszatértünk sok olyan magányosan élő idős emberhez, akik sok esetben név szerint emlékeznek a korábbi években náluk járt „angyalokra” és persze megismertünk sok-sok új arcot, megannyi mezőségi magyar sorsot. Lehetetlen lenne felsorolni minden apró csodát, ám annyi bizonyos, hogy akik a hétvégi angyaljárás után (jó fáradtan) most hazaértek, azok nem fogják elfelejteni ezt a karácsonyt.

Az adományozóknak és a gyűjtésben résztvevőknek hála, az első szállítmány már múlt hét elején elindult, hogy aztán az ország tucatnyi pontjáról kövessék telepakolt kocsikkal az önkéntesek, akik az elmúlt hétvégét a Mezőségen töltötték.

Voltak nagy nevetések és apró pityergések, táncházi hangulat és elcsukló hangok, szövődtek új barátságok (nem is kevés) és születtek életre szóló élmények (az talán még több). Ahogy az lenni szokott, ha ennyi jó szándékú ember segíteni érkezik.

Sok mindenkinek tartozunk köszönettel, hogy szeretetakciónk ekkora sikerrel érhetett véget. Felsorolni is nehéz lenne azt a sok jóakaró embert, közösséget, céget, akik idén támogatták az „Angyalok a Mezőségen” akciónkat.  Ez az összefogás erőt ad nekünk és közösségünknek. Erőt, hogy folytassuk elkezdett utunkat.

Köszönjük, hogy idén is „szárnyakat” adtak az „Angyaloknak”!

Íme néhány kép, mely többet mond ezer szónál. Galériánkban több, mint száz képet válogattunk össze az „Angyalok a Mezőségen” napjairól.

Ezzel kívánunk valamennyi támogatónknak, önkéntesünknek és barátunknak áldott karácsonyt és nagyon boldog új évet!

Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány

Megtekintések: 579

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek