Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Szelíd gyógymód

Magáról a homeopátiáról, kialakulásának történetéről, e két évszázados tudomány fejlődéséről – mert meggyőződésünk szerint a homeopátia nem csupán egyfajta gyógymód, hanem sokkal több annál, egy életviteli,vag, ha úgy tetszik egy életfelfogás is –, nos, minderről ezúttal részletesen nem szólunk, hiszen a témának könyvtárnyi irodalma van. Cikkeinkben azonban természetesen a homeopátia általános kérdéseivel is foglalkozunk.

Legyen elég itt annyi, hogy a Samuel Hahnemann német orvos által kifejlesztett, a „hasonlót a hasonlóval” (similia similibus curentur, hasonló hasonlót gyógyít) elv alapján működő homeopátia lényege az információval való gyógyítás. Ez annyit jelent, hogy a homeopátiás szerek többsége esetén az adott készítmény anyagtartalma vagy elenyészően kicsi, vagy – a magas potenciáknál – annyira csekély, hogy még a legkorszerűbb vizsgálati módszerekkel sem mutatható ki. A természetben mindig megtalálható az az esszencia,ami bennünk hiányzik a gyógyuláshoz.Éppen ezért nyugodtan kimondhatjuk, hogy ezek a szerek egészen más mechanizmus szerint működnek, mint a gyógyszertárban kapható, a szervezet működésébe anyagi (fizikai, kémiai, biokémiai) szinten beavatkozó egyéb, úgynevezett allopátiás készítmények. A természet mindig a anyanyelvén beszél, a gyógyító számára érthető módon.

A homeopátia információval, a szervezet finom áthangolásával, öngyógyító képességének beindításával vagy serkentésével éri el a javulást, segíti elő a gyógyulást. Teszi ezt ráadásul úgy, hogy az allopátiás gyógyszerektől eltérően nem juttat be a szervezetbe semmilyen testidegen anyagot, nem terheli meg a kiválasztó szerveket (a májat, a vesét, a tüdőt), és nincsenek mellékhatásai. Viszont – ha jól választjuk meg a szert – gyors állapotjavulást, gyógyulást érhetünk el vele. Nem csoda, hogy napjainkban Magyarországon is reneszánszát éli a homeopátia. Annak ellenére, hogy anyaföldünk volt a második nemzet, aki elkezdte használni a homeopátiát a németek után. Egyre többen alkalmazzák a patikában recept nélkül és viszonylag olcsón megvásárolható, gyógyszertári minőségű homeopátiás szereket.

Megtekintések: 60

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek