Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

100 darab feltöltött iskolatáskát juttatunk el mezőségi és székelyföldi kisdiákoknak - jótékonysági akciónk támogatóink és önkénteseink önzetlen segítségének köszönhetően, nagy sikerrel zárult!

Amikor egy-egy ilyen nagyobb szabású gyűjtést szervezünk, annyian és annyiféleképpen segítenek, hogy minden alkalommal számos kis történettel és ezer új élménnyel gazdagodunk. Ezekből párat feltétlenül el kell, hogy meséljünk, mert nem csak azt mutatják be kiválóan, hogy miért is érdemes ilyen akciókat indítani, de annyira emberiek és szerethetők, hogy kár lenne őket magunknak megtartani.

Idén a legtöbb adományt a Budapest belvárosi Veres Pálné Gimnázium diákjai és pedagógusai, partnerszervezetünk, a Svájci MagyarHáz Alapítvány és a svájci magyarok közössége, illetve az egyik legnagyobb hazai autókölcsönző cég központi irodájának munkatársai gyűjtötték. De természetesen rengeteg más magánszemély is csatlakozott akciónkhoz. Közülük az egyik az a kedves fővárosi hölgy volt, aki tolltartókat szeretett volna ingyen odaadni arra érdemeseknek és ezt egy apróhirdetési oldalon tette közzé. Próba szerencse alapon felvettük vele a kapcsolatot és örömmel adta a tolltartókat erdélyi gyerekeknek. Sőt, amikor az átvételkor találkoztunk, valamennyi tolltartó írószerekkel feltöltve és tanszerekkel jócskán körbepakolva került hozzánk.

Nagy büszkeséggel mesélhetünk aztán a 11. osztályos krasznai diáklányról, aki a Szilágy megyei faluban szervezett gyűjtést és kis túlzással a fél falut elérve, jó csomagtartónyi adománnyal segítette akciónkat. Vagy arról a budapesti diáklányról, aki "kinőtt" könyveit küldte el Erdélybe. És csodák csodája, a Beszterce megyei Kékesen éppen most készültek el a kis magyar könyvtár első szekrényével, ahova ezeknek a könyveknek jó része került, így a település gyerekei könyvtárukhoz az első könyveket tőle kapták. Amiket pedig a székelyvarsági gyermekotthon kisdiákjainak vittünk belőlük, lovakról szóló könyvek lévén, osztatlan sikert arattak a tanyavilág gyerekei körében.

De mesélhetnénk azokról a szempárokról és mosolyokról, amiket akkor láttunk, amikor a székelyföldi gyerekek a tanszercsomagok között válogattak és megtudták, hogy tolltartót ők választhatnak maguknak, vagy azokról a nagyobb srácokról, akiknek egy apróbb szervezési baki folytán külön csomag nem készült, így aztán saját maguknak válogathatták össze a tanszereket a készletből. Meg aztán olyan köszönőlevelet sem kap ám mindenki, amilyennel a varsági gyerekek vártak bennünket!

Idén Kékesen, Magyarfülpösön, Mezőbergenyén és Székelyvarságon jártunk. Feltett szándékunk, hogy jövőre még több kistelepülésen, még több magyar iskolásnak segíthessünk.

Az akcióról készült képeink ebben az albumban tekinthetők meg, akik pedig szívesebben böngésznek a Facebook-on, ide kattintsanak.

Köszönjük minden támogatónknak, hogy ismét segíthettünk az erdélyi gyerekeknek!

Megtekintések: 511

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek