Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Teljesítettük az "Iskolatáska Erdélybe 2019" jótékonysági akciónkat !

Újabb sikeres „Iskolatáska Erdélybe” akciót teljesítettünk 2019 szeptemberében. Több mint 200 erdélyi magyar kisdiák iskolakezdéséhez tudtunk új tanszerekkel hozzájárulni. 

Az idei akció Svájcban kezdődött, hiszen barátaink és társszervezetünk, a Svájci Magyarház Alapítvány meghívására részt vehettünk a zürichi Magyarház Napon, ahol finom lecsóval vendégeltük meg a rendezvény résztvevőit. Közben természetesen idehaza is folyt a gyűjtés, külön szeretnénk megköszönni MINDENKINEK a közreműködést a gyűjtésben és a sok adományt. Így bőségesen jutott iskolatáska és belevaló is az erdélyi kisdiákoknak.

Az idén elsősorban gyermekotthonokat és napköziket látogattunk meg, hogy az igazán rászoruló diákok és családjaik számára könnyíthessük meg az iskolakezdést. Így jutottunk el Böjte Csaba Dévai Szent Ferenc Alapítványának nyárádremetei, székelyvarsági és illyésmezei gyerekotthonaiba. A Mezőség falvaiban is jártunk így Mezőpaniton, Vicén és Magyarfülpösön.  Konkréntabban a mezőségi Vicén a Bástya Egyesület gyermekotthonában, Magyarfülpöson pedig Szivárvány Gyerekotthonban is jártunk. Valamint a hargitai tanyavilágban a nagykúti iskola diákjaihoz jutott tanfelszerelés. Minden évben megható, ahogy ezek a gyerekek örülni tudnak egy új vonalzókészletnek,körzőnek de akár egy füzetcsomagnak, vagy néhány színes ceruzának is.

Nyáron egy Hollandiában tanuló diáklány, Bosnyák Dorka csatlakozott az akciónkhoz és iskolatársaival tartós élelmiszert gyűjtöttek, amit mi el is jutattunk az erdélyi gyerekotthonokba, hisz a jó tanuláshoz azért kell a jóllakott pocak is. 

Aztán persze általában önfeledt szaladgálás a találkozás vége és a gyerekek mindig széles mosollyal az arcukon indulnak haza az iskolából, vagy a napköziből.

Az akció képgalériája itt érhető el, reméljük hogy sokan kedvet kapnak, hogy csatlakozzanak következő jótékonysági akcióinkhoz, vagy hogy adományukkal támogassák az erdélyi magyarságot.

Köszönjük mindenkinek, aki adományával és támogatásával segített, hogy örömet szerezhessünk!

Megtekintések: 180

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek