Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Március 15 alkalmából jutott eszembe, hogy mi lenne jó a jövőben. Arra gondoltam, hogy nem arra fogok hajtani, hogy saját betonkalitkás kényelmemhez minél több javat halmozzak fel, hanem arra fogok törekedni, hogy a nemzetünket fenntartsam. Egy faluban egy kis lakás, legalább 4 hektár termőföldel. Ami ehhez jár az egy hatalmas család. De akkora legyen, hogy egy egész focicsapat kijöjjön belőle. Azért gondoltam erre, mert a statisztikák alapján a magyarok tűnnek el lassan, mert nagyobb az elhalálozási arány, mint a születési. Tegyünk hát ellene, csináljunk gyermeket, sokat! Ha mindenkinek lenne 4 gyereke az én korosztályomból, startból megdupláznánk a létszámunkat. Az exponenciális növekedés törvénye szerint ez egy hatalmas előrelépés lenne.

ennek a margójára írom: Létezik olyan lány, aki képes lenne a materialista világ márkauralmát és kényelmét feladni a nemzet érdekében? Ha igen akkor nagyon érdekelt vagyok. A társkeresés nem az én szakterületem, de nagyon szeretnék megismerni olyan lányt, aki szereti a sok geyreket és szereti a kihívásokat az életben.

Megtekintések: 39

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Ördög Atilla Április 12, 2010, 7:42pm
Köszönöm a hozzászólást :) Tényleg a mentalitás az amit meg kéne változtatni. Mikor majd az emebrek rájönnek, hogy uralkodnak flettük és ennek ők saját erejükből véget tudnak vetni, akkor jön el majd a szebb jövő. Nem lesz könnyű, nagyon nem, de a szenvedés megéri az édes gyümölcsöt :)
Hozzászólt Király István Március 15, 2010, 8:16pm
Kedves Attila! Úgy látom "ördögi" gondolatok gyötrik. Ördögtől valók mert egy Ördög fejében születtek meg. Nekem azonban szimpatikusak, mert választ keres a mind az egyén,mind magyarság "lenni vagy nem lenni" sorskérdésére. És arra is hogyan viszonyuljunk a mai globalizát világ kihíváaihoz. Láttam már dokumentumfilmet egy ilyen családról aki a betonrengetegből vidékre menekült, gazdálkodik és sok gyereket nevel. A szülők tanítják a gyerekekket tiszteségesn és eredményesen. Egy olyant is láttam , akik hasonlóan élnek, de két feleség és anyuka boldogítja a "pater familias"-t. Nem hiszem, hogy tömeges jelenséggé fog válni egyhamar a falura vonulás és gazdálkodás. Ehez , föleg egy nagygyermekes családnak nem elég a négy hektár föld. Egyelőre a vidékről való menekülés a nagyvárosokba a jellemző. Itt ahol én élek, Békés megye délkeleti csücskében falvak néptelenednek el. Ezrével állnak a házak üresen. A munkanélküliség husz százalék fölött van. Az utólsó nagyobb - mintegy 300 főt foglalkoztató- baromfifeldolgozó üzemet is a bezárás veszélye fenyegeti.
Van más megoldás is. A mai , helyi ünnepségen, talákoztam egy volt tanítványommal. A feleségét is volt szerencsém tanítani. Mindketten egy-egy kétgyermekes család tagjai. Most a negyedik gyerküket várják. At öccsének is már három gyereke van és ők is fontolgatják a negyediket.Nem morfondiroznak azon, hogy érdemes-e vagy sem gyereket vállalni, nem féltik a karrierjüket. Egyszerüen teszik azt amit úgy éreznek tenniük kell. Szeretik egymást a feleségeikkel és szeretik a gyermekeket.Keresztény szellemiségben nevelték őket szüleik. A mentalitást a , a tudatot , a hozzáállást kell megváltoztatni. Az ami ma átítatja a többséget az nemzetromboló. Hittre és reménységre, jövőképre van szüksége nemzetünknek. Eza közöségi oldal, úgy látom többek közt ezt a célt is szolgálja.
Üdvözlettel: Király az István, ki ördögökkel is cimborál.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek