Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

JPÉ - A H1N1-ről (és bevezető az ősrégi JPÉ fogalmába)

Sokan kívülről tudják, hogy mit jelent a H1N1 kulcsszó, de a JPÉ rövidítést annál kevesebben ismerik. Pedig őseink, nagyapáink még ismerték az emberi természet eme természetes védekezőfaktorát, dehát az MM nevű civilizációs betegség csodálatos pusztítást vitt végbe ebben. Biztos, most sokan azt kérdezik, hogy vajh'miazistent jelenthet az MM. Hát ez bizony a "MédiaMámor" rövidítése. Ez az az epidémia, amely minden oldalról támad és észrevétlenül, csendben pusztítja a JPÉ-t. Mármint ami még megmaradt belőle. De nem szabad csüggedni, tudni kell azt, hogy a JPÉ-t nem lehet elpusztítani, mindig megmarad a szervezetben, és egy kis erősítéssel, edzéssel, akár rövid időn belül is visszatérhet őseink, nagyapáink szintjére. Erre a legjobb módszer, ha kérdéseket teszünk fel magunknak. Vagy János bá'nak. Semmilyen actimeljoghurtosfitnessnorbikocogásos terápiára nincs szükség, akár a legzsírosabb szalonnázás közben is gyakorolhatjuk.
Nos, akik mostanra rájöttek, hogy minek a rövidítése a JPÉ, azok boldog emberek, mert azt jelenti, hogy gondosan megőrizték őseik örökségét. Ha nem, akkor sincs baj, a végén úgyis rájönnek az alábbi-, János bá'val folytatott beszélgetésből.

Tavaly tavasszal, pipázgattunk János bá'val a menetrendszerinti délutáni pálinka mellett a naplemente áztatta tornácon, amikor mondom:
- Na János bá', kitört az új-influenza járvány.
- Affene. És az meg mit csinál?
- Hát... sebtében megpusztítja az embert.
- Tényleg??
- Biza. A hírekben azt mondták, hogy ez az új vírus három korábbi vírus mutációjából jött létre. Génjei egyaránt tartalmazzák az emberinfluenza, a sertésinfluenza és a madárinfluenza vírusát.
- Affene. Ezt a hármat eccerre?! - pöffékelt töprengve János bá' - Ez hogy lehet? Azt már hallottam, hogy van emberinfluenza, van sertésinfluenza és van madárinfluenza külön-külön. Eddig rendben van. De arról még nem hallottam, hogy bármelyik is kereszteződött volna egymással. Márpedig, ha bármelyik kereszteződött volna egymással, akkor azt új vírustörzsként vették volna nyilvántartásba, nem? Arról nem is beszélve, hogy ahogyan ezelőtt két éve a madárinfluenza kapcsán, most is tele lett volna vele a sajtó, hogy két vírustörzsből kialakult egy új, nem?
- Így van János bá, ez szenzációként hatott volna a világsajtóban, hiszen minden kutató és szakember azt vizionálja előre, hogy két vírus kereszteződéséből létrejön egy új, veszélyesebb vírus. De ahhoz, hogy létrejöjjön egy ilyen, mindkét élő vírusnak egyazon gazdatestben kell megtelepednie. Az 1918-ban pusztító spanyolnátháról is azt hitték, hogy a sertésinfluenza és a madárinfluenza keveredése, de a genetikai vizsgálatok bebizonyították, hogy nem ez történt, kizárólag a madárinfluenza vírus egyik emberi mutációjáról van szó.
- Namármost édes fijjam, ha eddig még nem jött létre két influenzavírus mutációjából egy új, mennyi a valószínűsége annak, hogy három influenzavírus egyazon gazdatestben létrehozzon egy újat?
- A természetben szinte semmi. Laboratóriumban viszont annál több.
Erre mindketten összenéztünk a pipa kék füstje mellett.
- Aztán mondd csak fijjam, hol is tört ki ez a járvány?
- Mexikóban. Hatvanan már bele is haltak.
- Úúgy! - szűkült össze János bá'szeme - Mondd csak, hol is van az a Mexikó?
- Hát ott van az Egyesült Államok alatt rögvest.
- Úúgy! Aztán miről hírös az a Mexikó?
- Hát a tequiláról. Meg a kukoricaserről.
- Ez fontos szempont. - vigyorgott János bá', megemelve a pálinkáspoharat - Nade ezen kívül?
- Hát az azték kultúráról, piramisairól és csodás tengerpartjairól. Igazi turistaparadicsom, úgy az amerikaiak-, mint az európaiak számára.
- Úúgy! Aztán gazdaságilag még miről hírős? - faggatott tovább János bá'.
- Hogy az egyik legkorruptabb ország az amerikai kontinensen. Arról nem is beszélve, hogy hetente tízesével mészárolják egymást a drogcsempész bandák, a hatóság meg tehetetlen velük szembe.
- Úúgy! Naszóval, ha te kikeversz egy új vírust és szét akarnád szórni az egész világon, akkor milyen gócpontot választanál kiindulásképpen?
- Háát, lássuk csak... kell egy olyan hely, amely elég nagy metszéspont a világban. Ez lehetne mondjuk New York, Párizs, Róma, Madrid, Tokió, Hong-Kong stb. A baj ezekkel az, hogy fejlett és hatékony közigazgatással rendelkeznek, ezen kívül állategészségügyi szempontból is jól ellenőrzött területek, ha ott indítanék útjára egy ilyen vírust, lehet, hogy izolálnák, mielőtt szétterjedhetne. De a nagyobb kockázat az, hogy az ellenőrzött állategészségügyi rendszerük miatt lehetetlen lenne elhitetni, hogy ez a véletlen műve. Márpedig a cél az, hogy világméretű pánikot előidézve, rávegyem az embereket arra, hogy szükségük van a gyógyszergyáraink által előállított oltóanyagra. Ezért aztán olyan helyet kell keresnem a világban, amely mindkét feltételnek megfelel. De mivel ilyet aligha találnék, ezért inkább a második feltételnek megfelelő gócpontot kell válasszak kiindulásként, amely viszont elég közel fekszik olyan országokhoz, amelyben nagy az idegenforgalom. Ilyen lehet pl. Törökország, amely Európa alsó részén fekszik és rengeteg vendégmunkást ad az EU-nak, vagy ilyen lehet Mexikó, amely az Egyesült Államok tőszomszédságában fekszik és kedvelt turistaparadicsom. De szóbajöhet akár Egyiptom vagy Indonézia vagy Brazília is.
- És akkor mégis miért pont Mexikó?
- Hmm... mert, ha rohamszerű, gyors pánikot akarok kelteni, erre az USA a legalkalmasabb helyszín, mind médiahiszti, mind idegenforgalmi szempontból. Kétségtelen, hogy az Egyesült Államok az az ország, ahol a legnagyobb a napi ki-be utazgatás a világ minden részéből. János bá' mit gondol?
Az öreg somolyogva nézett a szemembe:
- Hát azt, amit te. De lássuk, hogy alakulnak a dolgok néhány hónap múlva.
Telt-múlt az idő, valamikor nyár elején-közepén ismét visszatértünk a témára.
- Hát János bá', most már Európa szerte vannak halálos áldozatai az új-influenzának.
- Na ja, látom én is a hírekben. Aztán mondd csak, mibe halnak bele az emberek?
- Hogyhogy mibe? Hát az influenzába.
- Fijjam, influenzába legfeljebb csak akkor hallhatsz bele, ha tüsszentés közben bevered a fejed a kredencbe. Ahhoz, hogy egy influenza tömeges haláleseteket okozzon, valamilyen szövödménynek lennie kell. Hallottál te ilyet a hírekben?
- Nem én, János bá'.
- Látod fijjam, én sem. És az öreg orvos barátaim sem, akiket időközben megkérdeztem a téma felől. Az egész média arról pofázik, hogy hullanak az emberek, de három hónapja, amióta megtörténtek az első halálesetek, senki sem mondja meg, hogy milyen szövődmények okozzák a haláleseteket.
- Na, és mire gondol János bá'?
- Arra fijjam, hogy valamit nagyon agyonhallgatnak.
Megint eltelt néhány hónap, ősz közepén János bá'val ismét felemlegettük a témát?
- János bá', beoltatta magát? - kérdeztem kajánul.
- Tán veszettség ellen? - vigyorgott vissza a bajsza alatt.
- Nem, dehogy... az újhapcivírus ellen.
- Nézz rám fijjam. Olybá tűnök, mint akinek elment a józan paraszti esze?
- Ehh, nem erről van szó. Csakhogy időközben kiderült, hogy milyen szövődmények okozzák a haláleseteket.
- Én is olvastam róla. De ezek a szövődmények leginkább valamilyen más betegség miatt legyengült szervezetet veszik célba.
- Volt olyan is, aki makkegészséges volt, mégis meghalt vérzéses tüdőgyulladásban...
- Igen, minden évben van néhány ilyen eset, nem több és nem kevesebb, mint most. Csak épp nincs akkora felhajtás körülötte, mint az új-influenza kapcsán, ezért nincs is a köztudatban. Aztán azóta az is kiderült, hogy a halálozási arány semmivel sem magasabb, mint egy normál szezonális influenza esetében. Viszont van itt egy ellentmondás, amit senki nem vett észre.
- Éspedig? - vontam fel a szemöldököm.
- Gondolkodj fijjam, használd az eszed. A kezdeti halálesetek száma a kulcs.
- Lássuk csak... 2009 április 24-én robbant ki Mexikóban a járvány és május 13-ig, azaz 19 nap alatt 60-an haltak meg ill. 2386 regisztrált beteget tartottak számon. Ez 2,5 százalékos halálozási arányt mutat, ami hajszálra megegyezik a legnagyobb influenzajárvány, az 1918-as pusztító spanyolnátha halálozási arányával. Viszont azt is tudjuk, hogy október elejére, azaz félév alatt 248-ra nőtt Mexikóban a H1N1-es halálesetek száma és 36.593-ra az igazolt fertőzöttek száma, ami csupán 0,67%-os halálozási arányt jelent. Tehát a halálozási arány drasztikusan lecsökkent... értem már, itt az ellentmondás: a világtörténelemben nem volt még olyan járvány, ami a kirobbanás pillanatában magas halálozási arányt mutatott volna, majd a tömeges fertőzés fázisában a negyedére csökken. Vagy ugyanolyan konstans marad, mint az első időszakban volt, vagy pedig lényegesen megnő a halálozási arány.
- És ebből mire következtetsz?
- Hát arra, hogy a járvány kirobbanásakor vagy meghamisították a 60 áldozat boncolási jegyzőkönyvét, vagy valamilyen más emberi beavatkozás történt a folyamatba...
- Jól van fijjam, látom leesett. Nincs értelme tovább elemezgetni, mert csak ennyi információ áll a rendelkezésünkre. A többi amúgyis a hatóságok dolga lesz... na persze, ha végre leesik nekik is, hogy mennyire ellentmondásos ez az egész H1N1 járvány.
Azzal töltött egy pohár pálinkát és felemelte:
- Igyunk a Józan Paraszti Észre!
De a szokásos vidámsággal szemben, most inkább borongós komorság csendült a hangjában.


Az alábbi hír két napja, jun.10-én látott napvilágot az index.hu-n:
"Világméretű botrány van kibontakozóban, miután egy brit orvosi lap megírta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavaly júniusi bejelentése a H1N1 influenza-világjárványról megalapozatlan volt. A WHO illetékes bizottságának munkájában a vírusellenes készítményeket gyártó cégek fizetési listáin szereplő szakértők is részt vettek, a gyógyszercégek degeszre keresték magukat, a brutális influenzajárvány elmaradt. Az ÁNTSZ kitolná a nyakán maradt egymillió vakcina szavatosságát."

Megtekintések: 138

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Kálmán Csaba Június 29, 2010, 12:46am
Kedves Mária, a törvény és jog nem más, mint egy száraz, tényszerű alkalmazás, amelynél jelenleg sajnos - emberi szinten - nincs jobb. A mostani törvények, a hibájukkal egyetemben még mindig jobbak mint a középkor boszorkányüldözései, - elég, ha csak Galileot említem, akit 1992-ben rehabilitált a vatikáni egyház.
Az emberek a szívükben kell megváltozzanak, - ahogy Jézus mondta -, és akkor feleslegessé válik a törvény, de az emberiség jelenlegi szintjén ez még fényévnyi távolságokra van.

Azt meg csak úgy futólag jegyzem meg, hogy amíg az egyetemeken az egész gazdaságtan a profitorientációra és a minnél nagyobb profitrealizációra épül, addig hajszálnyi javulás sem várható.
Hozzászólt Bálint Mária Június 27, 2010, 10:38pm
Nos, ugyanilyen célból rónám én rájuk a bírságot! Elrettentésképpen. Ámbár nem is lenne elég hatékony, mert röhögve kifizetik, s még mindig marad bőven nekik. Szerintem már az EU-bizottság jelentése elég kellene legyen ahhoz, hogy legalább az orrukra koppintsanak keményen. De egyre inkább úgy tűnik, hogy a törvény arra jó, hogy a rendes embert mindenfélében korlátozza, az elvetemülteket meg futni hagyja. Nem is akarom leírni ebbéli tapasztalataimat rendőrségen, avagy ügyvédnél, nehogy még a hülyeséget terjesszem.
Hozzászólt Kálmán Csaba Június 27, 2010, 8:54pm
Kedves Mária, itt nem a bírság a lényeg, különben is, ehhez előbb tényszerűen bizonyítani kell a történteket. Az írásommal csupán az ordító ellentmondásokra akartam felhívni a figyelmet, amelyeket csak egy pártatlan, nemzetközi nyomozás tudna tisztázni.

A lényeg az, hogy ez az eset velőkig megrendíti a bizalmat a gyógyszergyártó cégekben és, ha netán kirobbanna egy valódi járvány, amikor valóban szükség lenne oltásra, akkor meg az fog tragédiát okozni, hogy az emberek már nem fognak bízni a gyógyszergyártó cégekben.
Hozzászólt Kálmán Csaba Június 27, 2010, 8:40pm
Kedves Zoltán!

Köszönöm, hogy elolvastad az írásaimat, örülök, hogy tetszettek. Kérésedre megadok egy e-mail címet, ahol személyesen levelezhetünk: gombavizsla@freemail.hu
Nyilvánvaló, hogy informatikusként tisztában vagyok azzal, hogy bármilyen portálra történő regisztrációkor elfelejthetjük a biztonságot. Szerintem egyértelmű, hogy, ha valaki fél - akár szakmai, akár másmilyen okból -, az egyáltalán nem regisztrálgat nyilvános portálokra. (Hehe, nem tudom megfigyelted-e, milyen kevés ügyvéd van jelen a közösségi oldalakon. :-))
De ugyanúgy nem szabad átesni a ló másik oldalra sem, mert a világháló kiváló hely arra, hogy az erre szakosodott bűnözői körök személyes adatokat gyűjtsenek, majd megpróbáljanak ezekkel visszaélni. Úgyhogy az óvatosság sosem árt, és egy gondos programozó pontosan tudja, hogy hol, milyen adatot ad meg magáról. S nem dicsekvésből mondom - na jó, egy kicsit azért is :-) -, de nincs okom szégyenkezni ezen a téren; egymagam olyan precíz rendszereket fejlesztettem ki, amelyeket több fős informatikai cégek szoktak készíteni. Na, ezt én is jól körülírtam. :-))

Megnéztem a fényképeket az oldaladon és a makettekről készültek megragadták a fantáziám. Gondolom Te építetted őket, le a kalappal a precíz és lelkiismeretes munka előtt, egyszerűen zseniális. Nem értek ehhez a hobbihoz, de nem láttam még ennyire élethű és részletgazdag maketteket, még az épületek falain is ott fut a borostyán. Gondolom, valós helyszínről lehet szó, mert kinek jutna eszébe egy félig lepusztult várromot is felépíteni, hacsak az nincs ott a valóságban is. :-) A DSC08447-es képen viszont eltöprengtem kicsit. Ha a makett valóban élethű, és a felső háznál a napelemek/napkollektorok valóban így vannak beállítva, akkor egyszerűen nincs hatékonyan kihasználva a napsugarak beesési szöge. Amit meg szintén nem látok a maketten, az a két vízesésnek a kihasználtsága. Mindkettőnél van elegendő magasság egy-egy magas esésű vízturbina telepítéséhez, amely a két ház áramellátását akár teljes egészében megoldaná és még a tájképet sem csúfítaná el. Ha a valóságban is így van, akkor csodálkozom az ott lakókon, hogy ezt nem használják ki.
Hozzászólt Bálint Mária Június 27, 2010, 3:57am
Hiszen átlátszó volt az egész mese már az elejétől kezdve.Előre elkezdték belénk csöpögtetni, hogy elvileg lehetséges egy ilyen "mutáció" vagy mició, s az milyen veszélyes lesz, tarolni fog a világban. De a kapzsiság nem engedte, hogy elfelejtsük ezt a jóslatszámba menő feltevést, már ki is kellett törnie a járványnak, hogy fogyjon az áru. Világméretű botrány?? Szeretném látni, hogy legalább bírság formájában visszaszedik ezen viéágraszóló imposztoroktól a nyereséget, s megtámogatják fekete Afrikát vele! De fogadok egy sánta szúnyogba (van elég!), hogy csak cikkeznek róla, az illetékeseknek pedig még egy ejnye-bejnyét se mondanak élő szóban, nemhogy hivatalos szervek előtt!
Hozzászólt Rokonál Ágnes Június 16, 2010, 9:40pm
Éljen a Józan Paraszti Ész! És mi is vele együtt... A médiának is lehet persze hinni, de az többe kerül.
Hozzászólt Dömösi ( szovátai-Szász) Anna Június 16, 2010, 3:36pm
Ha olyan nagyon fertozo ez a malacsag,akkor a csaladban a fiam elkapta,mi meg a a csalad tobbi tagja hogy letezik,hogy megusztuk,na?
Szerintem mindenkinek ajanlom,hogy egyen mindennap egy-ket kanal viragport,az immunitasat erostse es rosszhirkent tekintsunk ezekre a nagy hirekre! A ferjem orvos-o be adatta.Ot koteleztek, az allasaba kerult volna ha megtagadja.(Amerika a demokracia hazaja!!!!!)
Hozzászólt Nagy Magdolna Június 14, 2010, 8:57pm
Én is így tettem, megbeszéltem magammal, hogy ez egy nagy átverés.
Hozzászólt Dr. Elekes Edit Június 13, 2010, 3:45pm
Ja------mert drágább veszélyes hulladékként megsemmisiteni------olcsóbb újra beadni kismamáknak,öregeknek és gyermekeknek----sajnos sokan bedőlnek az" MM"-nek ( érdekes,hogy Európában Magyaro-n volt a legnagyobb
oltási kedv------mintegy 3 millióan döltek be,ennek ellenére itt volt a legnagyobb halálozási ráta---érdekes,nem?---és még egy adat---Csongrád megyében 97%-os volt az átoltottság---mégis ott haltak meg a legtöbben )

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek