Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

                             KÖSZÖNTŐ

 

Ma márc. 8. Nemzetközi Nőnap. Ma ÜNNEP.

 A szokás szentesítette , ma már nem gondolunk arra, hogy valójában mikor és miért , mikortól ünnep, épp márc. 8-án, a nők nemzetközi nőnapja. De ami szép és jó, megőrzésre méltó, az megmarad, mint a Szetetet a szívünkben, ha igazi és mély, így megmarad ez a Nap, igazi ünneppé válik lelkünkben.  Ma tisztelettel és szeretettel köszöntjük a nőket.

          Hadd köszöntse őket a költő egy versajándékkal:

 

NŐK
                   Garai Gábor:



Szemünkben megnézik maguk,
megnézik futtában a nők;
alkalmi tükreik vagyunk,
fényünkön átrebbennek ők.


És büntelen mennek tovább,
ha elkapták tekintetünk,
s mi - villogók s fakók, simák –

szilánkjainkra széttörünk.


Végül homokká porladunk
bontó sugaraik alatt,
testünkből csak keret: a csont
s a fekete foncsor marad.


S a fekete foncsorban is
gyilkos tekintetük ragyog,
mely földre vont és sírba vitt
és mindhalálig ringatott.

 

Ó, TI, Nők, kik vagytok TI? Ahogy a Nap első tavaszi sugarai szembetűznek és meleget érzünk, ugyanúgy érzünk az igazi Nő iránt. Ki a Nő?  A Nő a férfi hiányzó része, az igazi Nő bearanyozhatja az életünk, a női lélek csodákra képes. Felmelegít, életet lehel, s a hideg férfiúi racionális lényünk eltelik valami megmagyarázhatatlan jóérzéssel, mintha  a Nap melege lenne, millió sugár, de a sokból egyetlen Sugár az,  amely épp érted, értem, értünk ragyog, süt, melegít, hogy ráérezzünk, nélkülük nem vagyunk egészek, csak részek, félig készek, általuk lehetünk igazán Emberek, érző, szerető lények. Ők teljesítik be a Csodát, önmagunk folytatásának a Csodáját is ők művelik, ők képesek ÉLETET adni gyermekeinknek, vágyat, hevet lehelnek belénk, s az igazi szeretetért OTTHONNÁ lesz a lakás, meleg fészekké az otthon, a család összetartói is ők. Nélkülük céltalanul téblábolunk a létben, általuk nyer célt és értelmet az életünk.

 Ti, Nők, ti vagytok a Forrás, hogy bennünk is kivirágozzon a szerelem, szeretet, hűség, és persze nem csupán egyetlen napon, de ezen a napon illik igazán köszönteni, kis figyelmességekkel meglepni őket,  a legkisebb kicsi kislánytól kezdve és el nem felejtkezni a nagymamákról. Az igaziakat mindenképpen köszöntsük szívünk minden melegével. Kik az „igazi Nők? –kérdezhetjük- .Balzac szerint:

 

 A nő átmeneti lény az ember és az  angyal között.”

 Wagner szerint: ”

Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák azt.”

 

Az  igazi nő tudja, a legfontosabb feladatát:  megteremteni az igazi otthont, nem engedni kihülni a Fészek melegét, felnevelni gyermekeink, ápolni a rászorulókat, és szeretni, szeretni bennünket. Tőle tanuljuk, mi a hűség,  szeretetük sugárzik túl Téren és Időn. Időtlenül tudnak szeretni.  Az igazak, a jók.

Most nem beszélünk szándékosan azokról, akiknek a száma sajnos egyre nő  a szinglikről, a karrieristákról, vagy azokról, akik cserbenhagyják vagy ellökik gyermekeiket.

Ma az igaziakat köszöntjük, megköszönve szépségüket, jóságukat, hűségüket, az igazi NŐKET: az igazi édesanyákat,  nagymamákat, akik érzik és tudják tudatosan vagy tudattalanul, hogy mi a legszentebb kötelesség : ÉLETET adni és NEVELNI szívük minden szeretetével.

 

Isten éltesse ŐKET, az igazi Nőket !

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Megtekintések: 69

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Olga Para Március 8, 2014, 12:16pm

Persze Katika, volt ott egy fontos szó: elsősorban...

Hozzászólt M.Simon Katalin Március 8, 2014, 12:14pm

Az Anyák Napja május első vasárnapján van.

Hozzászólt M.Simon Katalin Március 8, 2014, 12:13pm

Szerintem, a szingli nők és a karrierista nők  is  dolgoznak a társadalom előmeneteléért, és ugyanúgy megérdemlik a felköszöntést, mert Március 8 nemzetközileg elismert ünnep, a NŐK NAPJA, kivétel nélkül!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek