Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Nem is tudom ,hol kezdjem, szokták mondani az elején, ha lehet.... Csodállak Benneteket, akik Erdélyben éltek. Több okból is.Ti vagytok azok a magyar testvéreink,akiket elszakítottak tőlünk.Mégis azt mondom,Ti vagytok azok is, akik erősek,szerények, és tudom,hogy erős vagy netán " elcsépelt" ez a szó,mégis kimondom, az igazi magyarok!.
Nem " magyarkodnék" mert ez most nagy " divat",de tudom, miről beszélek,mindjárt el is mondom :)

2000 környékén voltam először Erdélyben,egy buszkirándulás alkalmával,amit az itthoni Cégbíróság szervezett.
Egy kissé zsúfolt volt a "program", mert a napok számához képest,nagyon sok és csodás helyet jártunk be, de még így is érződött az a hangulat,az a szeretet,az a megértés,az az igaz EMBERI "viselkedés", ahogyan Ti élitek mindennapjaitokat!

Ahogy megtartottátok,és a gyermekeiteknek is átadjátok a szokásokat,a közös együttlétet, hát szívbemarkoló volt számomra,miről maradok le naponta, "itthon"....
Hálásan köszönöm mindannyiótoknak így ismeretlenül is,ezt a miliőt, azt az érzést,ahogyan minden eges embernek kellene ide haza is egymáshoz fordulnia....

Mondhatom,sírva jöttem " haza", és azóta is visszavágyom.....

öszönöm, köszönöm, köszönöm, hogy ezt is megélhettem.....

Megtekintések: 80

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Gáspár Lászlóné Augusztus 10, 2013, 7:33pm

AZ IMÁRÓL!


Azt már szinte senkinek nem kell ecsetelnem,hogy az imának mekkora ereje van,hisz ezt a tényt már azok is hallották,akik,nem gondolnak-e felől semmit,vagy csak legyintenek rá!

Azt viszont nem is biztos,hogy mindenki tudja,mennyire nem mindegy,hogyan imádkozunk,ha már tesszük ezt.

Először nézzük meg,hogy mit jelent maga az ima szó.Az ima nem más,mint valaminek kérése vagy valakiért kérést megfogalmazó,mondhatnám,mantrának is,amit,elküldünk,egy meghitt pillanatunkban,az Univerzum felé,hogy ez meg legyen,meg is teremtődjön!

Tudjuk-e azt,hogy hogyan kell úgy imádkoznunk,hogy ebből,valóban a szándékainknak megfelelő jó ,dolog meg is történjen?!

Imádkozhatunk magunkért,imádkozhatunk másokért,imádkozhatunk,valamiért is.

Tudnunk kell azt is,hogy nem csak a kérésnek kell elhangoznia,hanem ki is kell a hálánkat fejezni,ez ügyben,mindenért,amit,vagy akiket megkaptunk! Miért kell ezt tennünk?

Nem azért mert  Istennek szüksége lenne arra,hogy mi magunk állandóan,megalázva érezzük magunkat,hogy magunkat Ő alá helyezzük,nem kell,mellünket verdesve ál alázattal hálálkodnunk,hisz minket embereket,a saját képére teremtett,és,ha ezt elfogadjuk,mert ez igy van,akkor társteremtői is  vagyunk Istennek.

 

Ami azt jelenti,minket,embereket,Isten azért teremtett,hogy az Ő szeretetét kiterjessze,és teremtő képességét is át adja ez által nekünk!

Amint fenn,úgy lenn! Ha jól bele gondolunk,amikor két ember összeköti az életét,azért teszik,mert szeretik egymást.Majd el jő az életükben az a pillanat,amikor már adni akarnak,nem csak maguknak,hanem egymásnak is,ki akarják a szeretetüket terjeszteni,ekkor fogalmazódik meg a pár számára,gyermeket szeretnénk! Miért?,hogy a mi szeretetünket kiterjesszük,majd megszületvén  a gyermek,meg is tapasztaljuk azt,hogy milyen érzés,amikor ezt már egy újabb lénynek átadtuk,mert már képesek vagyunk adni,,és nem csak magunknak megtartani!

Ezért teremtette az Isten az embert! Át akarta adni az Ő szeretetét,megtapasztalva azt!

Mit érzett Isten,amikor megteremtette az embert?,Tudta,nem csak a szeretet kell átadnia,hanem át kell engednie,a teremtés lehetőségét is,hisz ezzel bizonyitom,annyira szeretem a másik életet,hogy át adom Neki a tudásom,hiszen,nem elég "csak" szeretni,lenni kell egy folyamatnak,amiből,egy folyamatos öröm származik,hogy egyre tágabban, újra és újra tovább adja  a szeretet lángját,másban,és másokban is megőrizvén azt4

 

Itt szögezném le,Isten úgy teremtette meg az embert,hogy az,békességet egészséget és a bőséget élje meg!

Ha elfogadjuk,hogy Isten maga a szeretet,akkor tudnunk kell azt is,hogy amikor azt mondjuk,nincs Isten,mert akkor nem engedné meg ezt-vagy azt a szörnyűséget,( erre kitérek majd egy újabb irásomban!),nem Isten irányit,mi magunk irányitunk,a legjobb tudásunk,vagy nemtudásunk szerint,ez nem Isten átka ez  a szabad akarat amit a későbbiekben magyarázok el!

Most következik a teremtésünk lényege,amit mondhatjuk imával oldunk meg,azaz kimondjuk,mi az amit akarunk,mit akarunk teremteni,hogy az meg legyen!

Mit mondott Isten,amikor a Világot teremtette,hogyan tette ezt?: LEGYEN VILÁGOSSÁG!!!

Egész egyszerűen,fogalmazva,nem kérte,hanem azt állitotta,amit teremteni akart!!! LEGYEN VILÁGOSSÁG ÉS LŐN VILÁGOSSÁG!!

Mit érzett ebben a pillanatban,vajon Isten? Örömöt érzett,hisz tudta,hogy amit teremt,azzal,egy cél felé törekszik,és az öröm,amit érzett ebben a pillanatban Tudta,mi lesz annak következménye,beinditotta az érzelmével,örömérzetével. , JÓ LESZ EZ AZ EMBERNEK,AKIT ANNYIRA SZERET,HOGY BÁR MIT  KÉPES ADNI EZÉRT!!!! EZ MAGA AZ IMA,IGY KELL HOGY IMÁDKOZZ!!

 

Ez csak egy példa,a sok közül ahogyan teremtett,,csak érzékeltetni szeretném,azt amit a továbbiakban az imáról tudni kell.

Nagyon fontos,az is ,hogy amikor közvetlenül valakiért imádkozunk,annak,egyeznie kell azzal az akarattal,amit a másik szeretne elérni életébe,tehát meg kell tudnunk,hogy az ima ereje,minek,vagy kinek a saját szándékával egyezzen,mert,ha ezt nem tesszük,éppen,hogy nem segitjük,hanem gátoljuk abban,hisz nem tudjuk,mit szeretne a másik ember.Pontosan azért kell  igy eljárnunk,mert az imának,főleg,ha többen teszik egy akarattal ,annak  hatalmas ereje van!!!

Tehát tudd,kiért,vagy miért imádkozol,mi az ima  tárgya ( és főleg hogyan!),hogy minél gyorsabban  meglegyen,ha segiteni akarsz ebben másoknak!

 

A HÁLA: Fentebb emlitettem ,nem elég az ha , valamit csak "kérsz" hanem bizony hálát kell adni,mindenért amit eddig megkaptál ( megteremtettél )Nem azért,mint mondtam,melledet verdesve megalázkodva,mint egy porszem,az Univerzum közepén,nem,Isten nem várja el ezt Tőlünk.Viszont ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos momentumról.

Ez pedig az,hogy a hála,pontosan azt erősiti meg,amit a jól elvégzett imáddal már megkaptál. Tehát neked kell ez a megerősités,saját magad számára igen, jól imádkoztál,hogy ezt,vagy azt már meg is tudtad köszönni,hisz már VAN! követtem,Isten ÚTMUTATÁSÁT,képes voltam erre,tehát teljes hittel és joggal,tudhatom  már magam társteremtőnek, ISTEN GYERMEKÉNEK TUDNI!

 

Isten ilyenkor a legboldogabb,hisz mint mi is saját életünkben,mikor gyermekeinknek megmutatunk,valamit a mi tudásunkból,Ő ezt tökéletesen "leutánozza",és sikert ér el,ugye mekkora boldogság ez számunkra?

El ne hidd,hogy Isten ezért bár mit is elvár tőlünk,( természetesen az alázatnak mindig lennie kell,mert a gőg,nagyon máshova és mélyre visz!!!!)  illetve éppen nem várja el a megalázkodást,mint ahogy Te sem szeretnéd,ha gyermeked,minden este eléd leborulva,könyörögne az alázatodért,hogy nem egy porszemnek tekinted Őt,hanem a család teljes jogú tagjának!

 

AMINT FENN,ÚGY LENN.....

 

Kivánom mindenkinek,tiszta szivvel, mert szivvel lát jól az ember,hogy képes legyen az imáját,a legmagasabb szintre emelni

Hozzászólt Gáspár Lászlóné Augusztus 9, 2013, 8:59pm

Kedves Testvéreim.

Szeretnék ajánlani néhány blogot számotokra,amiket jó magam készítettem.

Nem vagyok egy számító gép guru,ezért elnézést is kérek előre.ha nem egy Í"minőségi" bloggal találkoztok!

Viszont,sok-sok házilag elkészíthető ötlettel találkozhattok, ha átlapozzátok.Töltöm folyamatosan a blogokat.amint találok a témához hasonló ötleteket. A linkre kattintva,kinyílik az első blogom,és a bal oldalon, ha lefelé görgettek,nem csak ezen blog plusz oldalait,hanem a többit is megtaláljátok, ha kíváncsiak lennétek rá    http://takaritasdragavgyszereknelkul.blogspot.hu/

http://ujenergiaujidok.blogspot.hu/.............Már Romániában és Szlovákiában is!!!!

Köszönöm figyelmeteket és türelmeteket,szép hétvégét kívánva

szeretettel

Márti

Hozzászólt Májercsík Ida Augusztus 8, 2013, 10:29pm

Sokunk nevében köszönöm kedves szavaidat és erős hitedet .Szeretettel ,őszinte tisztelettel !!!  Ida

Hozzászólt Gáspár Lászlóné Augusztus 8, 2013, 6:17pm

Nagyon sajnálom,hogy ritkán hallotok ilyen véleményt....Sajnálom,hogy ilyen szörnyűséges dolgok,megtörténnek,mint olyan,,hogy elválasztanak embereket családokat egymástól....Sajnálom,hogy azon kívül, hogy a szívemmel Veletek vagyok,de a lelkem sír, mást nem tehetek.....Jelenleg,....most.....De hiszem,hogy egyszer  még együtt leszünk,  nem csak lélekben,hanem teljes közelségben....Köszönöm,Nektek,hogy viszitek,a régi hagyományokat, hogy helyettünk,is megmaradtok IGAZNAK.... Valóban a az emberiség java vagytok, ez nem kétséges,ez tapasztalat....Szívem minden melegével,szeretettel

Márti

Hozzászólt Májercsík Ida Augusztus 7, 2013, 6:56pm

Ritkán hallunk ehhez hasonló véleményt !Sokszor érezzük úgy ,hogy a szegény rokon vagyunk számotokra .Sajnos sok fiatal elmegy ,mert itt nincs munkalehetőség ,de van ,ha kevés is ,hogy idővel visszajön ,mert itt érzi jól magát .KÁNYÁDI SÁNDOR ,nagy költőnek ,egyszer valahol azt mondták ,hogy ERDÉLY színe ,java elment .Ő ezt válaszolta  ,a színe igen ,de a java itt maradt !!!

Hozzászólt Nagy Magdolna Augusztus 5, 2013, 10:13am

Sok ilyen testvér kellene nekünk...!   (Most itt rád gondolok:)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek