Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Minden médium a csendőrök erőszakos beavatkozásáról számolt be: több száz bukaresti tüntető sebesült meg a tegnap esti rendszerváltó nagygyűlésen. Közel százezer külföldről hazaérkezett vagy itthon szabadságoló polgár fejezte ki elégedetlenségét amiatt, hogy országunkban nem jó irányba mennek a dolgok... Ez már a kilencvenes évek új nemzedéke, akik  szabad életet, jólétet remélnek, s ebben a reményben indultak külföldre is, hogy majd visszajöjjenek, ha lesz változás. Megmondóemberek, publicisták, politikusok elemzik, mire volt jó ez a tüntetés, kell-e erőszak, és mennyi, kik provokáltak, mi a csendőrség szerepe, hová jut így a demokrácia, mit keres a vízágyú és a könnygáz egy békés megmozduláson.

Mindenki a másikat hibáztatja, mindenki máshol keresi a bűnbakot. Azonban még a média jól értesült része is hajlamos csúsztatni, egyoldalú következtetéseket levonni, s ami  még több: hamar felejteni. Mert arról  a bukaresti incidens  kapcsán már kevesen beszélnek, hogy e tüntetés gondolata egy – gyerekkori  jókívánságként emlegetett „nyajjálboxot” stílusú – peszedéellenes  rendszámtábla fitogtatásával szökkent szárba. Ugyanis nemsokra rá, hogy a Svédországban dolgozó férfi itthon bolondot csinált a rendőrségből és a  szociáldemokrata pártból, egy szintén volt peszedés aktivista kezdte „szervezni” a diaszpórabeli románokat a fészbukon: jöjjenek haza s csináljanak rendet. Mint egykor a bányászok. Van ebben persze elégedetlenség, civil kurázsi, feszültséglevezetés.

Egy kis puccs, újabb rendszerváltás, forradalmacska, egy kis odamondás, megmutatva milyen sokan vagyunk, milyen erőt képvisel a hazafias összefogás ebben a jubileumi évben. Nem késlekedett a válasz sem, mert egy markáns véleményeket osztogató hazai szociológus[1] egyenesen azt állította a diaszpóráról (így testületileg...), hogy: ők nem egyéb holmi külvárosi, lepukkant proliknál, alja népség, lumpenréteg, mahala – afféle cigány-, vagy töröknegyed valahol Bukarest és  Isztambul perifériáján. Meg is volt ennek az eredménye. Mert ez csak olaj volt a tűzre. Vérig sértett több millió külföldön dolgozó románt. Mentek is az embertömegek a kormánypalota elé, hogy eltakarítsák a hatalmat. Békésen, szervezetlenül, de határozottan, testvérként, emberi méltóságukat felmutatva. Csak az nem volt a pakliban, hogy néhány vérszomjas bajkeverő mindig belerondít a jószándékú pacifisták terveibe. A rendőrség meg csak pont erre várt. Hogy provokálják őket. S milyen jól hangzik, hogy a tüntetőket kellett megvédjék a csőcseléktől...

Közben meg csodálkozunk, hogy a Max Weber államelmélete szerinti legitim erőszak hogyan egyeztethető össze jogaink megvédésével, a tüntetés szabadságával.

Hát így. Mert a nem legitim erőszak (is) (törvényes) erőszakot szül. Egyébként is mi a garancia, hogy, ha egyik kormányt puccsal megdöntik, azonnal Kánaán lesz az országban? És a választások mire valók? Vagy éppen így fizetik meg  a nem-részvétel árát?... Ha nem akartatok ti minket – s elmentetek külföldre –, ha hazajösztök, nesztek, kaptok demokráciát, két lejre!... Ha ti nem akartok, mi akkor is akarjuk a hatalmat. Vagyunk annyira dörzsöltek. Nehogy már leváltsatok egy egyszerű tüntetéssel. Egy népi mondás szerint a fenékbe rúgás is egy lépés előre... Adunk nektek annyi vizet s könnygázt, hogy elmegy a kedvetek a népuralomtól... Elvégre mi vagyunk az elit, aki a nap terhét s hevét viseli, nem azok, akik elhúzták a csíkot, s augusztus táján hazaérkeznek egy eladnivaló mercivel, aztán a hónap végén állnak sorba útlveélért, hogy mehessenek vissza. Hogy aztán külföldről mondják meg nekünk a tutit... A liberális demokrácia, mit külföldön láttok, amúgy sem a népuralomról szól. Hanem a néphülyítésről, a fogyasztásról, a korrupcióról, a hatalomról. Csak odakint jobb a a csomagolás. A hatalmat pedig nem lehet erőszak nélkül gyakorolni. Úgyhogy, jobb ha letesztek az ábrándokról. Annyira lehettek szabadok, amennyire mi hagyjuk. Több szabadsághoz nagyobb áldozat kell.

Azt itthon sem adják ingyen.

 

[1] https://adevarul.ro/news/eveniment/alina-mungiu-pippidi-mahala-nu-r...

 

Megtekintések: 291

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Dr. Ing. Sebestyén Teleki István Augusztus 13, 2018, 5:23pm

Kedves Sebestyén Péter! Csodálkoztam írásod témáján, de ugyanakkor örvendek is neki. Ugyanis senki sem kivétel, a politikai "elit", de nevezzük inkább politikai maffiának, országra gyakorolt nyomása alól. És ha a kedvezőtlen folyamatokat kénytelen, kelletlen mégis észreveszi az ember, mint azoknak szenvedő alanya, akkor bizonyos összefüggéseket is fel lehet fedezni, melyek egy ilyen militáns tüntetés alatt az elemző koponya  észrevesz.

Ajánlom figyekmedbe a következő írásaimat:

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/29/a-lazadas-feltetel...

A militans tüntetők megfigyelése és kiszűrése nemcsak a SRI és a DIICOT meg a Csendőrség feladata, hanem  az EU erőszakszerveinek fő feladata is.

https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/04/02/az-eu-adatgyujtese...

A Lisszaboni Szerződés lehetővé teszi, hogy egy súlyos lázadás során, célzott lövéssel a fővezéreket halálosan megsebesítsék.  Ezért

Prof. Dr. Iur. Karl Albrecht Schachtschneider

a Nürnbergi egyetem közjog professzora és a német új jobboldal vezető filozófusa előadássorozatokban, írásokban és a szövetségi törvényszéken támadta meg a Lisszaboni Szerződést.

A törvényszéki beadványa itt olvasható német nyelven:

https://books.google.ch/books?id=EpshBAAAQBAJ&pg=PA1&lpg=PA...*,+Nürnberg,+Lissabon&source=bl&ots=x79puNYMf3&sig=y0yA-DTR-XDvstOSunL6uxE02fI&hl=de&sa=X&ved=2ahUKEwie5qa3lercAhXqbZoKHVu8CE4Q6AEwA3oECAgQAQ#v=onepage&q=professor%20dr.%20Schachte*%2C%20Nürnberg%2C%20Lissabon&f=false

Az államok erőszakszerveinek rendelkezésre állnak még, a nem éleslátású szakemberek elől is rejtett, törvények, melyek egy kezdődő diktatúrát takarnak. Ezek a törvények megengedik a kormány számára kellemetlen személyek aszeméllyé (németül aperson) tételét, amin keresztül ezek elvesztik személyiségi jogaikat. Erről többet az alábbi írásomban olvashatsz:

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/01/01/ellenseg-bunteto-j...

És végül még ajánlom az ír forradalom elemzését, mely 1916 húsvétján tört ki és a britek véresen leverték.

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/03/27/100-eve-keltek-fel...

Barátsággal

István

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2022   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek