Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Egy ideig hanyagolom a repülést... Fontosabb dolgot csinálok. 

Dúla, lettem.... 

Most felteszed a kérdést, mi vagy ki az a "dúla"?

Nos, mondhatom, hogy 52 évesen, rájöttem hogy ezt kellett volna csinálnom egész életemben.

Szóval, a görög eredetű „dúla” szó „anyát gondozó”-t jelent. Mi most ezt a szót használjuk egy tanult és tapasztalt szülést segítő személyre, aki a szülő nőnek és partnerének folyamatos érzelmi támogatást, fizikai komfortot, segítséget és információt nyújt a szülés előtt, alatt és közvetlen utána.

Van szülési dúla, aki  felismeri, hogy a szülés egy olyan életre szóló kulcsélmény, amire az anya élete végéig emlékezni fog. A dúla érti a szülés fiziológiáját és a vajúdó érzelmi szükségleteit, támogatja az anyát és partnerét, hogy felkészülhessenek a szülésre, és hogy véghezvigyék a szülési tervüket, a vajúdó anya mellett áll a vajúdás teljes ideje alatt. Érzelmi támogatást nyújt, kényelmi intézkedéseket foganatosít, objektív nézőpontot és segítséget biztosít. az anyának, hogy az megkaphasson minden szükséges információt ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa,
Elősegíti a kommunikációt a vajúdó anya, a partnere és a kórházi gondviselők között, és a szerepe, hogy táplálja és védje az anya szülési emlékeit, élményeit…
A dúlák elfogadottsága a szülészeti osztályokon rohamosan növekszik, csak úgy, mint fontos hozzájárulásuk tényének elismerése is, a jobb szülési végeredményekhez és az anyák és babáik érzelmi jóllétéhez.

Van gyermekágyi dúla is, ők a gyermek születése után támogatja az újszülött családot.

Én egészségügyi szakközép iskolában végeztem 33 éve. Után Budapesten, a Jahn F. KH Szülészeti és nőgyógyászati osztályán dolgoztam. Két gyermeknek adtam életet, ők már felnőttek. A 80-as években, amikor várandós voltam velük, akkor még sem dúla, sem apás szülés nem volt megengedve a kórházakban. .

A várandóság, a terhes gondozás, a szülés — és a gyermekágyi segítség mindig közel állt hozzám. A szülészeti osztályon hivatásom során lelkileg is támogattam a kismamáimat és segítettem őket, amiben csak tudtam.

Szeretném, hogy a kisbaba születése a lehető legszebb élménye legyen az édesanyának. Segíteni és támogatni szeretném Őket mindenben, amivel ezt az élményt felejthetetlenné teszem, és újra részese lehessek a világ legnagyobb csodájának, a gyermek, az édesanya és a család születésének.

Mit jelent ez nekem? Miért lettem dúla 52 évesen?
Azért választottam ezt a gyönyörű hivatást, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek szüksége van a lelki támogatásra, biztatásra, amikor élete leggyönyörűbb feladatára vállalkozik. Mérhetetlen boldogság, amikor részese lehetek egy új élet születésének, a megszerzett tudásommal szolgálom az Édesanyát, és igényei szerint segítem őt. Vele lenni, támogatni, ez jelenti nekem a beteljesülést, ez az én utamat, és természeten a mentális boldogságomban én is gyarapodok és fejlődök általa.

Szívesen készítek fel kismamákat a szülésre (akár online is), gyermekágyi és szoptatási tanácsaimmal segítem őket a kompetenciámon belül.

Megtanultam honlapot tervezni és szerkeszteni. Elkészült a FB oldalam is.

Megalakítottam a Baba-Mama Klubot, a Bama-Mama online Magazint

Sok-sok tervem van készülőben :) 


Örömmel végzem ez a csodás feladatomat. 

Köszönöm hogy elmondhattam Nektek, és köszönöm, hogy elolvastad!

Legyen szép napotok! 

Megtekintések: 37

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Magdolna Január 13, 2014, 1:03pm

Szép hivatást választottál!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek