Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Magyar Világ Gyermekrajz Múzeum


„2003. július elsején végre Budapesten, a Magyarok Házában is megnyithattam egy ilyen kiállítást, a Világ Magyar Gyermekrajzainak Múzeumát” – nyilatkozott lapunknak Kasza Imre. – Az avatóünnepélyre szeptember 3-án került sor. Jelenleg négy kép látható itt, az elsõ kettõt egy bajai nyári alkotótábor résztvevõi alkották, majd ezen fellelkesülve létrehoztak egy-egy mûvet a budapesti görög katolikus ikonfestõ-iskola nyári táborozói és a martonvásári gyermektábor résztvevõi is – mindenütt szakértõ és lelkes pedagógusok irányításával.
Jelenleg egy kép készül Bácskában, kettõ Erdélyben – egy Székelyudvarhelyen és egy Baróton –, egy Miskolcon, egy Tatabányán, és júniusra a Göteborgi Magyar Háztól is hozok egyet, de a késõbbiekre nézve azt szeretném, ha mondjuk Japánban van tíz magyar gyerek, akkor Japánból is jöjjön tíz kép.
Ez a négy, 2 x 6 méteres kép a Magyarok Házában jelenleg is látható, s a tervek szerint az egy éves évforduló ünnepségére a gyermekrajz-múzeum alapítvány kiadja elsõ gyermekrajz-múzeumi lapját, melyben közzé tesszük távlati céljainkat.”

A mûvész végsõ célja egy „vidámpark”, alkotópark létrehozása, mûteremmel, agyagozóval, kiállító teremmel, internettel, interaktív múzeummal, ahol a gyermekek képei bármikor megtekinthetõvé válnak, ahol a világ minden magyar gyermeke helyet kaphat alkotásaival.

Kékesi Raymund

(Forrás: Kapu, 2004. február)

Megtekintések: 50

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Barát-Szilveszter Csilla-Melinda Október 17, 2012, 2:08pm

Örömmel olvasom e sorokat! 

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek