Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ma volt a Menet az életért akció Nagyváradon, ahol a résztvevők az abortusz ellen tiltakoztak. Míg a felnőtteket, gyerekeket néztem, eszembe jutott néhány gondolat.

A dauervíz szaga betöltötte a termet. A körömlakk édes illata keveredik vele. A női szépség velejárója. Akkor is büdös! – gondolta Panni, miközben barátnőjére várt a szépségszalonban.

- Itt vagyok már, ne haragudj – rikácsolt Zsuzsa, és a Panni melletti székbe ült. – A kölykök kikészítenek! Az egyiket bántják az oviban, a másik állandóan rajtam csüng. Nem bírom!

Zsuzsa hátradőlt és kissé túljátszott fáradtsággal sóhajtott:

- Milyen szerencsés vagy, hogy nincs gyereked.

Panni összerezzent. Az éles szavak a tudatlan barátnő szájából nagyon fájtak. Nehezen tudta türtőztetni magát. Sírni akart. Üvölteni, tombolni!

 

Panni házassága fél éve ment tönkre. Zolival együtt élni csodálatos volt. Dolgoztak, gyűjtögettek, viszonylag hamar lakást vettek, sőt, két éve még Olaszországba is eljutottak. Aztán hiányozni kezdett valami. Már nem volt elég a sok romantikus vacsora, a kirándulások. Egyszer csak már nem volt elég a lusta macska meg a virágok. Mindketten kisbabát szerettek volna. Nem sikerült, hónapokig nem. Akarták a gyereket. Nem jött. Vetélések, lombik-program, válóper, csalódások. Panni annyira görcsösen akarta a babát! De a férjével közösen berendezett gyerekszoba plüssmackóin még mindig állt a por.

Zsuzsa még csak harminc, de már két gyereke van. Két kis csoda. Pedig nem is akarta őket igazán. Becsúsztak. Jöttek, hát maradjanak! Zsuzsa éli az életét, a szomszéd vigyáz a gyerekekre, míg ő fitneszre jár, vagy a körmeit festi. A férje üzletember, nincs otthon túl sokat. Nem szereti a „gyerek-szagot” – mondta egyszer viccesen egy társaságban. Senki nem nevetett.

 

A szépségszalon falai közt ült ez a két nő. Két élet. Az egyik itt próbálja nőiességét visszakapni, a másiknak heti program. Az egyik így nevel, a másik úgy nevelne. Nincs recept, nincsenek szabályok, sem törvények. Érzések vannak, gondolatok, lélek. Választás is van, meg döntés. Már akinek ez a kettő megadatik…

Megtekintések: 94

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Benczi Boglárka Március 27, 2012, 3:15pm

Kedves Krisztina! Köszönöm, hogy ezt leírta nekem, tényleg elgondolkodtató. Főleg az a mondat, amit az Ön lánya mondott. Lehet, hogy valóban így van és mi választunk. Én nem tudom. De hinni érdemes benne:)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek