Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Nagy Bendegúz Lóránd Erdőszentgyörgyön született, Déván töltötte gyermekkorát, középiskolai végzettséget Baján, építész és rehabilitációs szakmérnöki egyetemi oklevelet Budapesten és Stockholmban szerzett. Ausztrálián kívül minden földrészen megfordult.

Legalább hét nyelven beszél, és többször bebizonyosodott, hogy bárhová utazik, mindenütt szót ért az emberekkel. Ahol jól érzi magát – és szerény hajlékukba befogadják az őslakosok –, ottmarad kis időre. Így aztán nem ritka, hogy megtanul néhány mondatot különböző nyelvjárásokban is.

Huszonöt éve – húsz évesen – egy sportbaleset után került kerekesszékbe, de a trauma ellenére nem adta fel álmait, és azóta bejárta majd’ az egész világot; közel 100 országban kalandozott már. Mindig a maga erejéből utazott. Hol kerekesszékben, hol ló- vagy öszvérháton, esetleg házisertésen ülve, rábízva magát a sorsra. Nagy ritkán quaddal közlekedett, esetleg egy Jimny terepjáró volánját tekerve merészkedett egyre beljebb a dzsungel ösvényein vagy magas hegyek szakadékainak a szélére.

A 8. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten és a Csíkszeredai Könyvvásáron a most megjelent BENDEGÚZ, a kerekesszékes világjáró című könyvében megírt élményeiről fog mesélni.

A társaságában lévők meggyőződhetnek majd arról, hogy Nagy Bendegúz Lóránd egy kivételes személyiség. Olyan, aki méltó a világhírre, s akinek társaságában hamar múlik az idő.

A terjedelmes kiadványt közel 1000, a szerző által készített fotó teszi szemléletesebbé.

A könyvet Marosvásárhelyen mutatjuk be a Bernády Házban mutatjuk be

Megtekintések: 266

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek