Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Nagyváradi régi Szent László tér utolsó napja

Sokan el sem hitték,hogy a régi Szent László térhez hozzányúlnak.Sajnos 2015 február 15-e volt az utolsó napja Nagyvárad jellegzetes főterének, a Szent László térnek.Tavaszias időben sok váradi sétált a Szent László téren,melyet ma Unirii térnek hívnak.A terünkhöz még a kommunisták sem nyúltak.Lényegében csak néhány átalakítást végeztek a téren,mely nem sokat változott az elmúlt 110 évben.Modern pihenő park lesz,melyen keresztül nem lesz közlekedés.

Keserű érzésekkel sétálgattam,kezemben a fényképezőgéppel és videó kamerával.Próbáltam sok fotót és videót készíteni magamnak és másoknak.bevallom férfiasan,hogy vasárnap este búcsút intettem a térnek mielőtt felszálltam a villamosra és hazafelé indultam.Könnyeztem is.Miért lettem meghatódva?Mert a Szent László tér hozzám nőtt.Volt egy varázsa,melyet nem lehet elfelejteni.Részese voltam egy történelmi pillanatnak, amikor a régit feláldozzák az újjal. Véleményem megegyezik farkas Lászlóéval,aki ezt írta Reggeli Újságban :

Egyesek elborzadva nézik a pusztulást, másoknak csak az átépítéssel járó kényelmetlenségek miatt fő a fejük. Mi, akiknek ez a tér volt a Város szíve, kicsit sajnálkozunk még. Kicsit siratjuk a teret és vele fiatalságunkat,  az elmúlt éveinket.

Teljes cikk : reggeliujsag.ro

Gondolom hogy azok a váradiak akiknek a kezében volt a mobil és a fényképezőgép megörökítették a Szent László tér utolsó napját,pillanatait.Én egyike voltam ezeknek ...

Saját fotó

Saját fotó

Megtekintések: 166

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek