Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Novemberi Vasárnap

Mélázó gondolataim magukkal kísérték testemet, szinte átérzem gyerekkorom minden pillanatát melynek mélyen beágyazódó gyökereit még így felnőtt koromra is hordozom. Az őszi novemberi köd egyre mélyebben taszít a depressziós hangulatom felé, melyet az éveknek múlásával egyre nehezedő teherként érzek, odabent vagy odafent? Az is megtörténhet, hogy agyam furcsa fintora csupán e játszma, melyet évente meg kell vívnom önmagammal, gondolataimmal. Szükségem van a csendre, megbékélésre a tetteim értékelésére cselekedeteim számonkérésére önmagamtól, hiányolom kamaszkorom csöndes éjszakáit .A felelősség teher, nyomasztó teher, felemészt! Orromban érzem a friss tej illatát melyet az apám minden munkából megjöttekor a tűzhelyre készített és felforrta. A meleg tej illata bejárta a kis lakásunk minden zegzugát, hogy reám találjon, hiányolom, keresem, elveszett! Édesanyám, vasárnapi főztje az almás sütemény melyet gyakran készített, még most is fogva tartja agyam illatbörtöne és így is marad egy életre. Kétélű kard táncosa vagyok a mennyország és pokol között feszegetem a húrokat melyekből néhány már elszakadt, és én nemtörődöm csökönyösségél ott állok a fonal közepén. Hinni szeretnek benned Uram, beteg lelkemnek üdvösség volna a hit, de nem tudok hinni, mély odaadó tiszta hittel míg körülöttem csak a kétely.

Harangszó ébreszt a kávém mellett illatos ködként felszálló pára mögül. Mennyei megváltás számomra a harangszó, tétlenül hagyott testemet zsibbadás fogta el, melyet észre sem vettem a harangok énekéig . Hallom feleségem ékesen zendülő hangját mellyel asztalhoz szólítja gyerekeinket,nekem is mennem kell. Örülök a percnek melyet együtt tölthettem veled Istenem, megnyugvást hozott számomra és erőt egy szép vasárnaphoz és egy újabb hét kísértéseinek átvészelésére. Köszönöm!.

Megtekintések: 50

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek