Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Sikeresen hazatértünk az "Iskolatáska Erdélybe" akcióból

Újabb sikeres „Iskolatáska Erdélybe” akciót teljesítettünk 2017 szeptemberében. 160 erdélyi magyar kisdiák iskolakezdéséhez tudtunk új tanszerekkel hozzájárulni. 

Az idei akció Svájcban kezdődött, hiszen barátaink és társszervezetünk, a Svájci Magyarház Alapítvány meghívására részt vehettünk a zürichi Magyarház Napon, ahol néhány lelkes önkéntesünk - Árpi bácsi, Csilla és Antónia - erdélyi pityókás- és tárkonyos fuszulyka tokánnyal vendégelte meg a rendezvény résztvevőit. A St. Gallen-i magyarok is gyűjtést szerveztek a gyerekek javára, így autónk gazdagon felpakolva érkezhetett vissza az indulásra. Közben természetesen idehaza is folyt a gyűjtés, külön szeretnénk megköszönni a Corvin Művelődési Ház / Erzsébetligeti Színház kollektívájának, illetve a Veres Pálné Gimnázium diákjainak és szüleiknek a közreműködést a gyűjtésben és a sok-sok adományt. Így bőségesen jutott iskolatáska és belevaló is az erdélyi kisdiákoknak.

Az idén is elsősorban gyermekotthonokat és napköziket látogattunk meg, hogy az igazán rászoruló diákok és családjaik számára könnyíthessük meg az iskolakezdést. Így jutottunk el Böjte Csaba nyárádszeredai, nyárádremetei és illyésmezei gyerekotthonaiba, az oroszhegyi óvodába, a vicei Bástya Egyesület gyermekotthonába, a magyarfülpösi Szivárvány Gyerekotthonba, a marosszentkirályi Emmaus gyerekotthonba és a nagykúti iskola diákjaihoz Székelyvarságra. Minden évben megható, ahogy ezek a gyerekek örülni tudnak egy új táskának, de akár egy füzetcsomagnak, vagy néhány színes ceruzának is. Szinte mindig megilletődve választanak maguknak iskolatáskát, vagy tolltartót és kivétel nélkül igazságosan osztoznak az egy-egy helyszínre érkező adományokon. Aztán persze általában önfeledt szaladgálás a találkozás vége és a srácok mindig széles mosollyal az arcukon indulnak haza az iskolából, vagy a napköziből.

Az akció képgalériája itt érhető el, reméljük hogy sokan kedvet kapnak, hogy csatlakozzanak következő jótékonysági akcióinkhoz, vagy hogy adományukkal támogassák az erdélyi magyarságot.

Köszönjük mindenkinek, aki adományával és támogatásával segített, hogy örömet szerezhessünk!

Megtekintések: 484

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bakó Zoltán Október 3, 2017, 9:57am

Szép volt!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével adományozok


átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek