Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.


Teljes sötétségben bandukolt a kiégett villanykörték alatt. Tipikus hazai közvilágítás- gondolta. A kis utcák világítására már nem futja a költségvetésből. Itt aztán könnyen kizsebelik az embert – ábrándozott, s közben meggyorsította lépteit.

A sugárúton már teljes színpompában ragyogtak a kirakatok. Futófények hirdették a gazdag áruválasztékot, a kedvezményes árajánlatokat. Éjfél felé járt az idő. Egyik barátjánál kártyáztak, sörözgettek. Nem sietett haza. Hűvös őszi szél fújt arcába. Védekezésképpen szemébe húzta kalapját, feltűrte kabátgallérját. Egy éjszakai mulató elé ért. „Night Club”- hirdette egy négyzetméternyi nagyságú villogó tábla. Nem szokott ilyen helyekre járni. De ma születésnapja van. Talán tehetek egy kivételt - gondolta. A felesége és lánya külföldre utaztak a fiát meglátogatni. Egyedül szokatlan otthon... Rövid idő alatt eldöntötte: bemegy.

Az ajtó előtt hatalmas termetű kidobólegény állta útját. Ráismert egykori tanítványára. Őt is fel-ismerték. Mosolygott a fiú, ő pedig kissé szégyenkezve szólította meg.

-  Mióta dolgozol itt? – kérdezte.

-  A múlt héten vettek fel. – hangzott a válasz. - Jobb helyet nem kaptam... Érezze jól magát!- tette hozzá mosolyogva.

A helyiségben vastag szivarfüst, félhangos zene fogadta. A színpadhoz hasonló emelvény még csendes volt. A lányok az öltözőben sminkeltek, készülődtek. A pódium előtti asztalok foglaltak voltak. A hangoskodó huszonévesek és szalonspicces középkorúak hangoskodva várták a táncosnőket. A terem hátsó részében kapott helyett. A pincér máris megjelent, hogy felvegye a rendelést. Konyakot kért sörrel. Aztán az étlapot nézte át, de elriasztották a magas árak.

- A sör mellé nálunk mogyoró is jár! – mosolygott a pincér. Új lányaink vannak! – újságolta büszkén. Szobát is foglalhat, a lányok mindent megtesznek majd, hogy jól érezze magát.

Jól esett a konyak, élvezettel kortyolgatta. A fia családjára gondolt, a kétéves kisunokájára, akit féléve látott utoljára. A gyerek születése előtt költöztek ki, a jobb megélhetés reményében. Mindketten jó munkahelyet találtak, lakást is vettek már. Ő is bepótolt, eladott egy telket, bankkölcsönt vett fel.

      Közben fülsüketítő kiabálások között megjelent az első sztriptíztáncos. Először csak illegette, billegette magát, aztán sorra kerültek le róla a ruhadarabok. Feszes mellei voltak, nem túl nagyok, de formásak. Tetszett a lány, mert bukott a szőkékre, ízlett az ital, mert minőségi volt. Tudta, hogy ez nem olcsó mulatság, de a számlára egyelőre nem akart gondolni. Közben megjelent egy nagymellű vörös is a színpadon... Nercbundában volt, amit lassú mozdulatokkal nyitott szét. A fekete tanga megbolondította az első asztalnál ülőket. A lány a színpad szélére ült, a bátrabbak felálltak, simogatni kezdték a formás kebleket. Ötvenesek kerültek a tangába. Piros polóban öltözött izompacsirták vigyáztak a lányok biztonságára. Ha esetleg valaki túlzásba vinné...

      Újabb konyakot rendelt. A pincér után szólt, hogy sört is hozzon. Elvégre születésnapja van...

      Ismét a lányokat figyelte. A lányok már teljesen meztelenül feküdtek egy felfújhatós matracon. Simogatták, puszilgatták egymást. Jóleső látvány volt. Az első asztalok illuminált vendégei teljesen elveszítették a fejüket. Bankjegyeket dobáltak fel, üvöltöztek, s az asztalt csapkodták. Még egy korty és kiürül a pohár. - mondta magában. Aztán intett a pincérnek: még egy rövidet, ezúttal sör nélkül.

Félóra múlva ismét rendelt. Cigarettára gyújtott, de közben le nem vette szemét a lányokról. Véget ért a műsorszám, újabb lányok következtek. Nagy meglepetésére, a szereplők ezúttal teljesen meztelenre vetkőztek. Borotvált lányok! - először látott ilyent. A közönség tombolt, ismét repültek a bankjegyek. Tetszettek a lányok, finom volt a konyak. Kissé bűntudatot érzett. Elmondja majd a feleségének, hogy hol járt - határozta el. 

      Érezte, hogy eltelt az idő. Haza kellene indulni - szólította meg önmagát. A pincért hívta, kérte a számlát. Új lejben volt feltüntetve az összeg. Először azt hitte, hogy százhetvennégyezer. Fáradt volt, az ital is megtette a hatását, kissé nehezen ment az átszámolás régi lejbe. Háromszor tette hozzá a négy zéróst. Nem hitt a szemének...

      Közben a pincér visszajött a pénzért. Mennyi is ez régi lejben? - kérdezte. – Egymillió hétszáznegyven. - felelte szemrebbenés nélkül a pincér.

      Tudta, hogy nincs nála annyi. Előhúzta a pénztárcáját, s asztalra tette annak tartalmát. nyolcszázhetvenet számolt. Aztán a zsebeiben keresgélt. A kotorászás eredménye újabb húszezer. De nem több. – Itthagyom a személyimet. - ajánlotta a pincérnek. – Holnap behozom a pénzt... - mondta zavartan, miközben a zsebeiben keresgélt. A pincér egy szót sem szólt. Ekkor jutott eszébe, hogy a személyi a kocsiban maradt a jogosítvány mellett. A feleségét és lányát vitte ki a vonatállomásra. Visszafele egy közlekedési rendőr kérte az iratait. Ezután betette a kesztyűtartóba a papírokat. – Sajnálom, nincsen itt! – mondta szégyenkezve. De holnap behozom az elmaradt összeget. Ha szükséges megadom a címemet...

      A pincér nem szólt semmit, csak a színpad felé fordult és intett. Két piros polós nehézfiú lépett az asztalhoz. – Kérem, jöjjön velünk! – utasították. Mondani akart valamit, de elkésett. Egyik izompacsirta a hóna alá nyúlt és a hátsó ajtó fele rángatta. Kétségbeesetten nézett körül. Segítséget várt, de mindenki a lányokat nézte. Hátravonszolták egy raktárhelyiségbe.

      - Na, fizetsz vagy nem fizetsz? – kiáltott rá egyik. S már el is csattant az első pofon. Tehetetlenül és megszégyenülten állt egy ládasor mellett. Mondani akart valamit, de nem jött ki hang a torkán. A másik hasbarúgta. Összecsuklott a fájdalomtól. Rugdosni kezdték, érezte, hogy vérzik az orra. Aztán még kétszeri fájdalom, és elájult.

      Az utcán tért magához. Hajnalódott. Egykori tanítványa, a kapus, mosta le arcát hideg vízzel. Hirtelen nem emlékezett semmire. – Sajnálom, tanár úr. - mondta a fiú. Ha ott lettem volna, nem történik meg. – tette hozzá csendesen.

      Nem szólt semmit. Feltápászkodott és elindult. A kisunokájára gondolt, aztán a születésnapja jutott az eszébe. Szép kis ajándék! – sóhajtott fel.

A pecsétgyűrűje hiányát csak otthon vette észre. 

Berekméri Edmond

 

Megtekintések: 209

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Berekméri Edmond November 14, 2011, 8:54am

Köszönöm, Gizka. Sajnos, nem a tökéletesség világában élünk...

Hozzászólt Halász Gizka November 12, 2011, 9:38pm

Az emberi tökéletlenségből eredő kalandok teszik vonzóvá az író és az olvasó számára is az irodalmat. A tökéletesség világában, érzelmi és cselekedeti hullámzások nélkül, alig-alig akadna téma. Tetszik ahogy belecsaptál az esendőség  húrjaiba. 

Hozzászólt Berekméri Edmond November 12, 2011, 3:50pm

Egy próbálkozás a sok közül... Köszönöm a figyelmet. 

Szendike, külön köszönöm a hozzászólásodat. Magas szinten véleményezel, de háromszori olvasás után megértettem :) Örülök, hogy kezdesz megismerni...

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna November 11, 2011, 7:59am

Azért furcsa család lehet, ahol éppen egy születésnapon szóródnak szét a nagyvilágba és hagynak magára valakit, egyedül "ünnepelni"... Látogatni máskor is lehetne...

Hozzászólt Bálint Mária November 10, 2011, 3:49pm

Jellemző napjainkra sajnos.

Egyik a megoldási kísérletek közül:
"Lengyel agykontrolloktató-kollégám, Andrew Wojcikiewicz, meditációt szervez az egyiptomi nagy piramis köré, amihez mentális síkon is lehet kapcsolódni. Azt kéri, hogy 2011. 11. 11-én (pénteken) de. és este 11.11-kor küldjünk szintünkön szeretetenergiát a nagy piramishoz a Föld pozitív jövője érdekében. Azt is kéri, hogy adjuk tovább e világmeditáció hírét." Domján László

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna November 9, 2011, 6:26pm

Érdekes történet. Az élet sok meglepetést tartogat, ha járatlan utakra tévedünk...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek