Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Olvassátok el!!!

Nagyon szomorú, hogy itt tartunk!

A meleg igazgató és a román ünnep!!!

http://index.hu/belfold/2010/11/17/erdely_elcsatolasara_koccint_alf...

Nem azzal van baj, hogy alföldi (bocs, de nem tudom nagy betűvel írni a nevét) meleg...hanem a megjátszott naívitásával, hazaáruló hozzáállásával. Eszembe jutottak azok az idők, amikor az iskolában megtiltották a magyar szó használatát a szünetekben, amikor 1-2 jeggyel kisebbet kaptam az egyetemi szóbeli vizsgákon, mert "nem tudom helyesen kifejezni magam románul", amikor az utcán leköpték barátnőmet, mert magyarul beszélt és még folytathatnám. A román nemzettel sincs bajom, de a fenti cikkben leírt eseménytől kinyílik a bicska a zsebemben! A Nemzetiben ünnepelni mindannyiunk szétszóródását, menekülését, családok szétszakadását és nyomorúságát? Épp itt, Magyarországon?

Nagyon kiábrándító...talán hamarosan román órák is lesznek az iskolai tananyagban? Persze ne feledjük, ez egy szabad ország, a szólásszabadság megtestesülése...mit számít, ha a saját fejünkre, szánkba tojunk, ha ezzel egy kis mosolyt csalunk szomszédaink pofikájára?! Ők biztosan nem tennének ilyet, soha!

Megtekintések: 77

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bálint Mária Január 3, 2011, 1:44pm

Sok dolgot nem értek én sem (most leltem a témára). Orbánnak bebizonyították Erdélyben, hogy az RMDSZ vezetői korruptak, milliárdokat sikkasztottak el és nem tesznek semmit, csk ülnek a székükben. Otthonról ered a dolog,úgy látom. Ha ez így van, akkor miért nem a vezetőket kergették el,miért kellett fáradságos munkával másik pártot létrehozni? Uram bocsá', ahányszor hallottam Tőkést nyilatkozni (tehát tévedhetek) mindig csak azt hangoztatta, hogy ezzel megteremtődött a választás lehetősége. Mi a tartalma, plattformja, törekvése, arról nem mondott semmit, ettől én úgy láttam, hogy csak két erő fölösleges harca az egész.

A sérelmeket pedig nem szabad elfelejteni, akármikoriak, de ellenségeskedni sem kell. Nem jó módszer, hogy kinyílik a bicska - a zsebünkben. Ámbár átlátom, hogy ez csak a szokásos szólás.

A véletlen összehozott nagy pozícióban lévő politikusokkal is - na nem itthon, külföldön -, én mindenkinek felvázoltam a helyzetünket. Summázom a véleményüket: az erdélyi nép nem tesz eleget a saját sorsának fordításáért, nem hangoztatják határozottan és kitartóan, hogy mit szeretnének. Nem jöhet külföd beleavatkozni a dolgaikba. Sose jönnek maguktól, mindenki a csendet szereti, önként nem fognak felbolygatni semmit. Nem támogatják az autonómiatörekvéseket, de ha már megvan az EU el fogja ismerni, mert népakarat. Megkérdeztem: miért nem, mert Dél-Tirol már elnyerte? Erre az volt a válasz: na, így kell tárgyalni, menjek haza és jöjjek egy erős párt képviseletében. Egyszóval: mit köhög a bolha.

Hozzászólt JAKABOS PÉTER *BLUE EYES* November 29, 2010, 3:13pm
kedves honfitársaim! visszavonták! DE a VIKTORÉK nyomására, nagyon helyesen! mi akik itt élünk, az itteni embereknek próbáljuk elmagyarázni , 20éve, hogy egy nemzet vagyunk! ezt próbálja VIKTOR is elmagyarázni!
jó uton haladunk, csak ne egymást okoljuk, hanem inkább a maradék cionistát és buzit szűrjük ki magunk közül!
HAJRÁ MAGYAROK !!!!!
Hozzászólt Nagy Éva November 27, 2010, 2:38pm
Nagyon remelem,hogy sokan vagyunk,akik ugy gondolkoznak mint Aniko!
Igen-Alfoldie volt a masodik dontes is-de nem onszantabol!
Gratulalok Aniko!
Hozzászólt Hencz Anikó November 27, 2010, 10:33am
Nagyon szép és nemes gondolat a megbocsátás, de sajnos az én memóriámmal van egy kis baj: nem akar mindent elfelejteni...így az én sebem, az általam, őseim és barátaim által átélt megaláztatások, diszkriminációk, verések után nem akar teljesen behegedni...Nem kell mindenkinek egyformán látni ezt a helyzetet, habár nem ártana. Tudjátok mi a zsidók legnagyobb összetartó ereje? A közös emlékezés. Most már minden évben, a holokauszt felidézése, egész világgal újra és újra tudatosítása - hogy ez méhegyszer ne fordulhasson elő. Irigylem őket, igen erős kapocs ez közöttük; miért lenne bűn nekünk az, ami nekik erény??
És aki nem hiszi, hogy még napjainkban is van magyar-verés Erdélyben, olvasson: http://www.civishir.hu/kulfold/2010/05/19/121921/magyar_ujsagirokat...
Nekem továbbra sincs mit ünnepelni december elsején - Erdély elcsatolását!
Hozzászólt Filep Mária November 26, 2010, 10:41pm
Az én sebem soha nem simul el. A var mindig ott marad, és ha megkaparják, újra vérzik és fáj!!!!!!!!
Szalonnázáshoz pedig a gyöngyháznyelűt fogom ezután is használni.
Hozzászólt csiszár julianna November 26, 2010, 7:37pm
Ha beheged egy seb, mert egészséges fizikai reakció, miért kell azt állandóan nyitogatni? Hány száz esztendőnek kell ahhoz eltelnie, hogy a magyar bicska ne nyiladozzon , hogy magyar a magyart ne nyelje keresztbe, ha eltér a vélemény?
Hozzászólt Hencz Anikó November 26, 2010, 3:11pm
Kedves Mária! Köszönöm hozzászólásod, a Te Alfölded valóban nagy "A"-val kezdődik! Nálam is kinyílt minden bicska, a fórumokba is bejegyeztem, de aztán látva, hogy a recept-cserében több, mint 200 hozzászólás van, erre meg 0, levettem, mert úgy éreztem nem igazán érdekel mást...Ezt az egészet én úgy látom, mintha pár erős szomszéd átjönne, elvennék 2 szobámat, majd néhány év múlva meghívom őket a maradék egybe ezt megünnepelni...Való igaz, nem kell folyton ezeken a dolgokon rágódni, de elfelejteni sem szabad. Nagyon szépek a fotóid, Hékást viszont nem találtam - nagyon megnézném, isteni lehet!
Hozzászólt Filep Mária November 26, 2010, 2:20pm
Kedves Anikó! Van nekem egy gyöngyháznyelű kis szalonnázó bicskám. A meleg igazgató -román ünnep a Nemzetiben -hallatán bizony kinyílott. Az Alföldön élek, és ez a földrajzi név számomra gyönyörű. Az alföldi színigazgatót én is kisbetűvel gondolom, akár csak trianont. Csodálom, hogy a Nemzeti éléről nem mozdították el. Be kell vallanom, hogy csak elfogultan tudok véleményt formálni a nemzetemről. Ugyancsak elfogult vagyok a foxikkal kapcsolatban, mert az én Hékásom , a leghímebb hím eb, foxi-tacskó keverék.
Hozzászólt Hencz Anikó November 19, 2010, 1:39pm
Hehe, érdekes magyarázat, csak egy kissé egyoldalú:) Ezt azoknak az "értelmes" románoknak is el kellene mondani, akik Mátyás királyt egy félig román vajdának tartják, vagy azoknak akik otthoni ismerőseim rokonaim elmondása szerint a mai napig gyalázzák a magyarokat, ott rúgnak beléjük, ahol csak lehet.
Egyelőre csak mosolygunk tudatlanságukon...
Hozzászólt Hencz Anikó November 19, 2010, 11:00am
Mint írtam, nekem sem a nemi hovátartozásával van bajom! Sajnos a politika egy nagyon piszkos dolog, ebben a térségben csak kiábránduláshoz vezet minden alkalommal...Palko te meg minek hagytad el az országot, ha ilyen higgadtan tudsz fogadni egy ilyen hírt? Nem íjedeztem, de annál inkább felháborított, hogy egyáltalán ez az ötlet felmerült! Szerencsére lefújták és biztos vagyok benne, hogy alföldi nem önszántából tette.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek