Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Elvárások. Minden nap elvárunk egymástól valamit. Az apa a gyerekétől, a férj a feleségétől, a főnök a beosztottjától, a tanár a diáktól, és sorolhatnám. Érkezik Jézus Jeruzsálembe. Az egész város kivonul, és ünnepli. Az a kérdés, vajon mit vártak el tőle?
Mert hogy elvártak valamit, épp az egy hétre rá történő keresztre feszítés igazolja. S Jézus mivel nem teljesítette az elvárásaikat, a kereszten kötött ki.
Virágvasárnap tehát egy tükör. Minket tükröz embereket. Van merszünk magunkba nézni? Hogy hányszor feszítsük keresztre azokat akikkel élünk, amikor nem teljesítik elvárásainkat. Semmivel sem állunk előbb mint Jeruzsálem akkori lakói.
Virágvasárnap. Szemem lesütöm. Arról szó sem lehet, hogy bemenjek a templomba. Az ajtó előtt megállok. Lesütöm a szemem. Uram bocsáss meg nekem gyarló embernek. Hátha megtanulom, elvárás helyett elfogadni az embereket olyannak amilyenek. S akkor nem feszítem őket keresztre, ha nem tesznek a kedvemre. Boldog virágvasárnapot.
Ui. Ha van elvárásod valakivel szemben, akkor ne azért legyen, hogy neked jobb legyen. Hanem a te elvárásod az ő javát szolgálja, hozza ki magából e miatt a maximumot.

Megtekintések: 49

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek