Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.


Tömeg várta Papp Zoltánt, a Kézdivásárhelyi Sportegyesület biciklis szakosztályának tagját, aki azzal a célkitűzéssel indult útnak, hogy 48 óra alatt kisebb megállások beiktatásával 1000 kilométeres távot teszen meg. Ez kevesebb mint 46 óra alatt sikerült, s így, miután a World Records Academy leigazolja a teljesítményét, a 40 éves családapa az első kézdivásárhelyi lesz, aki világrekorder címmel rendelkezik.

A KSE negyvenéves kerékpárosa nem mindennapos célt tűzött maga elé, azt, hogy neve kerüljön be a World Records Academy (WRA) Rekordok Könyvébe. A világrekord-kísérletre augusztus 27—29. között került sor. Papp Zoltán csupán rövid szünetekkel, nagyon kis mennyiségű vizet és ételt fogyasztva tette meg a tervezett ezerhúsz kilométeres útszakaszt 45 óra és 35 perc alatt kerékpárral.

A kerékpáros Kézdivásárhelyről indult augusztus 27-én 18.25-kor, és Brassó—Nagyszeben—Déva—Lugos—Drobeta-Turnu Severin—Craiova—Piteşti—Câmpulung—Brassó útszakaszon érkezett vissza tegnap 16 óra után pár perccel szülővárosába,

Családja, barátok és ismeretlenek köszöntötték Papp Zoltánt, aki fáradtságát palásolva, mosolygós arccal állt meg ott, ahonnan indult 46 órával azelőtt: a Vigadó Művelődési Ház előtti téren. Felesége, édesanyja és gyereke ölelték meg, barátok ráztak kezet vele, s az üdvözlésből kijárt kísérőinek is, akik autóval követték végig a rendkívüli fizikai teljesítményt maga mögött tudó sportolót.

“Voltak holtpontok, ám útközben egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy nem fog sikerülni” – nyilatkozta

A polgármester fogadta a biciklist, elmondva, hogy tettére nemcsak Zoltán, hanem az egész város büszke lehet, hiszen Kézdivásárhely is belépett abba az elit klubba, amely világrekorderrel büszkélkedhet. A polgármester felkérte Zoltánt is, hogy pár szót mondjon: a rekorder elsősorban köszönetet mondott kísérőinek, támogatóinak, s mindazoknak, akik itthonról szorítottak neki, hogy célját elérje. Mint mondotta, az eső kimosta belőle a szép szavakat, így csak köszönetét szeretne tolmácsolni. Durrant a pezsgő, párat kortyolt belőle a sportoló, a kísérők, majd a barátok gyűrűje fogta körbe, hogy útjáról és fizikai állapotáról érdeklődjenek.

Forrás: - transindex

- erdely.ma

- székelyhon.ro

Megtekintések: 47

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt USIER JANOS Augusztus 31, 2010, 9:41pm
Szép volt Zoltán!
Hozzászólt Nagy Magdolna Augusztus 30, 2010, 11:24pm
Tudnak.
Hozzászólt Dr. Bige Szabolcs Csaba Augusztus 30, 2010, 10:04pm
Hiába, az erdélyiek...
Hozzászólt Nagy Magdolna Augusztus 30, 2010, 9:39pm
Köszönjük a tájékoztatást, gratulálunk! Szép teljesítmény!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek