Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Verebelyi Tabajdi Marta
 • Perth
 • Ausztrália
Megosztás a Facebook-on
Megosztás a Facebook-on MySpace

Verebelyi Tabajdi Marta barátai

 • Bali Kati
 • Dávida János
 • Bartha Maria
 • Kocsis Gyula
 • Velicsek Szaniszló Gusztáv
 • Barta László
 • Szanto Geza
 • Filep Mária
 • Dr. Csuták János
 

Verebelyi Tabajdi Marta lapja

Üzenőfal (10 megjegyzés)

A megjegyzések hozzáfűzéséhez tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Idő: 2:30pm; dátum: December 11, 2013; Barta László írta...

Kedves Márta!Köszönöm,hogy elfogadtad a barátságomat és megtisztelsz a tegezéssel is!. Megértem,hogy nincs időd hosszabb levelezésre.Igazán érdekes és izgalmas az életutad amit írtál.Szép és bátor!Bizonyára nagyon is céltudatos vagy,racionálisan gondolkodó,márpedig egy építészmérnöktől csakis ez képzelhető el.Le a kalappal előtted!

Nekem sokáig Kolozsvár volt a világ közepe,de laktam Kézdivásárhelyen 10 hónapig, majd Sepsiszentgyörgyön 11 évig.Onnan települtem át új házasság révén még 1990-ben.Kolozsvárott történelem-filozófia szakon végeztem,aztán ideát már szakközépiskolai tanár voltam.Előző házasságomból van egy színésznő lányom Miskolcon és egy fiam is,aki gitártanár Pécsett.És már 4 unokával is dicsekedhetek gyerekeim által.Jelenleg nyugdíjas vagyok már egy pár éve,és most már nekem Budapest a világ közepe. Kedves Márta,biztos sok szép mindent láttál utazásaid alkalmából,de vajon "Tündérországot", Erdélyt ismered-e? További szép napokat kívánok és ne lankadjon érdeklődésed ,ha lehet,felénk se.Üdvözlettel,Laci.

Idő: 2:15pm; dátum: December 10, 2013; Barta László írta...

Kedves Márta! Én később,csak 1978-ban végeztem a k-vári Babes-Bolyai Egyetemen és 1979-ben diplomáztam a levelező tagozaton.Az említett tanárokat nem ismertem sajnos.De ha megfordultak a Horea úti Mariánum épületében,akkor valószínű találkozhattam velük.Ugyanis ott laktam  az udvaron1948-1973 között és főleg az itteni élményeimről és őseimről írtam eddig a megjelent írásaimban.Hol és mit tanítottak az említett tanárai? És remélem nem vagyok tolakodó,megkérdem Ön hogyan került olyan messzi tájra? Mindig is érdekelt,hogyan lehet(?) elszakadni a szülőföldtől és magyarként élni idegen országban? Ezért is jeleltem be Önt barátként,ha elfogadja.Akár magánba is írhat nekem,ha van kedve és nem sértő a kíváncsiskodásom.Címem:barta.laszlo5@gmail.com Üdvözlettel,Laci

   

Szanto Geza 3:02am on November 17, 2013 időpontban ajándékot adott Verebelyi Tabajdi Marta számára...
Ajándék
Kedves Marta Koszonettel nyugtazom kedves ajandekodat es szivel viszonozom Geza
Idő: 2:44am; dátum: November 17, 2013; Szanto Geza írta...

Kedves Marta

Szinte irigyellek hogy te egy epitesz mernok vagy.  Sajnos en nem rendelkezek ilyen jo vegzetseggel.  Szakmaval sem rendelkezek .  Megis allandoan elvagyunk foglalva renovalasi ugyekkel.  Most is egy elegge problematikus ugyel mergelodok mivelhogy az egyik plumberunk nem valami jo munkat vegzett.

Mi inkabb megtartjuk azokat a hazakat ahol eddig laktunk .  De ez nem jelenti azt, hogy allandoan uj telket vagy hazat vasarolunk.  Az utolso epitesem 1980 ban tortent mikor megepitettem utolso Hexagon hazunkat a novekvo csaladunknak.

Szivesen megadom email cimemet.  Kezdi68@hotmail.com A Skype pedig hun_guy50

Szeretettel

Geza

Idő: 2:26pm; dátum: November 16, 2013; Szanto Geza írta...

Kedves Marta

Nagyon szivesen fogadom kedves meghivasodat a Canberrai talalkozora.  Legy oly kedves irjad majd meg az idopontot hogy megszervezzuk a talalkat.  Felesegem szinten magyar Zsuzsa a neve.  Kulonben en mar regebben megigertem Zsuzsikanak a Perthi kirandulasunkat.  Jelen pillanatban kemenyen dolgozunk egy altalanos hazi es kerti renovalason mert ugye ha nem csinaljuk meg most akkor kifutunk az idobol.

Kulonben en Desi szuletesu vagyok.  Szuleim szinten Erdelybe szulettek.  A haboru vegen Edesapam at lett helyezve Sopronba ahol maradtunk 56 November 4 ig.  En 12 eves koromba hagytam el az orszagot, tehat itt vagyunk valami 56 eve.

Szeretettel bucsuzok es varom kedves valaszodat

Geza

Bali Kati 6:44pm on Január 02, 2012 időpontban ajándékot adott Verebelyi Tabajdi Marta számára...
Velicsek Szaniszló Gusztáv 8:37am on Április 17, 2011 időpontban ajándékot adott Verebelyi Tabajdi Marta számára...
Idő: 1:40pm; dátum: Április 13, 2011; Velicsek Szaniszló Gusztáv írta...
Szia Márti. Nem tudtam, hogy 22 éve Ausztráliában élsz. Egyébként édesapám halála óta nem voltam Debrecenben. Írj magadról (savi60@gmail.com).
Dr. Csuták János 11:43am on Január 17, 2011 időpontban ajándékot adott Verebelyi Tabajdi Marta számára...
 
 
 

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek