Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

A tű

Ahogy a járvány egyre vadabbul szedte áldozatait a környező országokban, naponta harsogta minden médium az oltás ajánlott voltát. Szinte udvaroltak, esdekeltek a körlevelek, felhívások, előírások. A nép ingadozott. Oltani vagy nem oltani. Ez itt a kérdés?
Aggódó kismamák, optimista egészségügyi miniszter, beletörődő nyugdíjasok borzolták egymás kedélyét. Lassan rosszindulatú pillantásokkal méregették egymást, próbálva mintegy a tekintetekkel átfúrni a kínai pufi dzsekit, az elegáns Prada felöltőt vagy a kopott kiskabátot. Évtizedes barátságok, bimbózó szerelmek roppantak össze, mert senki sem tudhatta bizonyosan, be van-e oltva a másik.
Szaporodtak a betörések hol oltóanyagot loptak, de megesett, hogy fényes nappal fosztottak ki patikákat e célból. Rohamok indultak, tumultuózus jelenetekkel, vakmerő nyugdíjasok csaptak össze mindenre elszánt kismamákkal.
Az oltás ellen ágálók a sebtében, mintegy rohammal kifejlesztett vakcina ismeretlen mellékhatásaival riogattak, mely kiszámíthatatlan bombaként ketyegve uralta a jövőt.
Voltak öntudatos tű tagadók, kik hasonlatosan az őskeresztényekhez vagy a szabadkőművesekhez ujjaik titkos tartásával köszöntötték egymást nyilvános helyeken s gondolataik és nézeteik hasonlatossága jó érzéssel töltötte el őket.
Pár hétig folytatódott ez a játék, mikor a járvány rákapcsolt. Az előre és nagy hanggal beharangozott intézkedés tervek huszonnégy óra alatt összeomlottak, pont úgy, mint az emberek az utcákon, a villamosokon vagy a bevásárló központokban.
A mentők mellé hamarosan felzárkóztak a tűzoltók, majd a taxisok, végül a buszok és a villamosok is. Hordták, csak hordták végtelen sorokban a járvány áldozatait.
Megteltek haldoklókkal a kórházi szobák, a folyosók, és az előcsarnokok. Nem akadt senki, ki fölépült volna a kórból.
Napok alatt néptelenedtek el utcák, egész kerületek, majd végül a nagyobb tereken felállított sátrakban feküdtek a lázban agonizálók.
Csak egészen kis csapat maradt, ki győzte ezt az irtóztató munkát, túlélve mindent s ők esténként ujjaik titkos tartásával köszöntötték egymást.

Megtekintések: 38

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Szilágyi Perjési Katalin Január 29, 2011, 11:00am
Se pro se kontra, csak megírtam :))
Hozzászólt Andre Ilona-Ibolya Január 28, 2011, 10:21pm

Katalin, bocsánatodért esedezem, de elveszem a tűdnek az élét: soha nem kértem - és így nem kaptam - grippa ellen védőoltást. De a tavaly beadattam. És a gyerekeimet is rábeszéltem, amikor tudomásomra jutott, hogy már a negyedik beteg halt meg a megyei kórházban egy banális meghűléstől, és mindegyikül 55 év alatti volt.( 35 éves, két kisgyerekes, soha nem betegeskedő fiatalasszony halt meg légzéselégtelenségben). Egészségügyben dolgozom, így eléggé megbízható információkat szerezhettem.

A tömeghisztériává fokozódó pro és kontra vita ijesztő volt a számomra, megmutatta, hogy mennyire kiszolgáltatottak, mennyire manipulálhatóak vagyunk ebben a nagy információözönben.

 

 

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek