Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

   Rút kiskacsa... mindig ez jutott eszébe a nőről a környezetének. A haja sötétbarna volt, vékonyszálú, amikor frissen megmosta, egy-egy szál mindegyre repdesett a mozdulatai enyhe elektromosságától, halványkék szemei szelíden kémlelték az univerzumot. Arcbőre fehér, már-már áttetsző, az orra körül halvány szeplők tarkították. Vékony kis testalkata elveszett a világban, könnyed léptekkel igyekezett reggelente a munkahelye felé, fekete-szürke kockákból összevarrt hátizsákkal, szürke farmerben, sötét puloverrel, kitaposott, de mindig tiszta cipővel. Délután, ha lehet még jobban beleolvadt környezetébe, a fáradtság szürke pora lengte körül, léptei kissé lassúdtak, szeme alatt halovány karikák éktelenkedtek, karjait bágyadtan lóbálta, érdeklődését semmi nem keltette fel.  

  Szürke kisegér...mindig ez jutott eszébe a férfiról a környezetének. A szemén kivül semmi nem volt szürke rajta, de senki nem nézte meg annyira, hogy ezt észrevegye. Szőke haja mindig rövidre volt vágva, fekete keretes szemüvege mögül okos tekintettel kémlelte a világot. Mindig frissen borotválva indult a munkába, mégsem az arcbőr simaságából látszott ez, hanem a két -három vágásból, amit a penge okozott a művelet közben. Szikár alakja elveszett a reggeli tömegben, szapora léptekkel igyekezett a célja felé, özönvíz előtti aktatáskával, kopott barna öltönnyel, a talpán lyukas cipővel, de mindig hófehér ingben. Délután kissé meggörnyedten a fáradtságtól indult haza, arcán kiütköztek a borosták reggel óta, tekintete közönyös lett.

 Fájdalmában felkiáltott a rút kiskacsa, a bokája mintha teljesen kifordult volna amikor félrelépett. A kiáltást egyetlen ember hallotta meg: a szürke kisegér. Hosszú lábaival két lépéssel a lány mellett termett, próbálta felsegíteni, ami egyelőre az éles fájdalomtól nem ment. Zavartan  hajolt le a kockás hátizsákért, porolni kezdte róla a port, és egyszercsak elakadt a szürke szempár a halványkékben. Egy hosszú másodpercig megmeredt a mozdulat, mint valami megkövült szobrok bámulták egymást. A lány még mindig a betonon ücsörögve, a fiú félig meghajolva, fél keze a levegőben maradt, amint a táskáról készült a port leverni. A fájdalom jelei eltűntek a kiskacsa arcáról, szemei meleg fényben kezdtek sugározni. A kisegér szürke szemeiben a pupilla kitágult, ettől sötétebbnek tűnt, egyszersmind szikrázónak. A pillanat varázsa még megmaradt a hirtelen kapkodásban is, mikor a fiú észbe kapott, hogy fel kellene segíteni a lányt. A derekát átkarolva kísérte haza.

 Reggelente az emberek megbámulták a szép párt, akik kézenfogva, mindig vidáman csacsogva igyekeztek a munkába. Kitűntek a tömegből, a lány szép barna haja repdesett az elektormosságtól, amit egymásból váltottak ki, halványkék szeme, mint a ragyogó égbolt fénylett, fehér arcbőre rózsaszínben játszott az orra melletti szeplők körül, a fiú szőke haja mint a napfény, világított, szürke szemei szenvedéllyel néztek a világra, frissen borotvált arca simasága feltűnő volt. Életet vittek reggelente, az ágy melegét még a bőrükön  őrző emberek közé, mint a koffein hatottak a környezetükre, mosoly suhat át az arcokon.

 Senkinek nem tűnt fel, hogy a rút kiskacsa és a szürke kisegér már nincsenek sehol...Ki is gondolna rájuk, mikor ilyen szép embereket látnak egy párként?

 

 

 

 

Megtekintések: 106

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Lakó Péterfi Tünde Március 15, 2012, 12:32pm

Kedves Auka! igen, a boldogság valóban szépít. Kedves János! Èn köszönöm, hogy olvasol, hogy szinte soha nem hagyod ki az írásaimat, és veszed a fáradtságot, hogy véleményt is formálj. 

Hozzászólt Kenesei Aurélia Március 14, 2012, 6:58pm

...nemhiába mondják a mennyország nem egy hely ahová kerülsz ha meghaltál...a mennyország egy pillanat...amikor akár annyi is elég,hogy összeakadjon a tekintetünk.Attól fogva nemcsak a tavasz szép és a virág és a madár,és a felhő és a mindenség...attól fogva mi leszünk a szépek..."egerek" és "kacsák"é akár majmok és rozsdafarkú kismadarak...olyan szépek leszünk mint a boldogság maga...így ahogy leírod...

Hozzászólt Lakó Péterfi Tünde Március 13, 2012, 10:06pm

Köszönöm, kedves Zsuzsa!

Hozzászólt Koppányi Zsuzsanna Március 13, 2012, 10:04pm

Nagyon jó! Szinte filmszerűen magam előtt látom a két embert - a változás előtt, és után. Minden rút kiskacsának és szürke kisegérnek ilyen varázslatot kívánok: vigyenek életet az emberek közé!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek