Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

…hegyeket is meg tud mozgatni. Elmesélem…

A piacon jártunk páran, kétnyelvű táblákat osztogattunk, ajándékba. Megbüntetett a helyi rendőrség, egy tanácsi határozatra hivatkozva. Igazságtalanul. Ez a büntetés üzenet volt az egész erdélyi magyarságnak. Feszültségkeltőnek, rossz hangulat szítónak nevezték az akciót. “Visszaeső bűnözőként” emleget a rendőrség igazgatója. Egy ismerős fejéből pattant ki az ötlet: fizessem be a büntetés felét…. 1 banisokban. Ez később változott, 5 és 10 banisok is jöhetnek. Sokan a fejüket csóválták, hogy nem szabad, nem kell befizetni, hisz azzal elismerem a bűnösségem. Mégis gyűjtjük a banisokat. Hogy jelezzük: ennyien vagyunk, ennyien tudunk a jogainkért kiállni.

A lakónegyedben, ahol élek mindenki ismer mindenkit, ha nem más, látásból. A tegnap lementem ezt-azt vásárolni. Hihetetlen… Az emberek megállítottak és a kezembe nyomták a banisokat, amit össze tudtak hirtelen szedni a tárcájukból. A boltosok mind ideadták ami 1 banis összegyűlt a pénztárban. Kérés nélkül. Mind biztosítottak arról, hogy mellettünk állnak. Köszönték a kiállásunk az anyanyelvünkért.

Udvarhelyről, Kolozsvárról, Sepsiszentgyörgyről, Nagyváradról, Csíkszeredából, Kendről, és felsorolhatatlanul sok erdélyi városból, faluból írnak az emberek, hogy hova küldjék amit összegyűjtöttek. Udvarhelyen a G Pont kávézóban egy befőttes üveg van kitéve, amin ezt írja: MS Büntetősdi. Holnap vagy holnapután elhozzák Marosvásárhelyre.

Hát szóval megmutatjuk. Egy emberként, egy csodás nemzet tagjaiként állunk ki az Isten és törvény adta jogainkért, 2013-ban, Erdélyben. Az örömkönnyeim fel sem tudnak egy-egy felajánlás után száradni, már érkezik a következő megható felajánlás. 37 banit is küldenek egy busszal, de olyan is van, aki 1 lej 90 banit. Akkora szeretettel vannak ezek a kis fémpénzek összegyűjtve, hogy biztos vagyok benne, sugárzik a melegség belőlük. Minden egyes érmével a lelketekből egy darabot küldtök Marosvásárhelyre! Köszönjük! A jó Isten áldjon meg benneteket!

ui: Ma, késő este, vagy holnap reggel korán közzéteszem a marosvásárhelyi gyűjtőhely címét. Hamarabb nem tudom, egyeztetnem kell a tulajdonosokkal.

Megtekintések: 403

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Szabó Béláné Október 26, 2013, 1:48pm

Adja  Isten ,hogy sikerüljön..

Hozzászólt Lakó Péterfi Tünde Október 26, 2013, 1:28pm

Köszönöm szépen!

Hozzászólt Csergő Katalin Október 26, 2013, 1:23pm

Kedves Tünde!Figyelemmel követtem bátor kiállásodat,amelynek híre átlépte Románia határait.A miskolci napilap okt.22-én közölt egy cikket és fényképet,amint az összegyült banikat viszitek az önkormányzathoz,ezt elküldöm Neked.Mint egykori marosvásárhelyi egyetemista nagyon büszke vagyok Rád.A jó Isten adjon erőt ,hogy mindig kiállhass az erdélyi magyarokért.Baráti öleléssel Csergő Kati.

Hozzászólt Elemer Nagy Október 15, 2013, 10:39pm

Kedves Tunde nagyon ugyes vagy, buszkek vagyunk rad, ne add fel, veled vagyunk most mar Amerikaban is. Ugyanugy erzek a kulhonnal, es szivesebben adnam at szemelyesen. - Mi lenne ha 1 centeseket kuldenek? Hirtelen jott ez a gondolat. Tudnilik mar reg amikor tobb centes van a zsebemben beledobom egy  "borkan" ba, hogy majd egyszer az egeszet egy autumata gepben bevaltom papirdollarrra. Most sokkal fontosabb hivatasa lenne ezeknek ha elkulhetnem. Kerdesem hogy milyen cimre?

Hozzászólt Damo Marton Október 14, 2013, 11:27pm

  Remek otlet volt a bani-gyujtes : a tobblet masokon is segithet hasonlo esetekben....

Hozzászólt Bartha Irén Anna Október 11, 2013, 8:29pm

Teljes lelkemből szorítok neked Tünde!!!!

Hozzászólt Bogdán Ibolya Október 11, 2013, 3:28pm

Nem ártana egy gyűjtőpont Kolozsváron sem... Sokan vinnék oda a banijaikat

Hozzászólt Bakó Zoltán Október 11, 2013, 3:04pm

Összegyűjteni sikerül, ahhoz nem is fér kétség. Csak akkor majd jönnek azzal, hogy nem veszik el. Nem lesz aki megszámolja – ezzel fognak érvelni. Valaki már felvetette: számolja meg az, aki a büntetést kirótta. Úgysincs egyéb dolga. Hajrá, Tünde. Szorítunk és adjuk a banikat. Én már gyűjtöm.

Hozzászólt Mária Hendrik Október 11, 2013, 2:19pm

Példaértékű: " Egy emberként, egy csodás nemzet tagjaiként állunk ki az Isten és törvény adta jogainkért, 2013-ban, Erdélyben." Sok sikert kívánok!

Hozzászólt Bíró Ernö Október 11, 2013, 12:54pm

Melletted vagyunk. Kitartást!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek