Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Egyre-másra látnak napvilágot olyan hírek, miszerint nem vagyunk civilek. Bocsánat, nem többesszámban történik a megjegyzés. Konkrétan a személyemnek szól. Nekem. Ezért ebben az írásomban a magam nevében nyilatkozok. Az, hogy mit gondol némelyik újságíró, mennyire akar manipulálni egy magát értelmiséginek tartó “megmondó” ember, mennyire szeretne pártpolitikát belekeverni egy-egy rosszindulatú hitetlen Tamás a nemes ügybe, nem érdekel. De abban a pillanatban, amint a csángó néni, aki a nehezen összekuporgatott banisait adja ide, a sérült fiatalok, akik maguk is támogatásra szorulnának, áldoznak az ügyért, a bácsi aki a nyugdíját váltotta banisokra, hogy mind ideadja, a lelkes ifjak, akik szeretettől sugárzó szemmel jönnek átadni a banisokat, és még sorolhatnám, bántva vannak, megpróbálják őket manipulálni, akkor bizony még jobban fellobban a harci kedv bennem!

Miért írok újra erről? Egyszerű oka van. Elkezdtek megjelenni olyan cikkek, olyan képbevágások, amik félrevezetőek. Amikben mindenáron be akarnak gyömöszölni egy párt vagy szervezet keretei közé, amikben azt sugallják az adakozóknak, hogy ne higgyenek. Meg akarják ezek a cikkek, adások ingatni a hitünket. A hitünket abban, hogy tehetünk valamit, együtt. Leírtam már, ismét leírom: NEM ADOM FEL, NEM ADJUK FEL! Nagyon nehéz egy hétköznapi civil embernek felvenni a harcot a rosszindulattal, a manipulációval. Ez nem panasz. Ez tény. Tudjátok miért? Mert az ember abból indul ki, hogy a jószándékot megértik, és feltételezi mindenkiről, hogy ugyanazt a jószándékot közvetíti, ami nyilvánvaló. A média, sajnos, nagy úr. A tisztességtelen média is. Ez utóbbi minden erejével azon van, hogy ezt nagyszerű összefogást sárba tiporja. Mindenáron.

Lehet, hogy beletörik a bicskám, lehet, hogy nem vagyok eléggé erős ahhoz, hogy szembeszálljak ezzel. De feladni nem fogom. Törjön a bicska, s a gerinc is, inkább, minthogy hajoljon! De veletek együtt képes leszek rá. Esélyt kapunk arra, hogy összefogva felemelkedjünk. Ez az esély azzal adatott meg, hogy Juliska néni, Géza bácsi, Anna, Tibor, és Imre, Jancsika és Erzsike, elhozták a lelkük egy darabkáját, és ezek a darabkák összeforrva nagyon-nagyon erősek! Legyőznek minden pártpolitikát. Még egy fontos dolog. Elterjedt egy javaslat, melyben azt írják, hogy induljak polgármesternek, mert biztosan én nyerek. Eszemben sincs! Maradok aki vagyok, civil, egyszerű asszony. Aki, ha igazságtalanság éri az erdélyi magyarságot, újra felemeli a hangját. De ennyi. Nem lépek be soha semmilyen pártba, nem állok jobbra vagy balra, csak megyek az egyenes úton tovább. Bármennyire hihetetlen is ez, ebben a kavargó világban. Isten engem úgy segéljen!

Szeretnék köszönetet mondani azoknak az újságoknak, tévé csatornáknak, internetes fórumoknak, rádióknak, legyen az román vagy magyar nyelvű, akik valóban azt közvetítik, ami tény, amit mondok. Elferdítés nélkül. Hála érte!

Lakó Péterfi Tünde

Megtekintések: 516

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Szabó Béláné Október 22, 2013, 9:38pm

Nagy szerű mindenki veled van.

Hozzászólt Diénes Attila Október 22, 2013, 7:29pm

Brávó!

Hozzászólt Baksai József Coci Október 21, 2013, 10:17am

Kedves Tünde,

volt egyszer egy arany ember és mára kaptunk egy "arany asszonyt" nem banis asszonyt.

sok lúd disznót győz mondás jutott eszembe hiszen összefogunk és a diznyokat legyőzzük.

Fel a fejjel és kitartást, fantasztikus és erős lélek vagy amit nagyon tisztelek benned bár csak mind ilyenek lennénk mint te és akkor rend lenne ebben a világban.

Hozzászólt Barta István Október 20, 2013, 8:41pm

Kedves Tünde! Lehet, hogy gondot okozol  hazád "tisztviselöinek",de nagyon szimpatikus és merész, amit teszel! A beolvasztás és beolvadás elleni orvosság. Hogy nehogy "SAMU"a bátor hangya legyél, arról már azt hiszem gondoskodtak a "súlyos" román pénzt küldö, nézeteidet osztó emberek, akiknek nem mindegy az igazságtalanul kisebbségi sorba taszított magyarok sorsa. Az, hogy nem engeded magad semmilyen párt, vagy média érdekképviseletébe berángatni, külön elismerést érdemel..Mi, akik az ellenállásnak egy másik formáját választottuk, kalapot emelhetünk elötted .Csak tarts ki. Így tovább !

Hozzászólt Ambrus Ákos Stefan Október 19, 2013, 4:36pm

Kedves Tünde!

Szeretnék hozzájárúlni az anyagi segitséghez,de nem tudom hogyan érhetem el Őnt.Csak 1-banisokkal lehet?

Nem emlékszem pontosan,de rémlik ,hogy Sepsi Szentgyörgyön okt. 27.-én szerveznek egy tüntetést,melyre el szeretnék menni.Ha Őn hallott erről és valahól (M.Vásárhelyen)szerveznek csoportos részvételt,kérem valamilyen úton értesitsen(ha fontosnak tartja).További hasznos tevékenységet kivánok Önnek és társainak,ha segithetek,szivesen megteszem.Tisztelettel A.Ákos.

  U.i.Magamról cask annyit emlitek meg, hogy,bár nem itt születtem(1944-ben É.anyám a hasában elcipelt Érsekújvárra,majd az ölé)ben hazahozott,úgy,hogy 2 hónapos korom óta itt élek(bár többszőr is lett volna lehetőségem jobb anyagi körülményekhez jutni,de nem itt!!!,ezért sokan lököttnek tartanak még ma is,de ez az Ők baja.)

Hozzászólt Mester Zsolt Barna Október 19, 2013, 10:02am

Gratulálok és kívánom, hogy legyen energiája és kitartása tovább haladni ezen a választott úton. Így. Egyenesen. Se jobbra, se balra!

Mester Zsolt

Hozzászólt SIMON EVA Október 19, 2013, 1:51am

Kedves Tunde, koszonjuk, hogy vagy. A banisokat tovabbra is gyujtogetjuk.

Hozzászólt Bíró Ernö Október 18, 2013, 11:12pm

Imával segítünk a kincses Kolozsvárról. Egy hétgyermekes család.

Hozzászólt Hajdó Károly Október 18, 2013, 10:53pm

Ha ezek után sem látjuk a kiutat, akkor a látásunkkal van baj. A jót, a hasznosat segítő szándékkal, emberbaráti szeretetből cselekedni és ezért valakit elmarasztani, megbüntetni, akkor valami nagy baj van az igazságszolgáltatással, törvényeinkkel. Véleményem szerint a végrehajtók nagy öngólt lőttek. Köszönjük, Lakó Péter Tündének a bátor kiállását és az elmés reagálását a gonoszságra!. 

Hozzászólt Szabó Béláné Október 18, 2013, 10:53pm

De már el múltam 85 éves csak imádkozni tusok ,hogy sikerüljön.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek