Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Leírom történetem,nem azért hogy sajnáljanak,hanem azért hogy más ne járja meg mint én!
Tönkrement családi vállalkozásom után,nem maradt más kiutam,csak külföld.Nem részletezem,hogy miken mentünk át feleségemmel,még erre az elhatározásra jutottunk,csak annyit mondok,nehéz volt nagyon nehéz!
Hol tévedtünk mai napig nem tudom!
Nos,az elhatározást tett követte,érdeklődni kezdtünk,hogyan lehet kijutni külföldre dolgozni.Állas ajánlatokat néztünk,önéletrajzokat írtunk,és tele izgalommal vártuk a válaszokat.És jöttek a válaszok!Mi kivisszük,csak.... fizessen ide ezt,oda azt,utaljon ide ennyit,oda annyit stb.Na mondom a feleségemnek,nem úgy van az,tudom,hogy sok átverés folyik ezen a területen,nem utalunk ismeretlenül,elmegyünk és a szemébe nézünk az illetőnek akinek fizetünk.Amúgy székelyesen,hadd lássa hogy mi nem koldulni akarunk kimenni,tudásunk legjavát áruljuk,és nem vagyunk hajlandók csak úgy semmiért odaadni!
Mentünk,mentünk,és rájöttünk,nem ér semmit a büszkeség,a tudás,a szorgalom,a dolgozni akarás,mi is csak árucikkek vagyunk,mint a birkák,vagy a marhák amiket eladnak! Ekkor ért az első csalódás,hogy én a tudásommal,egy élet tapasztalatával,csak egy akta vagyok,és úgy árulnak mint a vágómarhát a piacon!
Lenyeltem a békát,választásom nem lévén,lehajtott fejjel mentem tovább,és csak a remény élt bennem,hogy majd ha kijutok,megmutatom én! És jött egy levél a telefonomra,hogy két cég is kiválasztott,jelenjünk meg Bukarestbe,az akták kitöltése érdekében! Na,mondom a feleségemnek,látod,így kell ezt csinálni!
És mentünk........Belépve az irodába,rengeteg ember,mindenki ír,jön megy,intézkedik,vagy éppen telefonon beszél.No,gondoltam ,még sem lehet csalás,ez nem egy pincelakás,egy eldugott helyen,egyetlen alkalmazottal!
Kedvesek voltak,udvariasak,meghallgatták miért jöttünk,majd sietve az orrunk alá dugtak egy szerződést,hogy írjuk alá!No mondom én,most olvasunk,és sorról sorra átolvastam a szerződést.Minden rendbe volt,tetszett is az ajánlat,hát belementünk,és aláírtuk.Az összegeket most nem említem,de nagyon sok volt!Sok kuporgatás árán tettük félre,megvonva magunktól minden nehézség ellenére.Lemásolták az összes papírunkat,közben angolul csevegtek,és panaszkodtak hogy milyen nehéz emberekkel dolgozni. Aztán hazaküldtek,azzal az ígérettel hogy hamarosan hívnak,és indulunk is!
Boldogok voltunk,megnyugodtunk hogy most már csak pár hét,és indulunk.Büszkén tartottam a számlákat a kezembe,tudva,hogy ha számlát ad valaki nem lehet csaló!
És az volt!!! A napokba keresett meg a rendőrség,hogy fizettünk e ,ennek s ennek a cégnek pénzt,mert nyomoznak utánuk,és hogy egy csaló banda!.......
Nagy üresség támadt a lelkembe,lepergett előttem az egész történet,hogy oda a pénzem,és az esélyem
hogy kijussak külföldre,hogy a családom nem fogom tudni eltartani az itthoni fizetésből, eszembe jutott a végrehajtó magabiztos mozdulata,még azt is vigyétek fiuk!..............


Megtekintések: 52

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Éva Szeptember 20, 2010, 11:20am
Igazan sajnalom a tortenteket-tele van a vilag csaloval-a tisztesseges emberek gyakran csabdaba esnek.
Sajnos egyre kilatastalanabb a helyzet,a felmosot sem lehet mar egykonnyen megkapni,a kapanyelebol pedig egyre nehezebb a csaladot eltartani.De olvasvan irasait,biztos vagyok-sikerulni fog valami kiutat talalni ebben a nehez vilagban is.Arra kell gondolni van akiert kuzdeni es elobb-utobb sikerulni fog.A baj csak akkor van-amikor mar nincs akiert kuzdeni-de meg onmagaddal sem tudsz mit kezdeni?!En ebbe a helyzetben vagyok es ugy erzem egyedul meg nehezebb a nehezsegekkel megkuzdeni.
Erot,egeszseget es kitartast kivanok!
Hozzászólt Kálmán Csaba Szeptember 16, 2010, 10:25am
Szomorú és tanulságos történet amit leírtál.

Az írásodból némi önvádat és csalódást érzek ki, amiért csődbe ment a családi vállalkozásod és nem tudod eltartani a családodat. Fontos lenne ezt helyére tenni, mert szinte biztos, hogy nem rajtad múlt a dolog. Nem írtad le ugyan, hogy milyen vállalkozásod volt, de mindenkinek fontos megértenie, hogy a gazdasági válság kellős közepében vagyunk, ami sorozatban dönti be a kiscégeket és családi vállalkozásokat. Kivétel nélkül az összes ismerősöm és régi kollégám, akivel beszéltem, mind azt mondják, hogy vagy teljesen nullára csökkent a megbízásaik száma, vagy erősen csökkentették a fizetésüket (van ahol a felére), vagy egyszerűen csak kirúgták őket. Írhatnék példákat tucatjával, de fontos megértened, hogy (valószínűleg) nem azért ment csődbe a vállalkozásod és nem azért nem találsz munkát, mert tehetségtelen- vagy rossz szakember lennél, hanem mert V-Á-L-S-Á-G van. És készülj fel arra is, hogy ez még legalább két évig el fog tartani. Hiába fogod hallani jövőre a hírekben, hogy húú de faszán beindult a gazdaság, legyőztük a recessziót, utána még hónapok kellenek, hogy megnyíljanak a lehetőségek és a kisemberek szintjén is megjelenjenek az új állások. Ezt csak azért írom, hogy nehogy magadat okold a sikertelenségért és pont most kerülj be egy depressziós örvénybe, amikor a családnak szüksége van az erődre.

Nyilvánvaló, hogy ezt az egy-két évet valahogy ki kell húzni. Sem ismerősökre, sem barátokra nem számíthatsz, - nem mintha rossz emberek lennének, egyszerűen csak arról van szó, hogy a mostani időkben mindenki örül, hogy lyuk van a s.ggén, még nem rugták ki a munkahelyéről, és esetleg többé-kevésbé törleszteni tudja a hiteleit.
Az egyetlen amit tenni lehet ilyen időkben az az, hogy az ember felhasználja a szabad idejét arra, hogy valami új dolgot, esetleg egy új szakmát tanuljon, hátha a gazdasági válság elmúltával azt is kamatoztatni lehet. Érdemes jól körbenézni, hogy az ember saját környezetében van-e olyan szakma vagy szolgáltatás, amiből hiány van és amelynek végzéséhez egyelőre nem kell pénzbefektetés, egymaga is végezheti.

Egy ökölszabály viszont most is van: nem szabad kockára tenni a lakást, azaz nem szabad belemenni semmilyen uzsorakölcsönbe, vagy hitelbe, hogy az ember abból fedezze a családi kiadásokat.
Hozzászólt Kenesei Aurélia Szeptember 15, 2010, 7:01pm
Jánosom!/mondaná szegény édesapám ha élne/ nem kell bánkódni és még csak szégyenkezni sem ez miatt.Inkább nagyon szomorú és nagyon tanulságos nekünk!Büszke vagyok Rád,hogy leírtad.Bárcsak tudnék nektek segíteni- de - gondolkodom!Szégyenkezzen a rendszer a világ amiben élünk,ahol meglehet ilyent tenni-ahol nincs becsület,nincs etika csak a pénz csak a pénz.Elmondok neked egy szinte ilyen szégyenteljes pénzéhes,gátlástalan dolgot:fekszem a szombathelyi kórház haematológiai osztályán,kínlódnak a chemo infuzió bekötésével amikor megszólal a mobiltelefonom és egy ismeretlen hang-egy bíztosító megbízottja teljes körű temetési és elhalálozási bíztosítást kínál és ígéri,hogy nem kérnek orvosi igazolást a csapat csak néz amikor én sírva mesélem a nekem való ajánlást.Mit szólsz ehhez?mit szóltok?-akkor most mi milyen világban élünk!De tudod mit mondok Neked-nektek?-így kell nekünk mert engedjük,hogy ezek megtörténhessenek.Vajon a senki szarjancsi Hitler miért tudta megtenni amit tett?-mert a világ engedte.Egyetlen dolgot tehetsz,vagy tehetünk,nem lehet feladni,még így is még akkor is bíznunk kell saját magunkba,az erőnkben és büszkének maradni!A székely büszkeség nem az,hogy a zöld kalapot a szemünkbe húzzuk és feltartjuk a fejünk-hanem hogy nem adom fel,bízom az erőmben és a MI csak a Mi Istenünkben!Jaj ahogy én Téged elnézlek Kicsikomám,holnap a világot kifordítod a sarkából!!!S a pénz?!-ki nem szarja le?holnap ha megembereled magad már ott is a kujakod között!Szorits össze a markod a kujakold szét a világot! Bárcsak a szemedbe nézhetnék! Ölellek benneteket!
Hozzászólt Barát-Szilveszter Csilla-Melinda Szeptember 15, 2010, 2:51pm
Erőt, kitartást és sok szerencsét a jövőben!
Hozzászólt Mándoki Ilona Szeptember 15, 2010, 2:12pm
Ez egyszerüen borzasztó, a szegény tisztességes embereket a csalók így átverik.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek