Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

(naplójegyzet)

CSEND

A romantikának vélt szürke hangulatban panaszkodhatom, dacolhatok..., egyre megy. A helyzetet nem én kerestem, belecsöppentem. A helyzeten átsegít az a gondolat, hogy csak ideiglenesen vagyunk e földön. Ökölbe szorult félelemmel, és aggodalommal tiltakozunk minden ellen. Keskeny az a folyosó , amely  a cél felé vezet, és a valóság zárt köréhez (-be) juthatok. Győzelmi vállalkozás a beilleszkedés. Fájdalommal észlelem, hogy a nehéz kibírás hullámai összecsapnak fejem fölött. Elhárítok minden fondorlatos mellébeszélést, amely ellenünk irányul. Megvetem az igazság meghamisítását. Zavarnak az ostoba dolgok alkalmazásai. Sorsunkat törekvéseink pecsételik meg. Az út nehéz, néha csalnak még a sejtelmek is. Fölöttünk csapkodnak  a tenger hullámai, de az ellenszélben megjelennek a szenvedés vigasztaló szavai. Olykor-olykor a lábunk alatt is inog a talaj, s ilyenkor búcsút akarunk mondani, de félő, hogy szegényebb lesz házunk. Álarc mögé nem rejtőzünk. Lelkünket a reménység vize öntözi. Éppen ezért, ha magunkra találunk, bátrak leszünk a kimondásban. Álomba ringat az elherdált órák bölcsője.  Költői szavakkal, érzelmekkel kötődünk a földhöz. A felelősség magával hordozza a terheket is. Szabad szárnyakkal repülnék a végtelenség felé, de a tehetetlenség kényszerleszállásra kényszerít,  olykor-olykor megjelenik a remény piciny-kis smaragdcsillag formájában, amely nem csak nekem vibrál, még másoknak, a földkerekség embereinek viszi az üzenetet: „szeretlek”. A szeretet a legerősebb emberi kötelék. S az üzenetet meghallják még a föld mások oldalán is: „Valamiben, vagy valakiben mindig megtaláljuk a kapaszkodót.”

„A felelősséggel úgy vagyunk mint a Kis herceg és a róka, megszelídítettél, felelős vagy értem.”

„Egyetlen csillag viheti ezer felé a remény sugallatát, de igazából mindig annak világít akié, akihez az ég rendelte.”

Mosoly jelenik meg arcomon, „Kis herceg” leszek a szürke homályban.(2013. május 21.)

 

 

Megtekintések: 96

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Margareta Vilhelem Június 1, 2013, 11:33pm

A karma törvénye annyira bonyolult, hogy végül is lehetetlen meghatározni cselekedeteink pontos kimenetelét. Végső soron,,,,, az erőfeszítésünk alakítja a sorsunkat,,,,, és ez az oka annak, hogy a szentírások annyi irányelvet tartalmaznak arra vonatkozóan,,,,,, hogy mit tegyünk és mit ne.

Tisztelettel

Hozzászólt Margareta Vilhelem Június 1, 2013, 11:21pm

Ha vannak határozott elképzeléseink a jövőnkkel kapcsolatban, és eléggé eltökéltek vagyunk, minden esélyünk megvan arra, hogy elérjük céljainkat. Természetesen nem minden a vágyaink szerint alakul, mert a külső körülmények hatása sokat változtathat eredeti terveinken, így aztán a törekvéseink és a véletlenek együtt alakítják ki a sorsunkat..

"Sorsunkat törekvéseink pecsételik meg."

Innen indultam ki,,,vajon igy van?A Kis Herceg ,,nagyon bölcs volt!

Tisztelettel

Hozzászólt Kedei Zoltán Május 25, 2013, 8:47am

Köszönöm, Aurélia!

Hozzászólt Kenesei Aurélia Május 24, 2013, 1:03pm

...( naplójegyzet ) és Csend....nagy kihívás... gondom akad vele....belelátok a csendbe vagy olvasom a naplójegyzetet. Mert mind más és mások vagyunk, így a  helyzetbe belecsöppenünk. Mert kerül az utunkba egy "kisróka " akiért felelősek leszünk. Megszelídítetted ...tehát a tied...van egy kapaszkodód ...tehát kapaszkodj. ...s hogy még egy smaragd színű csillag is akad ???...nagy ajándék. Maradj " Kis herceg a szürke homályban"...s maradjon a mosoly az arcodon....hadd olvassuk a ( naplójegyzet )---tedet...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek