Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Vasárnap megint Sepsiszentgyörgyre vitt az utunk.Kató is elkisért Droopy-val a buszmegállóhoz.Legelöször is meglátogattuk a volt sogornőmet, az unokahugomat,unokaöcsémet is.Emőke már alig várta,hogy találkozzon és játszon velük.Zolika és Gyöngyike egy újfajta kártyajátékot tanitott meg neki és Emő egyik körbe meg is verte Zolikát(aminek ő természetesen nagyon örült...mármint Emőke :) ) A délután folyamán viharfelhő jött Szentgyörgy fölé,de mire indultunk Fogarasra,szerencsénkre el is állt a zápor.Fogarason hétfő estig maradtunk,édesanyámmal elmentünk a Fogarasi várhoz,ahol Emőkével vízibicigliztünk,késöbb,miután megcsodáltuk a hattyúkat is, beültünk egy cukrászdába hüsülniEmőke most is,mint mindig adta magát.Nem volt neki elég az üditője,hamar elvette a frappe-s poharunkat és a maradék tejszínhabot egyszerre szívta ki mindkét pohárból.Még szerencse,hogy nem érte utol a hasmars :).Sajnos csak kevés időnk maradt,este már indultunk is vissza Ilyefalvára.Fájó szívvel vettünk bucsút édesanyámtól és nagynénémtől(ki tudja mikor találkozunk ujra :( ) Kedden megint nyakunkba vettük az utat és irány Sepsiszentgyörgy. Délelötti órákat sétálással töltöttük egy igen kedves ismerössel.. kitől nehezen váltunk meg.Mindannyian könnyes szemmel tekintettünk az elválásra,de tudtuk,nem lehet másként. Emőke és én is kaptunk egy kis ajándékot emlékbe,ami mindkettönk számára nagyon fontos emlék marad.A délutánt legnagyobbik testvérünknél töltöttük,ahol a növérem is ott volt a gyerekeivel,így a három testvér hosszú évek multával ujra együtt volt,még,ha csak egy szük órára is.Este a Tribel-be találkoztunk ujra a barátnőimmel,késöbb az esti bohockodás folytatodott a Szentgyörgyi parkbanIlyefalvára menet ujra Judit barátnőnket fogadtuk fel söförnek,utközben számtalan képet készitettem a lenyugvó napról Sepsiszentgyörgy felett,a csónakázó tóról és környékéről.Ez volt az utolsó esténk Erdélyben.Habár gyönyörű és szép napokat töltöttünk el,mégis nagyon rövid ideig élvezhettem Szülőföldem varázsát,családom és barátaim szeretetét.Az este azzal zárult,hogy még egyszer felmentünk az Ilyefalvi vártemplomhoz,sétáltunk és az elválás perceit meghoszabbitva probáltuk vidámság mögé rejteni szomoruságunkat.Mert tudtuk,hogy még pár óra és ujra elválunk,ki tudja mit hoz a jövő,mikor leszünk így megint együtt.Mindenkinek nagyon szépen köszönök mindent,leginkább Katónak a szíves vendéglátást,Sose feledem,hisz szívét-lelkét adta nekünk.Ő egy igazi barát.A visszaút már nem volt olyan örömteli,mint az arrafelé vezető út.Fájó szívvel,gondolatainkba merülve néztük szép Erdélyország,csodás szülőföldünk tájait.Könnyes szemmel vettem búcsút hegyeinktől,fenyveseinktől,zúgó folyóintól.Ki tudja mikor adatik meg nekem ,hogy ezt a világon egyedülálló csodás tájat újra láthassam.

Megtekintések: 156

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt KOCSÁKNÉ HUSZÁR MAGDA Július 17, 2013, 9:55pm

Köszönöm nektek,hogy olvastátok és köszönöm a kedves szavakat is :)

Hozzászólt Tállai Enikő Július 17, 2013, 8:58am

Magda, szívből örülök, hogy eljuthattál ismét a szülőföldre... (2 év után...)

Ez csak jót jelent felőled! Isten áldjon továbbra is !

 

Hozzászólt Pércsy Edit Július 16, 2013, 11:08pm

Nagyon boldogságos út lehetett! :) Kívánom Nektek, hogy minél többet otthon legyetek, Emőkének jusson minél több ebből a melegebb életből, a családból. Biztos, hogy mindig emlékezni fog ezekre a napokra. Édesanyádnak is nagy boldogság volt biztos. Látogasd addig míg még lehet. 

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ezeknek a szép napoknak! :)

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek