Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Esti igaz mese, avagy hol jártál báránykám? (nem csak gyerekeknek)

Hol volt, hol nem volt, a Pista bá kapálatlan tengerién is túl, még az istállón is túl, ott ahol a gyanútlan turisták a Varjúvár felé bandukolva majdnem mindig eltévednek, de egy-két rőfnyire még azon is túl, volt egyszer egy egyhetes tarkabarka tekergő kisbárány. Egy zsongó, riszegvirág illatos tavaszi reggelen úgy elugrabugrált az anyja mellől, hogy egyszer csak azon vette észre magát, hogy tiszta egyedül van a széles határban. Hiába szaladt ide-oda, forgott körbe-körbe kétségbeesetten, se nyáj, se anya, se távoli nyugtató bégetés, de még egy korty szopogatni való drága anyatej nem sok, annyi sem került valahonnan..., hamuban sült pogácsáról és más rafinált ínyencségekről meg ne is beszéljünk. Na, egyéb se kellett a kis árva lelkének, ott pityergett keservesen a Varga-földön, az út mellett, amikor megpillantottuk a szélvédőn keresztül.

Nyomban meg is álltunk, és egy röpke általános ámulás után udvariasan megkérdeztem, hogy be akar-e szállni?

- Beeeeeeee!! - jött a gyors és türelmetlen válasz.

Ezt hallván Árpi bácsinak, az útitársamnak sem kellet több, fittyet hányva nemrég betöltött szép kerek hetven esztendejére, a dicsőséges japán szamurájokat is megszégyenítő villámgyors mozdulattal úgy beinvitálta a kocsiba, hogy a szerencsétlen pára csak nézett ártatlanul, mint a legalább egy hete született bárány. Mire felocsúdott, ügyesen eldöcögtünk a Szilas alatt békésen legelő nyájhoz, ahol annyira megörült a gyapjas anyjának, hogy sebtiben farkasétvággyal nekilátott az elmaradt tejadag minden cseppjének haladéktalan bepótolására.

Talán gyönyörködtünk volna még ebben a megható, nívós kereskedelmi tévékben is becsülettel illő szenzációs egymásra találásban, ha meg nem halljuk, hogy az anyuka, sőt az egész istenadta nyáj, egyre hangosabban kezdi követelni, hogy biza ők is „beeeeee” szeretnének ülni a kocsiba egy séta erejéig... Gondoltuk, jobb lesz odébbállni, s azzal egy óvatlan pillanatban szépen kereket oldottunk.

Ha meg nem futamodtunk volna, az én mesém is tovább tartott volna.

Aki nem hiszi, járjon utána. 

Megtekintések: 188

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Kilin József Attila hétfőn

Köszönöm szépen, kedves Szabolcs! :) 

Hozzászólt Dr. Bige Szabolcs Csaba vasárnap

Szeretem, ahogy mesélsz!

Szabolcs

Hogyan segíthetsz?

vagy

vagy

PayPal és bankkártya

 vagy

adományozok


Banki utalással

magyarországi átutalással
Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek