Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.


Nemzeti ünnepeinket „hagyományosan” tűzijátékkal ünnepeljük. Bár vannak az ünneplésnek jobb módjai is, görcsösen ragaszkodunk „bevált” szokásainkhoz. Persze, ez egy csomó embernek tetszik. Panem et circensis – tartja az ókori római mondás. Hát cirkusz, az van. Egyre több. A kenyér viszont egyre kevesebb. A törvény „vaskezével lesújt rám” a napi tíz elszívott cigarettámért. De évek alatt sem leszek képes annyi füstöt termelni, mint egy kiadós népünnepély. Rendszerint még éjfél után is sűrű füst gomolyog a város fölött. Amíg a durrogtatás tart, ölemben fogom a macskámat. Halálra rémül. Tudták-e, hogy az állatok hússzor erősebben hallanak minden zajt? Képzeljék el a tűzijáték hangját hússzorosára erősítve! Én még az egyszerestől is kikészülök.
Ha én madár lennék… Hát én is elköltöznék a szegedi ligetből. Itt ugyanis nemcsak augusztus 20-án van tűzijáték. Hanem minden héten. Kis maszek tűzijátékok. Egyesek így mutatják meg, hogy nekik aztán „fussa”…
Ha életmentő szervátültetésre várnék, vagy hajléktalanként rónám az utcákat, vagy gyerek lennék, akinek szeptembertől a szomszéd településre kell iskolába járnia, mert az ő falujában bezárták… És ha öregasszony lennék, aki a kapu mögött lesi a mobil postát… És ha… Akkor talán azt is megkérdezném: országos összesítésben mennyi pénzt dobtunk ki ezért a cirkuszért?

(Egyébként remélem, itt mindenki jól van…)



Megtekintések: 38

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Magdolna Július 14, 2010, 10:05am
Ehhez még a tejes, kenyeres, mirelites, húsos, fagyis stb. ingajáratban zenél, kolompol egész nap.
Hozzászólt Réthy Emese Július 13, 2010, 11:57pm
Szegeden a nagykörúton lakom. Egész nap szól a sziréna: mentők, rendőrök, tűzoltók, mindenki. 24 órában. Ha senki sincs veszélyben, de unják a dugót, vijjognak. És szabad nekik. Hidd el, "Agyarországban" sem könnyű az élet.
Hozzászólt Nagy Magdolna Július 13, 2010, 4:22pm
Ezek már kemény konkrét dolgok, véleményedet messzemenően osztom. A flanc az szükséges azoknak akiknek "fussa", a másik oldalon meg kinlódás jut osztályrészül.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek