Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Hosszú időn át vezette a marosvásárhelyi Gaz Metan vállalat munkásszállító gépkocsiját Berekméri Ferenc (Öcsi bácsi), aki főnökei engedélyével a sáromberki focicsapat tagjait is rendszeresen fuvarozta. Öcsi bácsi nagyon jóindulatú ember volt, imádta a futballt, szerette a fiúkat, de ugyanakkor túlzott nyugodtságáról is híres volt. Azokban az években vasárnap délelőtt 11 órától játszották a megyei bajnokság találkozóit, előtte 9-től az ifjúságiak léptek pályára. Előfordult, hogy a nagyobb távolságú kiszállásokra már reggel 7-kor el kellett indulni, hogy idejében a mérkőzés színhelyére érjünk. Öcsi bácsi azonban mindig nyugodtan villásreggelizett és csak azután indultunk. Gyakran a kocsiban kellett átöltöznünk, hogy idejében kint lehessünk a pályán. Egyik alkalommal Segesvárra készültünk. A csapat tagjai már félórája türelmetlenül álldogáltak a kultúrotthon előtt, már alig másfél óra volt hátra a kezdési időpontig, de Öcsi bácsi még sehol. Egyszer csak megszólalt az egyesület elnöke, Kádár Ferenc: Öcsi bácsi megint halat reggelizik, fiúk! Ezért, azt ajánlom, hogy már most kezdjétek az átöltözést. Szerencsére nemsokára megérkezett a sofőr, elértünk a meccsre, de ismét a kocsiban kellett átöltözni.
Szeretett Öcsi bácsink azóta már rég eltávozott közülünk. Nyugodjék békében! Nem felejtjük el humoros történeteit, a csapatért tett áldozatos munkáját. S természetesen nyugodtsága is emlékezetes marad számunkra, amit e sorok is bizonyítanak.

Megtekintések: 52

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Hajdo Szabolcs Január 31, 2010, 8:18am
Kár hogy most Sáromberkének nincs foci csapata.Azok voltak a jó idök,mikor nem pénzért és érdekekért játszottak,nem volt gond a csapatok csődbemenetele.Emlékszem 1 egész csapatot felvettem a gőzfütő vagonba,s csak azt sajnáltam hogy, én nem játszhattam,mert melóztam.Magyarón jött a kalauz ,hogy max. 2 felveszek,de 20 potyautast nem szabad mert, sok és feljelentenek,mert nem szabad utasokat szállitani.Aztán elintézödött a dolog,mert Kádár Feri bácsi is a vautnál dolgozott és ő volt az edző. hajrá Sáromberke

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek