Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Jézusváró lélekkel, szilveszteri derűvel néznénk előre, ha volnának még irányok. Mi van? Ajándéklázas üzleti kavargás, fennhéjázó kivagyiság, bulimiás szilveszteri szívatás. Európát nem kell elrabolni, önként dubajoz, ha rákacsintanak. Nekünk a kérés nagy szégyen. Európa védőiből Brüsszel pályázatíró koldusaivá váltunk. Keserűen nyeljük az átkosból átszekusított „sokoldalú” megaláztatást; állampolgári másodrendűségünk varasodó sebét a kettős állampolgárság írjával kenegetjük.  

Irgalmatlan világ. Ugyan ki fogadná meg a költői intelmet: „Nézzetek a szívetekbe karácsonyos szemmel, őszinte és becsületes lélekkel. S ha azt látjátok az ön-keresés során, hogy szíveteknek valamelyik zugában rosszindulat, irigység, keserűség vagy bármiféle más tisztátalan érzés lakozik valamely magyar testvéretekkel szemben: gyomláljátok azt ki gyorsan. Mielőtt véglegesen és halálosan megmérgezné bennetek az életet. Nyissátok meg szíveteknek minden ablakát, és eresszétek be oda a napfényt, hadd pusztítson ki belőletek minden sötétséget ezen a karácsonyon. A civódások, pártoskodások nemzetéből változzatok át a szeretet nemzetévé, s meglássátok: attól a pillanattól kezdve veletek lesz az Isten.” (Wass Albert: Karácsonyi levél)

A szerző puszta neve is szitokszó. Hogy is mondhatnánk el a Himnusz elhangzása után József Attilával: „S mégis, magyarnak számkivetve, / lelkem sikoltva megriad – / édes Hazám, fogadj szivedbe, / hadd legyek hűséges fiad!”?!...Ki szól rá a globális gazemberség ügyészeire, hogy ki ne tépjék legjobbjaink tollát? Ki és mi ad ma emberséget az embernek, magyarságot a magyarnak –, hogy mi ne legyünk eurógyarmat?! Ki segít, hogy indulat és düh nélkül rebegjük el az ima utolsó két sorát: „Hadd írjak szépet, jót –  nekem / add meg boldogabb énekem!”?...

Karácsonyi kevélységgel, újévi úrhatnámsággal?!...Önkéntes iga alatt?!

Világemelő Férfiú, könyörülj minden népeden!

 

 

Megtekintések: 295

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Ősz P.Zoltán December 20, 2012, 10:41pm

 Adja a jó Isten,hogy imád meghallgattassék!

Hozzászólt Kenesei Aurélia December 20, 2012, 2:50pm

"Jézusváró lélekkel"...olvasom az írásod...s a kérdésedre , hogy ki segít az ima elmondásában?...a válaszom, hogy Te. Te is , hogy megírod és leírod az aggodalmad és felhívod a figyelmünket. akkor "hadd írjak szépet jót..."...én is Neked, Nekünk:

" Fonj egy koszorút sok szép zöld fenyőből.

 Fonj szalagokat mert Jézus jön hozzád.

 ..........................................................

 Uram Jézus .jöjj !jöjj gyere közénk, 

 hogy ezen a földön ragyogjon a fény.

 Békéd add nekünk,szűnjön meg a harc,

 ...........................................................

Jöjj adj kenyeret az éhezőknek,

Jöjj adj meleget a didergőknek!

Jöjj és hódítsd meg a kemény szívet,

Égi gyermek jöjj, váltsd meg a Földet ! " ....szeretnék örömben élni...Veled, és minden lelkem rokonával....Boldog Ünnepeket!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek