Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Koós János. Fotó : Novák Mária. Forrás : hu.wikipedia.org

Jani halála váratlanul ért.Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan távozik az élők soraiból.Neve egy márka, még pedig egy világmárka volt.Mindenki szerette, mert szeretetre méltó volt.Néhai nagybátyám szerint, "a mulatós székely "volt .Hihetetlen volt a halál híre.Méltán volt egyik legnagyobb énekes, mert az egyénisége miatt mindenki szerette.A slágerei velünk maradnak.A fellépései nagy élményt jelentettek számunkra. Olyan légkört tudott teremteni, melyet sokáig nem tudunk elfelejteni.

Az 1980-as években a nagyváradi új sportcsarnokban volt a koncertje.Hatalmas sikere volt, mert "egy húron pendült " a váradiakkal.A koncert csúcspontján elsötétült a sportcsarnok. Néhány másodperc múlva Koós János egy száll gyertyjával jelent meg jelezve, hogy velünk érez.Nagyon sok váradi a szívébe zárta a mai napig. Egy székellyel kevesebb lett.Jani a barátaival pihen a Farkasréti temetőben.A szomszéd néni szerint biztosan "hülyéskednek ",mert nem bírnák ki viccelődés nélkül.Halála nagy veszteség, mert pótolhatatlan.Méltón búcsúzott tőle a Fradi, mert hát ízig-vérig fradistás volt Jani.Ha Budapesten járok, viszek neki egy szál virágot.A kegyetlen halál elrabolta Janit tőlünk.Mindenki tudja, hogy halál ellen nincs orvosság. Jani némelykor "feltámad", mert velünk maradtak a vele készült videók.Halála nem volt álhír, nem volt áprilisi tréfa. Jani utolsó fellépése halál komoly volt, emlékeztetve arra hogy mi is sorra kerülhetünk, mert mindenki meghal egyszer.

Ezt olvassuk róla a Wikipédián :

"Koós János, eredeti nevén Kupsa János (Bukarest, 1937. november 20.– Budapest, 2019. március 2.) magyar táncdalénekes, előadóművész, humorista, színész, showman. "

Miért lett Koós János a neve?

"Első táncdalénekesi felkérését 1960-ban kapta, amikor a műsor rendezője Marton Frigyes átkeresztelte, mert szerinte Kupsa néven nem lehet valaki táncdalénekes."

A barátsága Hofi Gézával közismert volt.Jani mondta :

„Egy alkalommal Siófokon tábortüzet raktunk, és a többi művésszel közösen elkezdtünk borozni. Mikor már megjött a hangulat, Hofi Gézával egy oroszkórus paródiát rögtönöztünk, óriási sikerrel”.

Hofi Gézát idézem :

"Képletesen szólva a (Koós János) lapjaiban ugyanolyan színek voltak, mint az enyémben. Ő rendelkezett azokkal az összetett készségekkel, melyek nélkülözhetetlenek a show-man számára. Muzikalitása elsőrangú, mimikája változatos, rögtönzőkészsége biztos, egyszóval ideális partner, akivel együtt még sok érdekes elképzelést tető alá hozhatok."

Ezt tenné ha élne:" Mindig van valami mondanivalóm mindenkihez, mindenkit szeretnék a keblemre ölelni, mindenkivel szeretnék egy jót viccelni, a rendőrtől a postáson át a Nobel-díjas tudósig. Talán az egyetlen dolog a foci, amitől elborul az agyam. Ha most ide, az étterembe behoznának egy labdát, 63 évesen is fölállnék az asztaltól, és elkezdenék dekázni. Legfeljebb kidobnának."

Teljes cikk : Wikipédia

Megtekintések: 44

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével adományozok


átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany[kukac]erdelyimagyarok[pont]com email címre!

© 2020   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek