Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 

 Az ócska kis Lipo-aksi a végét járja. A lélek riadtan fedezi fel, le kéne merülni teljesen, de nem lehet. Nem lehet, mart fáj, mert éget, de a túléléshez szükséges. Az újratöltéshez pusztulnia kell mindennek, meg kell halnia jónak, gyomnak.

 Miközben ez tudatosul, szétesik apró darabjaira elvesztve a kapcsolatot önmagával. A végét járja, közben a mélyből törnek elő az energiák. Sötétek, és kavarognak körbe-körbe…összeállva egy hatalmas forgó örvénybe.

 Vihar készül. Hatalmas vihar, mely egyre csak növekedik erőt gyűjtve, hogy letaroljon mindent, pusztulást és sivárságot hagyva maga után. Tomboló sötét energiák gyűjtenek erőt, és egymásba kapaszkodva örvénylenek körbe meg körbe, mindent sötétbe burkolva.

 Kitörésre készülnek. Magukba vonzanak mindent, ami pusztulásra ítéltetett, ebből gyűjtve erőt a Halál nászához. A Halál készen áll. Kitárja hatalmas szárnyait, melyek sötétség formájában lepnek be mindent, elzárva az utat az utolsó fénysugár előtt is, mellyel együtt a remény is meghalt. Ahogyan körbenéz megtört, beolvasztott környezetén, jéghideg tekintete megdermeszt mindent, majd hideg mosollyal ajkán lecsapni készül, de hirtelen megtorpan.

 Valami nem jó, valami nem természetes, hiszen a hatalmas erők közepén van valami más. Valami, ami nem ide tartozik, ami nagyon idegen. Ez mi? Ez más, hiszen ez fehér, ez nem halált hordoz és pusztulást, hanem reményt, születést.

 És nem fél. Nem fél felkapaszkodni az útrakész örvénybe, és nem fél megbontani az összhangot. Táplálja őt a remény utolsó lehelete. Ez adja erejét. Ezáltal nő, erősödik, küzd egyre jobban mindaddig, míg felül nem kerekedik, és a sötét erők erejüket nem vesztik a harcban. Feketéből szürke, majd világos lesz, ahogyan csökken az ereje mindennek, ami sötét volt mindaddig, amíg pusztulásra pusztulás nem vár.

 Az örvény szétesik, szakadozni kezd, nem marad más belőle csak egy foszlány félhomály, ami eltűnik talán már örökre. A lélek apró kis darabjai összeállnak, mint egy elhasznált régi bűvös kocka, ahol minden helyén van.

 A kirakós befejeződött, ő pedig megszületett újra és újra csak azért, hogy újra és újra meghaljon. SaeculaSaeculorum…

Megtekintések: 878

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Páll Albert Július 23, 2014, 9:05pm

Erre az ördögi motívumra nem gondoltam volna, valamilyen dátumra tippeltem, de semmi értelmeset nem találtam a számokban. Köszönöm a magyarázatot, kedves Zsolt, így már számomra is érthetőbb a dalszöveg.

Hozzászólt Vitos Zsolt Július 23, 2014, 7:29pm

Páll Albert azt hiszem rátapintottal a lényegre:)

“Három, kilenc, hét, hat, négy,
Húzd össze a szélét
Ilyenkor el sem hinnéd,
hogy vacogod a kékjét”

Ide van a megoldás elrejtve. A két széle a 3 és a 4, ha ezeket levesszük akkor marad a 976 ami a Sátán hívószámát jelenti. Ezzel utal arra a helyzetre mikor az ember végső kétségbeesésében megtagad mindent, amiben hitt valaha mikor a kötél is a nyakában lassan. Ennek kell ellenállni és kitartani hiszen

“Az az erő, tavaszra kell,
Amikor időt vált a térbe
Valami nagyon hideg kékbe
és véget ér - a tél a hidegebből..

Hozzászólt Páll Albert Július 23, 2014, 5:10pm

3-9-7-6-4 ? Nem értem.

Hozzászólt Páll Albert Július 23, 2014, 4:49pm

Kép, szöveg és főleg hang merőben eltér attól, amit eddig itt láttam. Nagyon helyes, kell a változatosság.

Hozzászólt Vitos Zsolt Július 23, 2014, 10:50am

 Köszönöm szépen az elismerő szavakat. Bartha Terike örvendek, hogy sikerült megfognia téged úgy a képnek, mint a témának. Az ihlet forrása sajnos maga az élet a kép már csak körítés szerepét tölti be. Emőke végül is a lényeg tetszik, aminek nagyon örvendek. A zene pedig ahogyan Dalma is írta "még ez is meglepően túl "lightos" :))) "

Hozzászólt Bartha Terike(szül.Gellér Terike Július 23, 2014, 9:21am

Nagyon megfogott nemcsak a téma,de maga a "tálalás" is. Ez az élményfokozó kép és az írás,tökéletes páros. A kép volt az ihlet forrása vagy a képet igazítottad a témához?

Üdv

B.T.

Hozzászólt Molnár Emőke Július 22, 2014, 11:23pm

Kissé meghökkent a zene, de az írás tetszik.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek