Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Rohant a buszmegálló felé. A szél kócolta szöszi haját, ő meg csak rohant és rohant. Sejtette ő, hogy baj van, de reménykedett. A hatalmas iskolatáska le-fel ugrált az apró gyerek hátán. A zsebében lapuló alma dudorodva jelezte: ne fuss. Minden hiába. Ő csak futott. Néha meg-megroggyant a lába a nagy igyekezetben.

 

Odaért. Kongó üresség, buta csend. A buszmegálló kihalt, a kicsi, tetős szerkezet vészesen tornyosult fölé. Sehol senki.  Tanácstalanul megtorpant. Most mi legyen? Nem ismeri az utat hazáig, hiszen még csak most költöztek ide. Vajon merre jött a busz reggel? Ki emlékszik, hiszen el volt foglalva a sok idegen gyerek nyüzsgésével. Mi legyen? El nem indulhat, nem tudja, merre. Ha marad, akkor sem gördül majd visszafelé az iskolabusz érte.  Anya…gondolta. Anya, merre vagy?  A kicsi szája lefelé görbült majd apró, csillogó könnycseppek jelentek meg a szeme sarkában. Gyorsan letörölte, de nem segített. Újabb és újabb cseppecskék követték, a kicsi képe egyre maszatosabb lett.

 

Megállt egy autó. Egy nagy Bácsi mosolygott rá.

 

-          Baj van? – kérdezte.

-          Nincs – vágta rá gyorsan a Kicsi.

-          Nem tudsz hazamenni? Ha megmondod, hol laksz, hazaviszlek…

-          Nem, mindjárt jön értem Anya – mondta a Kicsi határozottan. A szíve szaporán vert, eszébe jutottak a tanítások az idegenekről. Megijedt. Nagyon.

-          Akkor rendben -  mondta a Bácsi. Ránézett a hátsó ülésen kucorgó fiára és elhajtott.

 

A Kicsi megint egyedül maradt. A semmi közepén.

 

-          Értem jön Anya, úgyis értem jön, nem hagy itt – ismételgette magában.

 

 Teltek a percek, de nem történt semmi.  Egyre nagyobb lett a kétségbeesés, egyre nagyobb és idegenebb az apró település. Az iskola épülete volt a legbiztosabb pont. Visszamenne, de ha jön esetleg Anya, nem találja. Vagy épp ott keresi majd? Jajj, ha most megszólalna Anya hangja…az a megnyugtató hang, az sem volna baj, ha leszidná, csak itt lenne…

 

Már sírni sem mert. Egyszerűen csak nem tudta, mi lesz.  Amikor már végképp úgy érezte, vége a világnak, megjelent Anya. A világon a legjobb. Érted jött, látod? Érezte, hogy baj van, tudta, úgy tudta, hova kell jönnie…És rohant. Már nem roggyant a lába, a kotyogó táska sem ütötte a hátát, semmi nem számított. Itt van Anya.  A könnyei szabad utat kaptak, sírt, megkönnyebbülten,  meggátolhatatlanul. És olyan, de olyan boldog volt, mint még soha.  Anya ölbe kapta a maszatos gyereket, és szorította. Úgy, ahogyan csak egy Anya szoríthatja magához az ő Kicsijét. A legjobb érzés a világon. A szeretet, a féltés, az ösztönök csodás robbanása. Ez az ő pillanatuk volt.

Megtekintések: 99

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Nagy Kata Május 4, 2012, 9:02am

Köszönöm, Aurélia:) Igen, az Anyák márcsak ilyenek, ezt az érzést, köteléket, ösztönt az idő sem tudta kikezdeni. Maradandó érték:) Köszönöm a biztatást!

Hozzászólt Kenesei Aurélia Május 4, 2012, 12:38am

   Kata Kedves!...ez az anya a tegnap Te voltál,a tegnapelőtt én,s azelőtt az én édesanyám vagy a Tied. Tudtuk és a mai nap is tudjuk hiába felnőtt a gyermekünk,hogy vár...hogy most ebben a pillanatban én az "édesanya" kellek neki.Mert a mi megérzésünk a mi és az Ő szeretete soha nem csap be és soha nem hagy cserben.Bízik bennünk s mi benne...tudja ha kell ott vagyok s tudom ha szeretném itt van.Ahogy írod "az ösztönök robbanása"...itt és ott robban a szívünkben.Hálás vagyok,hogy olvashattam amit 35 éve érzek és tudok csak nem mondtam ki mert csak Te tudtad kimondani....írj ...nekem mindig írhatsz...vagyok az olvasód...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek