Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Nekem a legszebb születés napi ajándékot jelentette a mai az-az 2011.06.04. Igaz   6 nap hiányzik a 66. -hoz Eddig   saját személyes ügyem . DE ma  volt  az első nap  a 1920 .06.04-ei Trianoni  naptól eltelt 91 év útán, hogy a  nemzetti összetertást  megünnepelhettük és nem gyászoltunk és  csak  keseregtünk, hiszen  többszázan lettek boldogabbak , mert magyarságukat hivatalosan elismerte az  anyaország. a nemzet  szám nem nőtt , de  az egyországhoz  tartozás , az IGEN! Bár  olyn hosszú évek teltek el , hogy erre még akarat  sem volt   Sőt  tilos volt beszélnünk erről. Én 40 éve élek  Debrecenbe , előtte Zilahi voltam, de lélekben ma  is az vagyok.Egy  álom   vagy vágy? - lett tény és ma már  minden jóérzésű magyarnak is  mérföldkő  volt . Olyan jó volt látni , hogy a  mostani országvezetés kötelezővé tette a kölcsönös  gyerekek  kirándúlását egymás szülőföldjére.Tudom , hogy kell még idő , hogy a " románozásúnknek" vége legyen , de  elkezdődött  egy folyamat. Erdély, Felvidék , Délvidék , Kárpátalja  lett a  célpont kirándúlásokra és  nem Tunézia  vagy görögország stb.Most fogják látni az anyaországi gyerekek milyen nagyszerű  , barátságos  magyarok élnek Erdélyben és nem románok! Nem szabad megfeledkezni , hogy a mi Erdélyi gyerekeink is eljutnak a MAGYAROK ORSZÁG HÁZÁB , megláthatják a Feszti körképet stb. Biztos életre szóló barátságok jönnek létre  így.Nem vitás  szerves része a nemzet egyesítésnek  , ha nem is  területileg. Kicsi dolog, lehet,  de tény és ez azt jelenti , hogy  látható , megfogható és nem csak egy álom az egység!

Köszönet és  gratulálok a László Attila szüleinek és neki is a mai győzelméért. Bebizonyítva , hogy ma is van  még  nekünk  értékeink .Kicsi  még az olvadás a szívekben az anyaországba , de  már elkeződött  valami.  Nekem nagyon nehéz írni, mert tény , de azt  mondom  mint  László Attila " nem tudom elhinni"Nem lehet igaz:))))

Örülök , hogy megérhettem , sajnálom , hogy  halott szeretteimnek és magyar testéreimnek  itt a Földi életbe nem tudom elmondani.

Megtekintések: 106

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt dr GOTTHARD CSILLA Június 16, 2011, 7:33pm
Hozzászólt Sólyom Tibor Június 13, 2011, 11:36am

Tökéletes amit írtál,mindenkinek így kellene gondolkodnia.

Üdvözlettel egy 22 esztendeje Gyergyószentmiklósról Érdre telepedett örök Székely

Hozzászólt Barát-Szilveszter Csilla-Melinda Június 6, 2011, 6:46am
Isten éltessen és Adjunk hálát az Istennek!
Hozzászólt Fábián Magdi Június 5, 2011, 10:51pm
Igy van,a változás szelei fújnak,és nincs is más választásunk!Isten éltessen sokáig Kedves Zoltán!László Attila sikerének igaz szivből örvendek én is és kivánom,hogy mindig ilyen tisztán és fényesen ragyogjon nekünk!
Hozzászólt Huszár Lajos Június 5, 2011, 10:27am

Köszönet Zoltán barátom! Hasonló érzéseim vannak, hisz földiek vagyunk!

Isten éltessen!

Hozzászólt Nagy Magdolna Június 5, 2011, 8:29am
Jók a megérzéseid, a változás szelei fújnak, minden lépés sokat számít nekünk. Köszönjük!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek