Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Szem-fény-vesztés

 

 

Kvázi. Olyan mintha. S mégse. Nem az, ami. Fiktív. Talán…esetleg.

Álcázás, csúsztatás, porhintés.

Szívatás, átverés, ködösítés.

Azt gondoltam, hogy az… s mégse az: feltételezés, spekuláció. Igaznak tűnik, mégis hazugság. Kamu. Süketelő blabla. Halandzsázó maszlag. Ideig-óráig jól fest, jól hangzik, de gyakorlatilag mellébeszélés: félrevezetés, megtévesztés, átejtés.                

Megtörténhetett...volna. De nem biztos. Lehet, hogy így volt, de lehet, hogy mégsem.

Hintáztatjuk a bizalmat. Aztán gyanakszunk. Aztán egy feltevésből, egy előítéletből indulunk ki. Bolondját járatjuk a másikkal. Bepalizzuk az egész közvéleményt. Manipuláljuk a közízlést, megingatjuk az igazságba vetett hitet és bizalmat. Hozzámatatunk a lét alaptörvényeihez, kisistent játszunk, s elhitetjük magunkról, hogy ellenőrzésünk alatt tartjuk a valóságot...

Nagyon jó erre a média: eleve úgy tálaljuk a híreket. Szelektíven. Sőt híreket gyártunk: csak a botrányokra vagyunk kiéhezve. Indulásból arra hegyezzük ki, amit el akarunk hitetni az emberekkel.

A hazugság veszi át az igazság helyét. Épp csak úgy kell cizellálni, igazítani, fésülni, hogy igaznak tűnjék. Úgy kell csomagolni, hogy hihető legyen. Meg lehet buherálni a képeket fotoshoppal, össze lehet vágni nyilatkozatokat, hátteret stb. Mint az adócsalásnál: vissza lehet dátumozni a számlát, az iktatót. Túl lehet bonyolítani a részleteket, sugallni lehet a következtetéseket, félre lehet tájékoztatni, s máris kész a beetetés.

Fontos az időzítés. A marketing. Azt kapja a néző-hallgató-olvasó, amit szeretne... Nem az igazságot. Ha infó kell neki, hát megetetjük rendesen. Fontos a nézettség. Mindenekelőtt. Ezt kéri a háttérhatalom. Aki fizet. Ő a munkaadónk, a „patron”..., mi meg a pulikutyák..., nem?

Lásd Questor botrány, lezuhant repülő, korrupciós csalások, sajtótájékoztatók, tudósítások. Hírek garmadája így „készül”.

A fogyasztó meg csak nyel nagyokat. Néha már le sem tudja nyelni, mert nyuvad[1] meg tőlük, nem bírja megemészteni, nemhogy el is gondolkodjon rajta. Arra nem hagyunk időt. Mi majd gondolkodunk a nép helyett. Elvégre úgysem lehet őt leváltani. Akkor legalább vezetjük az orránál fogva. S ezt nevezzük tömegtájékoztatásnak...

Nem népnevelés, nem értékátadás, nem az igazság utáni vágy kielégítése a fontos, nem az élet megértésének segítsége a fő cél, hanem csak egyszerűen úgy kell kezelni, mint tömeget. Butítani, önteni a mocskot, a szennyet, az alpárit, a moslékot. Mérgezni, hamisítani, lehúzni az állatiba. Hadd dagonyázzon a lelki-szellemi pocsolyában. Kitalált mesékkel helyettesíteni a valóságot. Mondvacsinált „tényekkel” álcázni az igazságot. A nagybetűst.

 

Pedig a Napot nem lehet lehazudni az égről. A hazugság vékony szövetét átvérzi a Történelem Ura. A Feltámadt Krisztus. Az üres sír ma is vádlóan néz farkaszemet az Őt elhallgattatni, száját betömni akarókkal: Én Vagyok az Út, az Igazság, a Feltámadás és az Élet!



[1] fullad

sp

Megtekintések: 250

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Sebestyén Péter Április 9, 2015, 9:02am

Jószívvel, kedves Ilona! Igyekszem, Isten segedelmével.pp+!

Hozzászólt FARKAS ILONA Április 9, 2015, 5:54am

Köszönöm,. az én nyelvemen szólt.Még sok sok szép írást várunk

Hozzászólt Sebestyén Péter Április 7, 2015, 9:09pm

Köszönöm, Tivadar, abbiza. ! Áldott nagy szerencse! Boldog Húsvétot önnek is.

Hozzászólt Csiszér Tivadar Április 7, 2015, 8:49pm

Még szerencse a "Nappal"! ;)

Hozzászólt Sebestyén Péter Április 6, 2015, 7:57am

Igen, Áron. Köszönöm. Ez volt szándékomban!

További szép ünneplést, kegyelmi feltöltődést kívánok önnek és szeretteinek egyaránt!péterpáter+!

Hozzászólt Csiszér Áron Április 5, 2015, 10:23pm

Rövid, lényegre törő igazságok!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek