Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ma megint egy kiállításon voltam , ez nálam igazán nem szokatlan, ez mégis egy rendhagyó kiállítás, A MAROS MEGYEI KÉPZŐMŰVÉSZEK EGYESÜLETE állított ki Budapesten  a GÖDÖR KLUB-ban  64 alkotó 131 alkotását csodálhattam meg. Szó szerint csodálhattam, hiszen a művészetekhez szokott szemeimnek is különös élményt nyújtott ez az átfogó tárlat. Tájképek életképek, városképek és nonfiguratív alkotások sokasága színes mégis harmonikus képpel fogadott, Őszinte leszek, már a megnyitó előtt jóval bementem a terembe és fotózásba , videózásba fogtam, míg nem zavar a látogatók sokasága , elkészíthettem képeimet, a megnyitó előtt még el beszélgettem Czirjék Lajossal, és közelről megcsodáltam Ősz P. Zoltán barátom négy igen rangos értéket képviselő pasztellképét . Igazán méltánytalan lenne csak az Ő nevét említeni, mellette még igen tetszett Cozma Dorel, Balázs Klára, Frunza Mihai , Dégi Éva,  Muresan Vasile ,Suciu Lucia Zana és Hadnagy Gabriella alkotó munkássága. S hogy kihagytam közel hatvan nevet, nézzék el az alkotók, hiszen mindegyikük alkotása egy egy remekmű, de a szellem befogadó képessége egyszerre véges. Nos mire végére értem a fotózásnak, meg is kezdődött a hivatalos rész, „ Mókus” hegedűjével és szívbemarkoló hangjával egyszerre fogta meg a közönséget, majd Czirjék Lajos mondott néhány szót az egyesületről, bemutatva a megjelent művészeket, ismét hegedű és ének, majd a hivatalos megnyitás, ami egy kellemes állófogadásba csapott át, lévén étel ital bőségesen, és művészeink nem feledkeztek meg a jóféle Erdélyi Szilvapálinkáról sem. A kiállítás sikeréhez kétség sem fér. Kívánok a Maros Megyei és Románia más tájairól ide származó művészeknek sikerekben alkotókedvben gazdag életet, Örülök , hogy megismerhettem műveiteket.

Gebora István Verőcéről

 

Megtekintések: 109

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bálint László November 12, 2011, 8:51am

A megnyitón készítettem néhány felvételt azt itt az oldalon közzé is tettem, ha valaki meg akarja nézni: http://www.erdelyimagyarok.com/photo/photo/listForContributor?scree...

Természetesen a fényképeim, nem fotóművészeti remekek, hanem csak ízelítőnek szántam azoknak akik kíváncsiak, és nem volt lehetőségük ott lenni.

Hozzászólt Gebora István November 10, 2011, 6:55pm

Kedves Soos Zsigmond Mária kedves szavait köszönöm, de őszintén mondom ezen a kiállításon csak látogató voltam , az érdem az alkotóké és a szervezőké, valamint a helyt adó Gödör klubé . 

Hozzászólt Baranyainé Tóth Éva November 10, 2011, 4:54pm

Szívből kívánok minden alkotónak sok sikert és örömteli alkotó pillanatot!

Gratulálok e kiállításhoz, mely számomra is sokat jelent!

Hozzászólt Soos Zsigmond Maria November 10, 2011, 2:26pm

Kedves Gebora István, nagyon örvendek, hogy, ha indirekte is,(mivel sajnos nem tartozom a képzõmüvészek táborába, csak csodálom alkotói tevékenységüket), mint Vásárhely szülötte,engem is büszkeséggel tölthet el, hogy az Egyesület ilyen mennyiégü és fõleg minõségi alkotásokkal öregbitheti, úgy az Egyesület, mint külön-külón az alkotók hirnevét, egy igen rangos tárlaton, amelyre nem is akárhol, hanem az óhaza fõvárosában, Budapesten került sór. Az a tény, hogy az érdeklõdés sem volt elenyészõ, méginkább örömmel tölt el. De mindebben, gondolom, Õnnek is ororszlánrésze volt, már ami a lehetõség kivivását és a megvalóitást illeti.Köszönet és elismerés hát Õnnnek is, müvészetkedvelõ és azt értékelõ honfitársaim nevében is.Az alkotóknak meg gratulálok és további töretlen munkakedvet, meg szakmai sikereket kivánok.

Hozzászólt Kenesei Aurélia November 10, 2011, 1:00pm

   Ha lenne bennem irigység... s mivel ez esetben van is -nagyon irigyellek.Jó hosszú időre feltöltődtél egy ilyen szép kiállítás élményétől.Köszönöm a beszámolót.Mindeniket szívesen láttam volna,különösen az Ősz P. Zoltán képeit,mivel azokból ismerek egy pár pasztellt.Jó volt olvasni,hogy nagy volt az érdeklődés,veled kívánok a művészeknek sikerekben gazdag életet és persze Neked is.

       Üdv.Kenesei A.

Hozzászólt Ősz P.Zoltán November 10, 2011, 12:49pm

Nagyom szépen köszönöm,köszönjük a helyszíni tudósításod kedves István barátom.Szerencsére,hogy barátom vagy,így annak tudom be,hogy szerény képeimet megcsodálva igen csak megdicsértél.Az igaz,egy kívül álló ezt jobban meg tudja állapítani.Baráti üdvözletem,Zoltán

Hozzászólt Bálint Mária November 10, 2011, 11:13am

Köszönjük a beszámolót.

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek