Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

     Ha nem lenne az a szivar, talán meghíznék, s bátran, a visszafogottság érzése nélkül vetkőznék le a strandon, nem restellném vérszegény izmaimat vagy szegénységemet, hogy nem tudok zsebpénzt adni a koldusnak, azért, mert olyan meztelen vagyok, mint valamikor Ádám, cuccaim is segélyszagúak, mint árvízkatasztrófa után, úgy érzem magam.      Négy tégla maradt házamból, amit szüleim építettek, a disznó, a  majorság elpusztult, amit szüleim hagytak rám, csak az árvaság szaga bűzlik,mint a mezőn elégetett felhasználatlan szalma...

  Ma nem vittem le a szemetet, nem fizettem ki a villanyszámlát, biztos, hogy elfelejtem a főnöknek igért pityókát, mindig az a valószínű, ami visszahúz, az a valami, ami ha nem is véget, de bosszúságot okoz, és zavarja nyugalmam. Amikor horgászni megyek, gyenge a fogás, a halak leeszik a csalit, mert figyelnem kell folyton az engedélyt firtató csőszöket, mindig ébernek kell lennem, nehogy maga elé rántson a vonat, villamos, nehogy éjjel hazafelé tartva összetörje arcomat a cipőmet akaró útonálló.

  Mégis boldogít az utak, kutak keresése, de fáj, hogy annyira belegabalyodok e ténykedésben, nem marad időm élvezni az augusztusi csillaghullást -vagy ha mégis lenne, felhős az ég; vagy mondjuk a gömbvillámok táncát, de ez téged nem érdekel, ha meggondolom,te nem is szívtál soha cigarettát, s izmaidat sem kellet csodáltatnod a strandon napozó lányokkal, a koldus, a nincstelen csak fogalom számodra, ismeretlen, te soha nem horgásztál, a vonat szelétől     

    , villamos tiporlástól nem féltél, hidegen hagy az utak keresése, kutak fúrása, augusztusi csillagok hullása, gömbvillámok tánca, a varjuk üldözése, az értelmetlen zajok sem zavarnak, néha jön, hogy összetörjem a képedet, pedig évszázadokon át szótagoltam nevedet, s te lehet, valahol élvezted , hogy alig ejtem ki, lelkemre máris fehér galambok fészkelnek, pedig hogy gyűlöllek némaságodért, ködarcodért, de azért jó veszekedni veled, amikor nincs senki, akivel veszekedjek, hej, ha megfognálak egyszer, alaposan eltángálnálak, amiért most röhögsz, hogy írok neked címtelenül, tudva azt, hogy bennem olvasol.

Megtekintések: 143

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Szabó Ferenc November 13, 2014, 9:21pm

  Köszönöm ,Teréz!

Hozzászólt Bartha Terike(szül.Gellér Terike November 13, 2014, 3:17pm

Megható ez az közvetlen őszinteség.Nagyon tetszett! Mária minden lehető szépet belefoglalt a tökéletes,lényegre tapintó  véleményébe. 

Hozzászólt Szabó Ferenc November 12, 2014, 1:41am

  Köszönöm, Marika! Őszinte leszek : - Vártam erre a szárny cirógatásra. Akkor meg írok, írhatok...

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek