Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Az ingerszegény környezet állítólag lelassítja a gyermek fejlődését, neurotikussá teszi a felnőttet, a depresszió és az alkoholizmus árnya borul fölé, akinek életében nincsen állandó élménydömping. Más szemszögből viszont a 21. század információ-tengerében elvész a lélek, személyiség, a reklámerdőben eltéved az ízlés és igény (vagy igényesség?), torzul az értékrend, irreális vágyak gyötrik az embert, és ez ismét depresszióhoz vagy pszichoszomatikus tünetekhez vezet.
Mi hát a jó? Ingerteli vagy ingerszegény? Zaj vagy csönd? „Pörgés” vagy nyugalom? Az utóbbi hetek (vagy talán évtizedek?) politikai csatározásaiba belefáradt polgár alkalmasint örömmel nyugtázza a kampánycsendet. Végre békén hagyják. Végre nem folynak meddő viták és vádaskodások a feje felett elbeszélő politikusok és pártok között. Végre…
Szétnézek az interneten. Két napja ugyanazok a hírek. Sport, filmsztárok, szépségverseny, pitiáner pletykák… Unalmas. Pedig már torkig voltam a politikával. Most meg hiányzik. Ki érti ezt? Valahogy elszoktunk attól, hogy teljesen hétköznapi, emberi, sőt kisemberi hírek érdekeljenek. Már csak lufikra, sőt bombákra vadászunk. Már csak az a jó, ha botrányokat lehet csócsálni naphosszat, meddő, virtuális, egyoldalú vitába bonyolódni a médiával, egymás között szapulni, dicsérni. Vitatkozni, csupa olyan dologról, amelynek végkifejlete úgysem rajtunk, hétköznapi törpehangyákon múlik… De kell a mesterséges izgalom, ha egyébként itt belül ingerszegény az életünk, ha érvényesülésünk ára az, hogy elrejtjük érzelmeinket, gondolatainkat, eltűrünk ezer megaláztatást, és buzgón, összeszorított fogakkal bólogatunk. Csoda-e, ha a mindennapi taposómalomból kilépve oly kajánul édes, hogy valakit nyíltan szidni lehet?
És különben is, elszoktunk a békétől.
Alig várjuk, hogy vége legyen a kampánycsendnek. Hogy ismét lehessen róla beszélni. Hogy ismét lehessen bírálni, szapulni, vádolni, lelkesedni, akkor is, ha meddő, pusztába kiáltott szó mindez. Hogy lehessen acsarkodni, vitatkozni, veszekedni… de miért, miről is?

Megtekintések: 42

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Réthy Emese Április 11, 2010, 12:28pm
Jaj, kedves László! Inkább írok, csak ne igyon! Vagy hát ha jól esik, miért is ne? Vannak helyzetek, amikor csak az segít, ha halmozzuk az élvezeteket... :)) Egyébként sikerült megnevettetnie! Köszönöm! Üdvözlettel: Emese
Hozzászólt Németi Károly Április 11, 2010, 2:43am
Életembe csak egyszer szavaztam,mert utánam jött a rendőr ( milicista) és bevitt szavazni. Mindent x-tem. Azóta nem mentem,mert semleges vagyok.De amit irt ,az elgondolkoztatott.Én nem élek Magyarországon,de érdekel valamelyest a helyzet . De húsz évvel ezelőtt Magyarország büszkélkedett,hogy ebbe a zónában az elsők ' Most mivel tudnak büszkélkedni? Megjegyzem,hogy szerintem,most az győz aki már kétszer vesztett,csak a kérdés az,hogy hány százalékban. És ha veszit ?Harmadszor ,már nem,mert óriási a propagandája.De ott lesz egy olyan párt ,amely nem hoz jó hirnevet Magyarországnak. Van egy olyan ember is ,aki már egyszer megmentette a magyarokat a csődtől. De ő nem fog labdába rúgni.Összegezve : megint az egyszerű magyarokat átverik.Aki győzni fog,az nem lesz megváltó. Ez az én személyes véleményem. Ha nem ért velem egyet az,sem baj. Nálunk két év múlva lesz választás. ön is megirhatja a véleményét akkor '
Most van a kampány csend 'Majd folytatom '
Hozzászólt Bálint László Április 10, 2010, 9:17pm
Kedves Emese, érzem én is.
Lelassult a fejlődésem, neurotikus vagyok, biztos a depresszió teszi, mindjárt töltök magamnak.
Olyan jók az írásai, hogy mikor nem ír blogot ezek a tünetek mind előjönnek bennem. Köszönöm, hogy megtörte a kampánycsendjét. Írjon sokat! Vagy iszom.
Barátsággal. :)) BL

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek