Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

Ne hallgass a külföldire!

Egyik nemzetközi talákozón Plauenben

http://www.plauen.de/

- a keletnémetek csipkegyártó városa

egész nap kirándultunk a Szász-Svájcnak nevezett hegyekben,

a szállásra se értünk este hat órára, amikor már kellett volna kezdenünk a bemutatkozó előadásunkat. Ki tusolni, ki fésülködni, vasalni akart még, a társaság többi része azonban beült a konferenciaterembe és várta Magyarország bemutatását. Már mindenki lent volt, csak egyik lány hiányzott, akit egy fontos kellékért küldtem fel. Nosza rohangáltam utána, hogy majd letörött a lábam. A másik lány meg énutánam: tanárnő!! várják, hogy kezdjük!!! Mondom: nem lehet, mert az anyag Eszternél van. Rohangált Lilla is utána, egyszer hallom, meglelte, s szidja istenjankósan. Eszter védekezik: az a német fiú mondta, hogy nézze meg az ő kelléküket. Lilla teljesen felháborodott: a tanárnő nem oda küldött téged! Te rá hallgatsz?! A külföldire?!! Ettől kezdve a bemutató est még nagyobb veszélybe került, mert olyan nevető görcsöt kaptam, hogy alig bírtam lebotorkálni a harmadik emeletről. Ugyanis az az egy fiú volt közülünk tősgyökeres német, mi többiek a külföldiek.

Megtekintések: 35

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Bálint Mária Október 1, 2010, 10:56pm
Messze állt tőlem az a szándék, hogy az idegent rossz fényben láttassam. Remélem, csak véletlen asszociáció részedről. Egyébként egy másik projekt alkalmával a tinik (is) szépen megfejtették: félünk az ismeretlentől, az idegen pedig ismeretlen. Egy darabig.
A budapesti kislány pedig nagyon vágyhatott arra, hogy hasonszőrűnek lássák, ezért ugyanazt mondta, amit a társai is mondtak volna.
Hozzászólt zsoka Október 1, 2010, 4:02pm
El ne felejtsem, pár éve volt még egy igazán nevetséges eset:
A szomszéd faluban él egy budapesti száramzásu kiscsaj, annak idején 12.-esen kijött bulizni s elfelejtett hazamenni. A szülei már azt hitték volt, hogy valami baja lett, honapok mulva, terhesen jelentkezett, hogy ö kismama, s itt marad. Az évek elteltek, a volt barátjától külön él, s mikor ujra költözni akart, mondtam neki, hogy jöjjön be a városba, itt több az iskola, dolgozia ugyis itt kellene, s seigthetnék, ha a közelben van. A válaszátol elakadt a lélekzetem:
- a faluban meradunk, mert ott az iskolában nem olyan sok a külföldi....

Hát a fene egye meg, ö meg micsoda?
Hozzászólt zsoka Október 1, 2010, 2:47pm
engem sajnos nem fog a nevetés...
Ditróban tanítva állandóan vetekedés-veszekedés volt a "bennszülöttek" - persze ott is más volt az alszegi meg a felszegi, egyik jobb a másiknál - meg a remeteiek között. Namármost, aki nem járt arrafele, Gyergyóditró s Gyergyóremete annyira összenött, hogy jóformán csak a vasút választja el a két községet egymástól. A líceum Ditróban volt, így a remetei gyermekek hozzánk jártak, vagy Gyergyóba a vonattal.
Nem könnyü rendet tartani egy osztályban, amíg a fele innen, fele onnan jött, s mindegyik magát meg a magáit tartja a jobbiknak.

Pár héttel azelött jártak a némtországi testvériskola diákjai az iskolában, két hétig együtt tanultak, együtt buliztak, kirándultak, ak a nyelvet nem ismerte, kézzel-lábbal, de értekezett s egyezett... Furcsa módon itt nem vetödött fel az esetleges különbség kérdése. Így mikor megint vita volt, hogy a remeteiek így meg a ditróiak úgy, megkérdeztem, hogy a messziröl, 1500 km-röl idelátogatott németek milyenek voltak.

Úgy néztek rám, mintha elment volna az eszem. Hát persze olyanok, mint mi - volt a válasz. Akkor meg, kérdeztem én, ha a messziröl érkezett olyan mint te, akkor miért lenne a szomszédod más?

Miért kell az idegennek mindig rossznak lenni? Akár a közelben lakik, akár távol? Ezt nem fogom megérteni.
Hozzászólt Nagy Magdolna Szeptember 30, 2010, 10:29am
Humoros történeted köszönöm, jól kezdődik a napom!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek