Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

3. Talán a rémület, talán az iszony, nem tudta, hogy mi de végigfutott valami a hátán hidegen. És ez a hidegség volt az mitől hírtelen reálisan kezdte szemlélni a helyzetet. Egy koponya az ő kertjében. Arany fogú. Miután a meglepetés elengedte derekát és karjaiba is visszaszállt az élet fellélegzett. Morfondirozott kicsit és fejét lehajtva elfogadta, hogy a sors őt ennyire megtréfálta.

Iszonyodva ásta körbe a koponyát. Végig Istenhez imádkozott, hogy nehogy az ördög kibújjon ebből a fejből s megrémítse még jobban. Betipegett a konyhába és a szekrényke falfelöli oldalán lévő dobozkából gumi kesztyűket vett elé és visszasietett a kertbe. Felemelte a nejlont mivel letakarta és kissé félve felemelte a nejlonba a fejet és szemügyre vette kicsit.

Eszébe jutott, mikor az ár kijött ide a kertbe is, talán akkor került ide a koponya. Hiszen nem kérdés, a kert minden évben fel volt ásva rendesen, ott nem volt eddig. Most mit tegye vele, talán megmossa? Egy vödörbe vizet húzott a kútból és beletette a koponyát. Aprókat ropogva szítta magába a vizet a homokos földben kiszáradt csont.  Kicsi hagyta és hümmögve gondolkodott közben. Hátha aranyak a fogak. De szabad ezt neki ? Irtózva nézett bele a vödörbe. A vödör alja lukas volt, lassan lefolyt a víz és benne a koponya a pofáján állott és nézte a vödör falát. Lassan kiemelte. Kicsit rázogatta és az iszap kimosódott belőle.

Szembenézett vele és most először életében azt érezte, valami történik vele. Négy sárga és két fehér fém fog volt a koponyában. Arany és ezüst.

   -  Aranka aranyat lelt, mormogta felhúzott szemöldökökkel. Na gyere te csontváz, most légy az én szerencsém.

Le akarta tenni az udvari asztalra de akkor széthullott a kezében a csont halmaz. A pofa csont maradt csak a kezébe ,

a koponya felső része a Virágok közé esett. Lába elé egy nagy sárga arany érme hullott. A  halott szájába tehették. Rituálés temetés ? Akkor ez talán a régi uralkodó család sarjadéka kinek ott fentebb a völgyben keresik ....

Megtekintések: 56

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Szerencsés Zoltán Július 5, 2011, 1:36pm

Várom a folytatást! Eddig tetszett!

Tisztelettel:

Zoltán

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek