Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

- Erről nem volt szó! Na, hát jó, ha már ide kotródtál hozzám.. nem duglak vissza, másnak a kedvére. Ha már úgy van, hogy krumplit ásni, paszulyt szedni, szőlőt kacsolni nagyon is kedvemre való, megvallom én bárkinek is, unja már ezt a vén Idő. Hej, mikor futkosó indák közt tapodtunk s kicsi kezecskék kiabálták: megvan! Sándorom egyetlenem, te meg cinkosan piccentettél csámpás kalapoddal, mert mindig csak a bolondság járt az eszedben – évődött magában.

Ettől aztán elővette a szokott pihegése, odatopogott egy aszott szilvafa árnyékába, kendőcskéje boglyát megeresztve ámult el a köténye árkába guruló cifra fejecskén.

Az hagyján, hogy urát a fél falu bolond vénembernek tartotta. Kalandos kedvű kóbor kutyák és kíváncsi borzas macskák szaladoztak mellette, ahogy sarkantyús csizmájában csörtetett hazafelé. A hajnali Nap sután igyekezett még nyújtózni egyet, mielőtt Sándor átalvetője árnyat vetett volna a düledező kerítésléceken.

Az is hagyján, hogy folyton csitítani kellett a háznépet, mert hát valljuk meg – simította hátra kendője alá fakó tincseit Aranka -, nem volt könnyű hat gyereket este lenyugtatni, éppen csak másnapig, amikor újra végigmaszatolhattak a portán.

Egy dolog miatt bánkódott nagyon: - Mi lesz a sok motyóval, mi lesz a vén pajtával, merthogy nem soká bírja már az oldala, az biztos!

- Hej, Sándorom! Csak tudnám, milyen ördögfattya vette el az eszedet, hogy elszegődtél melléje lopósinasnak…- mélázott egyet sóhajtva.

 Aranka néni tekintetében ekkor megcsillant izzó rózsakertje, majd édes illateherbe merülten, döcögve letérdelt göröngyös Életére, arra a földre, amelyik megannyi titok őrzője.

Megtekintések: 40

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Rokonál Ágnes Július 1, 2011, 2:19pm
Örülök nagyon, ha tetszik :) Sajna, az írás hevében kissé megszaladt az ujjam, s ejtettem némi hibát benne, ezért bocsánat!
Hozzászólt Nagy Magdolna Július 1, 2011, 8:22am

Hagytad kibontakozni írói képességeidet, nagyon meggyőző lett. Egyből mindent nyomkodtam... Gratulálok! Jó bíztatód volt:))))))))).

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek