Kattints az EMKA blogra, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány hivatalos blogjára!

Friss hírek és képes beszámolók akciónkról, aktuális eseményeinkről, leírások az általunk szervezett eseményekről és sok-sok egyéb érdekesség.

 Segélykiáltás. Valóban az. Marosvásárhelyen olyan ütemben pusztítja a polgármesteri hivatal a fákat, hogy mi, civilek, nem tudjuk követni lassan. Civil mozgalmunk flash mobot, azaz villámcsődületet szervezett városunk főterére 2013 április 14-én. Pontban 17:00 órakor mindenki, aki jelen volt, megölelt egy fát.  

 Nem telt el negyvennyolc óra, és ismét esztelen gyilkosságot követtek el a fák ellen.

A Somos-tetőn kivágtak huszonhét azaz 27 egészséges, gyönyörű fát! Miközben tudjuk, dokumentumunk van arról, hogy nem tehetik! Ezzel tulajdonképpen szembeköpte a civil lakosságot a polgármesteri hivatal! Miért nem kell betartaniuk a törvényt? Miért szeghetik meg a határozatot??? Hol élünk?

Kedves marosvásárhelyi polgárok! Tehetetlennek érzem magam… Meddig lehet ezt tűrni? Az utóbbi napokban már írtam pár cikket erről az esztelen pusztításról, de újra és újra elismétlem, el kell ismételnem: NEM MARAD LEVEGŐ A VÁROSBAN!!!! Unokáink már ne fognak árnyékot találni… Mit is beszélek…? Pár hét, és mi sem találunk… Valamit tenni kell! Mozduljunk együtt! Ne hagyjuk a fákat! Ne hagyjuk, hogy lassan csak a kombinát füstje lebegjen a város felett! Jogunk van a tisztább levegőhöz!

 Most minden fórumom igyekszünk segítséget kérni, ha nem másban, szolidarításban álljatok mellénk, barátaink! Hívjátok fel a figyelmet arra ami itt történik! 

Megtekintések: 372

Szólj hozzá !

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Erdélyi magyarok a világban –nak.

Csatlakozzon a(z) Erdélyi magyarok a világban hálózathoz

Hozzászólt Vadasz Nelly Április 19, 2013, 5:00pm

Ez barbarsag.Csak szakemberek altal megallapitott fas reszt,ligetet szabad kivagni.Hol vannak a kornyezetvedok?

Hozzászólt Nagy Donath Katalin Maria Április 18, 2013, 10:00am

Nagyon dühös vagyok és kimodhatatlanul fájadalmasnak érzem az emberi tehetetlenséget!.

Vasárnap a villámcsődület után is egyenesen nevetségesnek képzeltem magunkat, akik ott voltunk. A polg.mest ÚR bizonyára egy jó kis bunkerből mosolyogva szemlélte a történéseket válaszként erre kéjuralmát gyakorolva folytatta a mészárlást! ...Mert mindazok akik megválasztották úgy jól vannak lakva a hegyi levegővel(?!), hogy  a  polg.m. ÚR-nak csak a piskótázó "jó"-tulajdonságát látták,azoknak sem jelent semmit Marosvásárhely, "minél több beton, annál modernebb"... tönkretenni mindent ami M.vásárhelyi !!!!!...eltaposni mindent ami régi!!! BORZASZTÓ!!!!!!!

Néha kirónak egy kis büntetést. Szegénykének mekkora megterhelés a város pén(-zünk)-éből kifizetni azt!, és még meg is fellebbezi?!...mert erős támasz van a háta mögött?!

Sajnos büntethetik bármennyivel, attól még jobban felbőszülve, még nagyobb vérszemet kapva a tarolás halad előre,él a kéjhatalma adta lehetőségeivel, és a drága fák már nem nőnek vissza! Ezt a bosszuságot már szavakba sem lehet foglalni!

És erre azt mondjuk nincs mit tenni ellene?!!! Nem vagyok szaki, nem tudom, hogy a törvénynek hol lenne a felső határa?!.. DE..HA... rács mögé kerülne, a fák akkor sem nőnek vissza, de legalább tudnánk egy dolgot!!!!!!

NDK

Hozzászólt Papp Zoltán István Április 18, 2013, 12:19am

Kutyabol nem lesz szalonna, de belolluk sem.

Pontosabban a bolondnak fa penz kel hogy ne zorogjon.

Nincs kivel vitatkozni, ugy viselkedik mind egy kis kiraly.

Sajnos nincs ki a kezere usson.

Hozzászólt Bordi Sandor Április 17, 2013, 11:48pm

Gazember a polgarmester es bandaja....!!!!!..Penz es uzlet az egesz sajnos....

Hozzászólt Lakó Péterfi Tünde Április 17, 2013, 10:42pm

Az RMDSZ két képviselője kijött  a faölelésre. Nyilatkoztak, és kész. Másnap a sajtó attól volt hangos, hogy ők szervezték a tiltakozást... Nem cáfolták...

Hozzászólt Gáspár József Április 17, 2013, 7:08pm

Vajon mi következik még ezután ? Csak úgy eltüntetni a múltat , a szépet, a jót ? A "ce-au" idején még a templomot is eltüntették a központban ! RMDSZ és a többi m. márt hol van ilyenkor ?

Hozzászólt Kenesei Aurélia Április 17, 2013, 5:59pm

Est modus in rebus.!

....megcsonkított jövendő...

Hozzászólt Buhlea Maria Április 17, 2013, 4:56pm

Miert kell kivagni ?

Nem értem...ostoba vagyok...

Hozzászólt Lakó Péterfi Tünde Április 17, 2013, 4:39pm

Indokolják, utólag... Városrendezés. Ami azt jelenti a polgármester szerint, hogy még több parkoló szükséges, bármi áron, akár azon az áron is, hogy nem marad fa a városban... Vagy csak müanyag pálmafák... 

Hozzászólt Jakus Margit Veronika Április 17, 2013, 4:36pm

Szomoru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogyan segíthetsz?

PayPal segítségével

adományozok itt

átutalással

Számlaszámunk:
10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

nemzetközi átutalással
IBAN számlaszámunk:
HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005
SWIFT/BIC: CIBHHUHB

Az adományozás adómentes.


Önkéntes munkával

Jelentkezz és írj az alapitvany@erdelyimagyarok.com email címre!

© 2024   Created by erdelyimagyarok.com.   Működteti:

Bannerek  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek